Wystraszona29
Fanka BB :)
Mi beta już spadla do 0 ma szczęście. Też się martwilam strasznie. Ale ja miałam 76 w dzień operacji więc... Była prawie miesiąc na niskim poziomie ale jednak delikatnie rosła, też ewenement..
Byłam ranę u chirurga skontrolować. Bo spuchła, czerwona się zrobiła.. Dał mi antybiotyk i trzeba czekać. Wietrzyć ją jak najwięcej, nie dźwigać itp.. Jak szew mi odpadł tak się zrobiło. Powiedział że mogła się zapocic. Albo że drażni mnie ten szew od środka bo jeszcze się nie rozpuścil. Ja miałam normalna operację i szwy rozpuszczalne. Na szczęście 3 dzień z antybiotykiem i zjasniala trochę więc widzę nadzieję na poprawę.
Czytając teraz ile może trwać oczyszczanie się po zastrzyku mniej żałuję że zgodziłam się na operacje zamiast czekać.
Ja dostałam okres miesiąc po operacji. Raczej skąpy. Ale przy wypisie powiedzieli że w każdej chwili może się pojawić. A może i za 6 tygodni. Nie ma reguły.
@inkaszo trzymam kciuki za betę na ZERO!
Byłam ranę u chirurga skontrolować. Bo spuchła, czerwona się zrobiła.. Dał mi antybiotyk i trzeba czekać. Wietrzyć ją jak najwięcej, nie dźwigać itp.. Jak szew mi odpadł tak się zrobiło. Powiedział że mogła się zapocic. Albo że drażni mnie ten szew od środka bo jeszcze się nie rozpuścil. Ja miałam normalna operację i szwy rozpuszczalne. Na szczęście 3 dzień z antybiotykiem i zjasniala trochę więc widzę nadzieję na poprawę.
Czytając teraz ile może trwać oczyszczanie się po zastrzyku mniej żałuję że zgodziłam się na operacje zamiast czekać.
Ja dostałam okres miesiąc po operacji. Raczej skąpy. Ale przy wypisie powiedzieli że w każdej chwili może się pojawić. A może i za 6 tygodni. Nie ma reguły.
@inkaszo trzymam kciuki za betę na ZERO!
Współczuję. Ja bym chyba pojechała do lekarza jakby mnie tak bolało Ja jestem 1,5 tygodnia po operacji laparoskopowej. Co 7 dni mam kontrolować betę. Beta w dniu operacji: 2322, dzień po operacji: 1104, kolejny dzień (25.02): 528, tydzień później (02.03): 716 - wzrosła i się przestraszyłam Kolejną betę wykonałam wczoraj (04.03) i wyszło 654, czyli lekki spadek. Oby obeszło się bez dodatkowej farmakologii albo operacji Dziś mam takie bóle w podbrzuszu jak na okres. Mam nadzieje, ze jak zrobię betę za tydzień to będzie spadek wartości i nic mi nie będzie dolegać Kontroluj betę koniecznie.
Wystraszona29 i co teraz z tym zakażeniem? Czemu to się zrobiło?
Odnośnie krwawienia to lekarz mówił, ze po operacji może być i wyglądać jak okres, ale ja nic poza delikatnymi brązowymi plamieniami nie miałam do tej pory. Zero krwawienia, ale to po operacji, a jak jest po metotreksacie to nie mam pojęcia.
Obyśmy doszły wszystkie do siebie jak najszybciej...