reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

Karola17 witamy witamy ;-) odzywaj sie jak tylko bedziesz miała czas:)
strasznie tu cicho ale wcale sie nie dziwie pogoda cudowna nic tylko korzystać ja już mam spalone ramiona po dwóch dniach pomagania rodzicom w polu :)
a poza tym to u mnie nic nowego w piatek byłam na USG- trafiłam na świetnego lekarza tak dokładnie wszystko opowiadał że mogłabym słuchach godzinami :-)
płci niestety nie poznałam bo maleństwo odwróciło sie tyłkiem do świata xD
waga 310g wg USG dzis 19 tc i 4 dni i ruchy maleństwa coraz bardziej odczuwalne...nareszcie!!!

piszcie co u was:*

reklama
A ile masz lat, jeżeli można wiedzieć ?
Ja też kompletnie nic nie wiem. Byłam kilka razy w szkole rodzenia, ale nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie na sali porodowej.. Dzisiaj zaczął wylatywać mi z pochwy jakiś płyn, czy to znaczy, że poród się zbliża? Najgorzej boję się skurczy i parcia.. ;(

Karola ja mam 21 lat :) nie wiem kochana co mogą znaczyc jakies upławy bo przy pierwszej ciązy kompletnie zadnych objawów nie mialam :/ nawet czop mi nie odszedł :/ MISIA-ciesze się ze z dzidziusiem wszystko wporzasiu a co jest jeszcze swietne ze trafiłas na spoko lekarza to tez uwierz mi bardzo wazne :) moze na przyszłym usg poznasz płeć dzidziusia :) 3mam kciuki !! :)

Czytałam w internecie to śluz nie zawsze oznacza, że poró się zbliża. A czy kiedy miałaś skurcze już w ostatnim trymestrze to czułaś jakby wychodziło Ci dziecko ?

Kochana nie miałam wogole skurczy. Teraz w tej ciązy jest troszke inaczej bo cos pobolewa mnie brzuch ale nie wiem czy to sa skurcze :/ twardnieje mi brzuszek itp. ale nie czuje tak jakby mi dziecko wychodziło :/

Ja mam właśnie takie uczucie i przy każdym skurczu boje się, że to już. ;( Mówiłam o tym lekarzowi, ale powiedział, że to normalne jednak się martwie.

nie martw sie kochaana jakos damy rade !! nie my jedne sie boimy i nie my jedne mamy rodzic !!:) ja uciekam spac :) dobranoc !!

reklama
Witajcie ! Ja mam 17 lat i jestem w 9 miesiącu ciąży. Do porodu zostały mi 2 tygodnie, ale chyba urodzę szybciej bo zaczynam dostawać silniejszych skurczy i są bardziej regularne.. Rozwarcie mam na 3cm. Byłam dzisiaj u lekarza to powiedział, że maluszek już ustawia się główką w dół. Mam taki ucisk na macice. Bardzo boję się podosu, że coś pójdzie nie tak i nie wystarczy mi siły.; (
Witam nową mamusie :*

Hejka wszytskim, mnie znowu troche nie bylo, ale widze ze piękna pogoda dopisuje i malo piszecie, moze to i dobrze bo bym musiala znowu przez sterte postow przebranc :) U mnie wszytsko ok :) Wczoraj bylam sobie w zoo z siostrami i bylo super, troszke sie opalilam nawet :) Szkola juz 3 dzien zamknieta z powodu zagrozenia powodziowego, wiec sobie w domku leniu****e :)

Do góry