reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Morfologia wynik

reklama
ok, na dzisiaj już nie było miejsca do lekarza rodzinnego, więc po weekendzie. A gin nie odpisał na razie
Tu jest link do całego działu dot. ciąży po poronieniu. Tam więcej dziewczyn może doradzić ws. wyboru lekarza, badań, suplementów - tutaj pewnie nie docierają.
Na górze strony jest dluuugi wątek "ciąża po poronieniu" i tam sporo userek czyta nowe posty.

Hej, wracam po teleporadzie u rodzinnego. Na razie w ogóle mam kwas foliowy sobie odpuścić, za 2,3 miesiące mam sprawdzić jego poziom i witaminy B12 i włączyć ten kompleks witamin pueria uno np. Za to mąż ma brać 0,4 kwasu i to trochę mnie zdziwiło. Co myślicie?

Hej, wracam po teleporadzie u rodzinnego. Na razie w ogóle mam kwas foliowy sobie odpuścić, za 2,3 miesiące mam sprawdzić jego poziom i witaminy B12 i włączyć ten kompleks witamin pueria uno np. Za to mąż ma brać 0,4 kwasu i to trochę mnie zdziwiło. Co myślicie?
Jeśli nie chcecie zawieszać starań, to nie odtsawialabym zupełnie folianow. Pisałaś, że nie bierzesz żadnych witamin, więc może jednak typowy preparat dla planujących ciążę. Dla męża może być 0,4 mg kwasu, ale znowu ta sama uwaga, że jeśli ma coś lykac, to może juz cos wielowitaminowego. A ginekolog odpisał?

Niestety nie.
A co polecasz dla niego? Myślisz, że jak mam dwukrotnie normę przekroczoną i na dwa miesiące odstawie zupełnie i akurat zajde to stałoby się cos? Nie chciałabym przegiąć w druga stronę

reklama
Niestety nie.
A co polecasz dla niego? Myślisz, że jak mam dwukrotnie normę przekroczoną i na dwa miesiące odstawie zupełnie i akurat zajde to stałoby się cos? Nie chciałabym przegiąć w druga stronę
Nie jest powiedziane, że długo Ci się utzyma we krwi ten poziom. To jest witamina z grupy B, więc teoretycznie szybko się usuwa z organizmu. A w praktyce to nie wiadomo co się tam dzieje, bo nie masz wyników B12 i homocysteiny.

Do góry