WitamDziękuję Ci bardzo, jest jakaś nadzieja że samoistnie poronię. A czemu przepisał mi duphason? Nie wiem... powiedział że raczej nic z tego nie będzie, ale może nie był do końca pewny. Generalnie to bardzo mnie to stresuje. Miałaś mocne bóle i krwawienie podczas "poronienia"?
Przepisali Ci duphason ponieważ nigdy nie można stwierdzić jak jest. Mnie się pytali przed operacją, czy zostawić ciążę, bo aparaty usg mogą się mylić, nie zawsze widać dokładnie. Tak mi to tłumaczyli.
przy poronieniu to ja miałam zawsze skurcze mocne, ból dolnego odcinka pleców, ustępowały przy prąciu, poty, uderzenia gorąca.
Przy ciąży ektopowej miałam dziwny kłujący/tępy ból w barkach, kłucie na odbyt i brązowe plamienie, ból z jednej strony brzucha.
Ale ja miałam ciąże pozamaciczna „przenoszoną” po pęknięciu, organizm sam się zaczął bronić i z ciąży zrobiło się mnóstwo torbieli blokujących pęknięcie jajowodu. Na pogotowie pojechałam dlatego iż myślałam, że poroniłam cztery dni temu a nie krwawię, tylko dwa dni krwawiłam i wydało mi się to dziwne. Zrobili mi usg i sami nie wiedzieli co to jest. Dopiero po rezonansie wyszło, że to ciąża pozamaciczna