reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

reklama
Hej:*
Jestem Nowa, mam na imie Kasia i mam 17 lat, 3 tygodnie temu dowiedziałam sie ze będę mamą, to była dla mnie niespodzianka bo miesiąc wczesniej odstawiłam tabletki(antykoncepcyjne) zle sie po nich czułam, nie spodziewałam sie ze bd tak szybko:)
Jestem w 6 tygodniu...z tego co czytałam na tym forum to dużo dziewczyn boi sie reakcji w szkole... Wiecie co powiem myle mam koleżanke w Klasie, raczej miałam która teraz w lipcu będzie rodzic 2 dziecko dodam tez ze jest w moim wieku... dziwiło mnie to ze ona ma 17 lat (nieskończone) a bd miała dziecko pomyślałam sobie że jeżeli ja bym zaszła to mama by mnie wyrzuciła chyba z domu... Ona nie chodziła do szkoły bo wszyscy sie jej czepiali ( teraz juz wiem jak to jest jak sie wpadnie, przekonałam sie na sobie) Dziwiły mnie tylko i śmieszyły głupoty jakie gadała np: dziewczyny powiedzcie swoim chłopakom żeby palili mętalowe papierosy to nie zajdziecie...i powiedzcie czy to normalna dziewczyna....:/ Jeszcze taką jedną znam mieszka tam gdzie mój chłopak teraz konczyła juz 3 gim, od marca nie chodzi do szkoły w kwietniu rodziła...Urodziła synka... Jej dzieckiem opiekuje sie mama, ona sama nie wie z kim ma to dziecko, szkoda mi naprawde takich dzieci...

Ja też nie jestem zadowolona z tego ze tak szybko zaszłam, ale przecież sie nie powieszę na początku był to dla mnie szok, ale już jest lepiej.
Dobrze ze mam chłopaka który mnie wspiera:)
Razem napewno damy rade;]
Termin mam na 16 lutego:]
moja dzidzia ma 5 mm;*

Jezeli dziewczynka to Nadia:*
Chłopiec Oliver;*

Witam ponownie :) Niestety sa osoby ktore zachodza w ciaze nie wiedzac z kim i to jest przykre, no ale coz poradzic najgorsze jest to kieyd przyszla mama nie zdaje sobie srawy ze musi dorosnac i ze nie ma tutaj zadnych taryf ulgowych bo dzidzia to nie zabawka. Ciesze sie ze masz chlopaka ktory bedzie Cię wspierał. A jezlei mozna spytac to ile on ma lat? Co rodzice na Twoja ciąże ?

Czesc kochaniutkie ! ;-) przepraszam ze tak długo się nie odzywałam ale robiłam 2 razy podejscie za pierwszym razem jak juz miałam posta napisanego neta mi brakło a za drugim mąz mnie wygonił z kompa bo musiał cos waznego zrobic na laptopie :/ ASIENKA-ale swietnie ze znasz date narodzin swojej córeczki :tak: tez bym tak chciała:-p a tu nie wiem kiedy co i jak mnie zlapie :-p przepraszam dziewczynki ze wszystkich Was nie nadrobie ale ostatnio brak czasu na wszystko a bardziej moze i chęci jakas dziwna się zrobiłam smutnawo mi ciągle :-( no ale juz nie będę się zalic. Bylam w piątek u mojego gina i powiedzial mi ze moge juz rodzic łózysko-3stopien dojrzałosci dzidzius wazy ponad 3 kilo ale rozwarcia jeszcze nie mam;-) zobaczymy jak długo jeszcze ;-) no to całuje Was mocno !

Witajcie ;) Do mojego porodu zostało 6 dni. Rozwarcie się powiększyło jest na 4cm. Mam coraz silniejsze skurcze i brzuch mi bardzo opadł. Mam nadzieję, że nie urodze szybciej..

Karola no to gratuluje :) I trzymam kciuki zebys urodzila tego dnia co pragniesz :) No ale mozesz juz naprawde w kazdej chwili, ale i tak super :)
A piszesz pierwszy raz czy ja poprostu nie pamietam Ciebie ??:)

Kamil ma 21... Pracuje, i studiuje mam nadzieje ze jakos to pogodzimy^^rodzice nam pomągą:))
Moja mama nie była zadowolona na początku, z tego względu ze była ze mną po tabletki u gina a tu pfff i wpadka...ale juz jest dobrze...na kolejną wizyte którą mam za 9 dni idzie ze mną;)
Zrozumiała i powiedziała że będzie dobrze;))
Przynajmniej nie musi sie martwić o pieniądzę na badania, witaminy lekarz przepisał PregnaPlus;)
Za wszystko płaci Kamil;)
z jego rodzicami było Gorzej^^
ale już jest lepiej;]
Teraz teściowa o wszystko pyta i wg;)
Ciesze sie że jest tak jak jest...i ciesze sie że powiedzieliśmy im odrazu, bo potem mogli by coś mówić a tak to odrazu ich oswoiliśmy z tą myślą że będą dziadkami:))
mamie powiedziałam w dzień matki:))
to powiedziała fajny prezent na dzien matki że zostane babcią xd xd
i że ja już też obchodzę to święto^^;*:-):-)

reklama
Do góry