reklama
MoniB1988
Fanka BB :)
Dopiero po 16 jadę na badanie krwi, robiłam test sikanca to była druga kreska jeszcze... wiec do zera jeszcze nie spadło...
Jak sytuacja ? Beta dalej spada ?
Margeritka28
Witajcie kochane Mam 28 lat i za sobą 1 ciążę zaśniadową i 1 ciążę pozamaciczna. Jajowód na szczęście zachowany. Powiedzcie mi proszę ile po cp trzeba odczekać ze staraniami bo dr nic mi nie powiedział a czytalam że 3 cykle. Chciałabym niedługo zrobić Hsg żeby sprawdzić drożność jajowodów no i zacząć walkę o tego maluszka bo lata lecą
MoniB1988
To tez podobno nie daje 100%, bo pomimo owulacji z „dobrej” strony „chory” jajowód może wessać do siebie komórkę. Tak mi powiedział ginekolog...I najlepiej monitorować zeby owulacja była po stronie zdrowego jajowodu
MoniB1988
Ja jakoś miesiąc po cp miałam robione HSG i lekarz dał zielone światło na starania. Niestety oczywiście grubo ponad pół roku pomimo monitoringów, leków nic nie zaskoczyło. Powiedzieli, ze rzeski najpewniej mam uszkodzone w obu jajowodach i stąd brak ciąży.Witajcie kochane Mam 28 lat i za sobą 1 ciążę zaśniadową i 1 ciążę pozamaciczna. Jajowód na szczęście zachowany. Powiedzcie mi proszę ile po cp trzeba odczekać ze staraniami bo dr nic mi nie powiedział a czytalam że 3 cykle. Chciałabym niedługo zrobić Hsg żeby sprawdzić drożność jajowodów no i zacząć walkę o tego maluszka bo lata lecą
reklama
Niestety co po ciąży pozamacicznej jest bardzo często jedyny ratunek invitro ..Ja jakoś miesiąc po cp miałam robione HSG i lekarz dał zielone światło na starania. Niestety oczywiście grubo ponad pół roku pomimo monitoringów, leków nic nie zaskoczyło. Powiedzieli, ze rzeski najpewniej mam uszkodzone w obu jajowodach i stąd brak ciąży.