reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po samoistnym poronieniu

Ja poronilam 3 razy za kazdym razem lyzeczkowanie czekalam 3 miesiaczki i zaczelam.starania z wyjatkiem po 3 poronieniu dostalam.zielone swiatlo po 1 miesiaczce zaszlam odrazu aktualnie jestem w 16 tyg i 3 dzien
Super! Mam nadzieje ze nam się szybko uda bo nie dam rady znowu czekać kolejna ciąże 7 miesięcy :(

reklama
Poroniłam w 10 tc, bez łyżeczkowania. Od lekarza dostałam zielone światło odrazu po miesiączce.
Poronienie było samoistne? Lekarz wczoraj stwierdził u mnie śmierć fasolki było to 9 tydzień :(nie mam żadnych objawów, było kilka kropli krwi, lekkie skurcze brzucha i cisza. Za bardzo niejcce iść do szpitala.

Poronienie było samoistne? Lekarz wczoraj stwierdził u mnie śmierć fasolki było to 9 tydzień :(nie mam żadnych objawów, było kilka kropli krwi, lekkie skurcze brzucha i cisza. Za bardzo niejcce iść do szpitala.
Pojechałam do szpitala bo zauważyłam żywą krew, przy USG okazało się, że ciąża zatrzymała się na 6tygodniu.
Byłam pewna, że to pękł krwiak, który był widoczny w 6 tc na pierwszym USG. Dostałam leki żeby to wszystko się oczyściło i po dwóch dniach wyszłam do domu.

Trzymam kciuki! Nam się udało po 7 miesiącach ale niestety z poronieniem :/ teraz nastawiam się optymistycznie :)
Aktualnie jestem na lekach neoparin acard duphaston x2 dziennie witaminkibz kwasem foliowym metylowanym wczesniej na poczatku ciazy bralam b12 tez metylowana po 3 poronieniu zmienilam lekarza i dostalam taki zestaw wcześniejszy zyczyl mi tylko powodzenia dużo zalezy odjakie lekarza 😊

Aktualnie jestem na lekach neoparin acard duphaston x2 dziennie witaminkibz kwasem foliowym metylowanym wczesniej na poczatku ciazy bralam b12 tez metylowana po 3 poronieniu zmienilam lekarza i dostalam taki zestaw wcześniejszy zyczyl mi tylko powodzenia dużo zalezy odjakie lekarza 😊
Ja właśnie czekam aż zajdę w ciąże i czy mój lekarz zmieni trochę podejście. Narazie to ciagle powtarza ze poronienia się zdarzają a starania do roku to norma. Narazie biorę tylko kwas foliowy i witaminę d

Ja właśnie czekam aż zajdę w ciąże i czy mój lekarz zmieni trochę podejście. Narazie to ciagle powtarza ze poronienia się zdarzają a starania do roku to norma. Narazie biorę tylko kwas foliowy i witaminę d
No wlasnie tez tak mi lekarz mowil za pierwszym razem a stalo jak się stalo ja teraz jak bylam u lekarza to mowil ze akurat dzis albo po jutrze mam owulacje i sie udalo czasami trudno trafic z ta owulacja

Pojechałam do szpitala bo zauważyłam żywą krew, przy USG okazało się, że ciąża zatrzymała się na 6tygodniu.
Byłam pewna, że to pękł krwiak, który był widoczny w 6 tc na pierwszym USG. Dostałam leki żeby to wszystko się oczyściło i po dwóch dniach wyszłam do domu.
Edyta, u mnie bylo tak samo. Czekam teraz na poronienie naturalne. Wiesz może kiedy można się po krwiaku znów zacząć starać?

reklama
Edyta, u mnie bylo tak samo. Czekam teraz na poronienie naturalne. Wiesz może kiedy można się po krwiaku znów zacząć starać?
U mnie było tak że jak pojechałam w 10 TC to krwiaka już nie było, ale ciąża też się zatrzymała. Ja w tej sytuacji dostałam zielone światło odrazu po miesiączce.

Do góry