reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest szansa

U mnie w pierwszym miesiącu starań test owu był negatywny (robiłam codziennie od 7dnia cyklu - jak tylko okres mi się skończył)...
A jednak zaszłam w ciążę (co samo w sobie uważam za cudo - jak tyle czytam o staraniach rok/dwa)... Nastawiałam się na przynajmniej pół roku ze względu na moje przejścia medyczne (w tym liczyłam się z bezpłodnością)
Okazało się, że przez jakiś czas byłam bezpłodna - od aktywnego jajnika nie miałam jajowodu, drugi nie dawał oznak aktywności przez 19lat...

Testy nie dają gwarancji owu (dają prawdopodobieństwo)...
Brak @ nie oznacza ciąży, zawsze mogła się przesunąć w wyniku stresu, czy infekcji - u mnie nawet brak aktywności seksualnej potrafił przesunąć cykl o 2-5 dni...

Sex bez zabezpieczeń daje możliwość zajścia w ciążę... Więc jest szansa że w niej jesteś, ale gwarancji na forum Ci nikt nie da!

Tak jak mi nikt nie da gwarancji, że jak mam badania na razie ok i czuję się ok to urodzę zdrowe dziecko... Takiej gwarancji nie da mi nawet lekarz.

A wiem ile może się wydarzyć po drodze... W tym znalazłam odpowiedź czy można być w połowie w ciąży...
- można, puste jajo płodowe - jesteś w ciąży, ale nie jesteś (drastyczny humor)

reklama
Mi też aplikacja pokazywała za szybko owulację, kupiłam testy cyfrowe clearblue i wtedy się udało 😊 ja robiłam test ciążowy 5 dni przed okresem i wtedy pokazał mi już jasną kreskę 😊 teraz jestem w 16 tyg więc trzymam za Ciebie kciuki ✊🥰

Sama napisałaś ze skorzystałas z testow owulacyjnych. Odniosłam się do tego, ze testy same w sobie nie gwarantuja owulacji, ze o ciazy już nie wspomnę.

Kurcze ja już nie rozumiem.
Odpowiem racjonalnie i merytorycznie to jest to „ściąganie na ziemie”. Mam kłamać? To czego sobie życzymy nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Ze względu na to, ze dobrze ci zycze to próbuje ci oszczędzić miesięcy starań opartych tylko na testach, które nie gwarantują zajścia w ciąże.
Ale jak chcesz to bierz to jako przejaw złych intencji.
Chodzilo o to że może ktoś miał podobnie że nie wychodził mu na początku test a mimo wszystko potem okazało się że jest w ciąży. Nie proszę o klepanie mnie po ramieniu. Chciałam zasięgnąć opinii kobiet które miały podobna sytuacje.

Chodzilo o to że może ktoś miał podobnie że nie wychodził mu na początku test a mimo wszystko potem okazało się że jest w ciąży. Nie proszę o klepanie mnie po ramieniu. Chciałam zasięgnąć opinii kobiet które miały podobna sytuacje.
ale to, że ktoś miał podobnie nic Ci nie da... Chcesz się rozczarować? Każda z nas jest inna jednej wyjdzie test przed miesiączką 5 dni a drugiej 5 dni po bo się wszystko przesunie... Cierpliwosci

A jak ktoś tak miał to znaczy, że u Ciebie też tak będzie?

Po co się nakręcać? Zrób test w terminie miesiączki. A przedłużające się starania skonsultuj z lekarzem, może wdroży jakaś diagnostykę.

reklama
ja Ci dam dobra rade, nie nakrecaj sie i nigdy nie testuj przed data miesiaczki, a mowie Ci to pomimo ze mnie wyszly piekne dwie krechy w 12dpo i beta wyniosla wówczas 133, takze była bardzo wysoko (owu stwierdzona monitoringiem, nie ma mowy o pomylce). Zajscie w ciaze to naprawde nie bułka z masłem, to cholernie trudny proces, na ktory sklada sie wiele czynnikow, a naprawde wystapienie owulacji to jakis malutki ich ułamek. Nie masz nigdy pewnosci czy Twoje jajowody sa sprawne, czy faktycznie mialas owulacje, czy nasienie partnera jest w porzadku, czy organizm nie odrzuci zarodka, no naprawde zajscie w ciaze to wbrew pozorom trudna droga. I nie pytaj czy ktoras miala podobnie, bo owszem pewnie z kilka milionow kobiet na swiecie mialo, co z tego? Teoretycznie wiekszosc kobiet po zaplodnieniu ma wysoka temperature ciala, ja nie mialam- czy to powod zeby sie sugerowac innymini zamartwiac? Naprawde sprobuj podejsc do tego racjonalnie.

Do góry