reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

A skoro masz taka kolezanke to moze i nie zmieniaj szkoly w przyszlym roku tylko z nia zostan w klaseie ale to zalezy jeszce jaki twoi nauczyciele maja stosunek do ciebie

reklama
Ewelina, nie masz w okolicy jakiejś szkoły dla dorosłych?Ja do takiej chodzę,mam zajęcia trzy dni w tygodniu(wt,śr,czw) i jest super!U mnie np jest wiele możliwośc.Dzienne,wieczorowe,zaoczne...
Niby szkoła dla dorosłych a i tak większość z ludzi w klasie mam mniej-wiecej w moim wieku.
Serio polecam Ci takie rozwiązanie.Gdybym miała znosić te wszystkie krzywe spojrzenia,plotki i gadanie za plecami...o nie!Słonko naprawde jeśli źle Ci w tej szkole to wynoś się stamtąd jak najszybiej.Zobaczysz,że warto! :tak:

Niestety nie mam takiej szkoly :( a byloby to super rozwiazanie z tego co ty mowisz :* musze nad tym wszystkim jeszcze doładnie pomyslec. Eh trudne to wszystko :baffled: ale nikt nie mowil ze bedzie latwo :confused:

A wiesz co moze jak zoabcza juz brzuszek to wtedy zmienia nastawieneie nie sadze zeby wszscy byli tak zjeb.... zeby caly czas na ciebei patrzec z gory, no ale to zalezy od charakteru ja np jetem taka z enie patrze jak ktos wyglada czy co onim gadaja dopuki sam tej osobi nie poznam i np mam kuzynke ktora urodizla majac 15 lat i co nie patrze na nia jak cala rodizna ze trak mloda czy co u mnei wmiescie jest dziewczyna kotra urodzila maajc 13 lat i co jakos normlaneiw skzole jak byla tka okazja to z nia gadalam.
A powiec mi jestes taka ze przejmujesz sie tym co o tobie mowia bierzesz sobei to do serca i sie tym martwisz czy olewasz jak mowia to o nich swiadczy ze sa tak naprawde niedorosli do swojego wieku tylko zachwouja si jak dzieci z podstawowki lub gimnazjum ?

A wiesz co moze jak zoabcza juz brzuszek to wtedy zmienia nastawieneie nie sadze zeby wszscy byli tak zjeb.... zeby caly czas na ciebei patrzec z gory, no ale to zalezy od charakteru ja np jetem taka z enie patrze jak ktos wyglada czy co onim gadaja dopuki sam tej osobi nie poznam i np mam kuzynke ktora urodizla majac 15 lat i co nie patrze na nia jak cala rodizna ze trak mloda czy co u mnei wmiescie jest dziewczyna kotra urodzila maajc 13 lat i co jakos normlaneiw skzole jak byla tka okazja to z nia gadalam.
A powiec mi jestes taka ze przejmujesz sie tym co o tobie mowia bierzesz sobei to do serca i sie tym martwisz czy olewasz jak mowia to o nich swiadczy ze sa tak naprawde niedorosli do swojego wieku tylko zachwouja si jak dzieci z podstawowki lub gimnazjum ?

Pokazuje i udowadniam ze sie tym nie przejmuje. Ale jednak tam w środku mnie cos dusi ;/ i czasem to mam ochote uciec :baffled:

No ja wiem niektore rzeczy sa przykre i sie to odczuwa wlasnie takie czyms w srodku. Ale mi sie ywdaje ze powinans zacisnac zeby i pokazac walsnie im ze sie ich nie boisz i neich sobei moiwa wtedy im tylko dostrasz i sie nawet ciebei przestasza i poczuja respekt bo nie ucieklas tylko stawials im czola.... jak masz kolezanke to dobrze zawsze jak co to masz ja i nie przejmuj sie bada tych idiotow mowie ci ..... teraz bedziesz matka i bedziesz musial stawic czola wilu rzecza ktorych do tej pory nie rpzejowalals sie czy nie zwracalas uwagi wogole a to bedzie taki trening wlasnie...:p przemysl to pod tym katem tez;p

Ja właśnie należe raczej do tych troche bardziej wrażliwych i nie chcialam się bez sensu przejmować debilami w szkole i postanowiłam ułatwić sobie te miesiące.
Poza tym łatwiej z nauką bo wiadomo,że w ciąży nie zawsze czujesz się świetnie.Te okropne nudności poranne i wszystko inne...Codzienne wstawanie z rana,siedzenie w szkole przez wiele godzin z pozoru nic trudnego ale w ciąży może to być czymś praktycznie niewykonalnym.

No ale to wszystko zalezy tylko od Ciebie.Od Twojej psychiki i wytrzymałości.Mogę Ci jedynie życzyć szczerze powodzenia:tak:

hheh wiem ze trodno chodzilam ponad 7 miesiecy w ciazy do szkoly normlanie.... a co do tej szkoly rocznaj to fjana jest u mneiw miescie nie na takich zasadach ja osobiscie mam indywidulane nacuzanei i tez nei narzekam....

Naprawde dziewczyny bardzo mi pomagacie! dziekuje! Tak mysle ze raczej sie POSTAWIE! i pokaze wszystkim ze jestem silna! przynajmniej tak bym chciala, tylko niewiem czy mi sie uda.. Trzymajcie kciuki! :* Musze to wszystko spokojnie od początku przemyslec, pogadac z bliskimi i mysle ze dam rade :*

Hehe no i bardzo dobrze lepeij sie postawic i najwyzej potem ucierpiec niz uciec i nie wiedziec tak narpawde co oglao sie zdazyc bo potem bedziesz caly czas uciekawc a to chyba nei dobrze nnie?

reklama
Do góry