reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża, test za wcześnie/ kiedy?

Testy owulacyjne nie wykrywają ciąży. Nakręcacie dziewczynę niepotrzebnie. Test owulacyjny służy do określenia piku Lh, testy ciążowe są do wykrywania bety.
Mi testy owulacyjne wychodziły pozytywnie i przez 14 dni od owulacji a ciąży nie było i @ przyszła normalnie. Kiedyś z ciekawości sprawdzałam bo zostało mi dużo testów.
Więc nie można napisać że dziewczyna jest na 99% w ciąży. Poczekaj parę dni zrób test ciążowy albo jedź na betę z krwi i tyle.

reklama
Testy owulacyjne nie wykrywają ciąży. Nakręcacie dziewczynę niepotrzebnie. Test owulacyjny służy do określenia piku Lh, testy ciążowe są do wykrywania bety.
Mi testy owulacyjne wychodziły pozytywnie i przez 14 dni od owulacji a ciąży nie było i @ przyszła normalnie. Kiedyś z ciekawości sprawdzałam bo zostało mi dużo testów.
Więc nie można napisać że dziewczyna jest na 99% w ciąży. Poczekaj parę dni zrób test ciążowy albo jedź na betę z krwi i tyle.
Nie chce mi się tłumaczyć drugi raz że na betę nie pojadę, tym bardziej ze dziewczyny w sumie maja racje bo nawet na ulotce pisze ze wykrywa wczesna ciąże bynajmniej na tych różowych laboratoryjnych bo dziś czytałam ;)

Nie chce mi się tłumaczyć drugi raz że na betę nie pojadę, tym bardziej ze dziewczyny w sumie maja racje bo nawet na ulotce pisze ze wykrywa wczesna ciąże bynajmniej na tych różowych laboratoryjnych bo dziś czytałam ;)

A ja Ci mówię że nie wykrywa wczesnej ciąży, powiem ci więcej jak byłam w ciąży test owu mi nie wyszedł, bo zrobiłam z ciekawości bo mi zostały bo też koleżanka mi o takiej teorii mówiła i chciałam to sprawdzić :)
Po prostu lepiej poczekać i zrobić normalny test ciążowy.
Ja wiem, że na etapie starań każda z nas szuka wszystkich objawów i trzyma się każdej niesprawdzonej teorii, bo tak bardzo chcemy być w ciąży. Dlatego trzymam kciuki żeby u Ciebie wyszła ciąża :)

Zrobiony teraz :) aż sama się zdziwiłam bo ta kreska testowa nawet w owu taka nie była :)
Jestem w 7tc:)

Załączniki

• 11C049DD-9AB7-46B4-B1F6-9C2B42CED3C0.jpeg
    11C049DD-9AB7-46B4-B1F6-9C2B42CED3C0.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 650
Zrobiony teraz :) aż sama się zdziwiłam bo ta kreska testowa nawet w owu taka nie była :)
Jestem w 7tc:)

Więc nie ma reguły. Ja pisałam z własnego doświadczenia, że to nie jest wiarygodny test jako ciążowy.
Komuś wyjdzie, komuś nie.
Ja życzę ciąży każdej która o tym marzy :)

reklama
Do góry