reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Akurat monitoruje swoją owulację . Mam też zawsze takie same objawy na dzień przed owulacja . Dodam że podobne objawy miałam w ciąży która niestety straciłam w 5 tygodniu w listopadzie . Owulację miałam 21 lutego . A kochałam się z narzeczonym 17 i 19 lutego . Zastanawiam się czy to możliwe żeby była implantacja czy coś. Dwa tygodnie temu byłam u ginekologa i miałam robione badania bo mam problem z progesteronem . I niczego złego lekarz nie zauważył
Implantacja to raczej nie ponieważ jest za wcześnie . Trudno powiedzieć. Jak się martwisz może skontaktuj się z lekarzem .
Daj znać jak sytuacja się rozwinie :)

reklama
Hej dziewczyny. Przepraszam że się tak wcinam ale potrzebuje rady . Jestem 4 dni po owulacji . Mam skurcze podbrzusza i dużo białego śluzu . Czy któraś wie co to może być ? Wcześniej tak nigdy nie miałam i martwię się
Ja chyba teraz mam owulację pierwsza po poronieniu i mam bardzo dużo śluzu lepkiego, wcześniej też tak nie miałam, coś chyba się zmienia w organizmie po poronieniu

Dziewczynki powiedzcie mi co z tą homocysteiną? Bo pozostałe wyglądają ok. Właśnie odebrałam wyniki. Biorę metformax 2x500 ale wydaje mi się że niska ona coś?
BADANIE
WYNIK​
WART. REF.​
JEDN.​
Witamina D 25(OH)
40,7​
ng/ml​
deficyt
< 20,00​
ng/ml​
poziom niewystarczający
20,00 - 30,00​
ng/ml​
poziom wystarczający
30,00 - 50,00​
ng/ml​
poziom wysoki
50,00 - 100,00​
ng/ml​
poziom potencjalnie toksyczny
> 100,00​
ng/ml​
poziom toksyczny
> 200,00​
ng/ml​
Kwas Foliowy
16,4​
3.10 - 20.50​
ng/ml​
Witamina B12
489​
pg/ml​
wartości prawidłowe
180,00 - 914,00​
pg/ml​
zagrożenie deficytem
145,00 - 180,00​
pg/ml​
deficyt
< 145,00​
pg/ml​
Prolaktyna
13,68​
ng/ml​
kobiety nie będące w ciąży
5.18 - 26.53​
ng/ml​
kobiety w ciąży
9,70 - 208,50​
ng/ml​
kobiety po menopauzie
1,80 - 20,30​
ng/ml​
Homocysteina
6,26​
umol/l​
Homocysteina - Terapia lekami zawierajacymi S-adenozylo-metioninę prowadzic może do fałszywie zawyżonych wyników homocysteiny. Leki p/drgawkowe, methotreksat, karbamazepina, fenytoina, podtlenek azotu, trójoctan 6- azutydyny moga mieć wpływ na oznaczenie homocysteiny.
Z suplementacją folianami
< 12,00​
umol/l​
Bez suplementacji folianami
< 17,00​
umol/l​
Wydaje mi się że homocysteina jest ok.
Moim zdaniem masz troszkę za nisko B12 i kwasu foliowego. Ja miałam za nisko i suplementowalam aby zbic homocysteine, u Ciebie nie jest wskazane zbijanie jej bardziej.

Akurat monitoruje swoją owulację . Mam też zawsze takie same objawy na dzień przed owulacja . Dodam że podobne objawy miałam w ciąży która niestety straciłam w 5 tygodniu w listopadzie . Owulację miałam 21 lutego . A kochałam się z narzeczonym 17 i 19 lutego . Zastanawiam się czy to możliwe żeby była implantacja czy coś. Dwa tygodnie temu byłam u ginekologa i miałam robione badania bo mam problem z progesteronem . I niczego złego lekarz nie zauważył
Skoro lekarz nic niepokojącego nie zauważył to myślę że nie masz się czym martwić na tą chwilę :) Organizm podatny jest na różne wpływy i bodźce i to że zawsze masz tak nie oznacza że tym razem nie będzie inaczej. Rozumiem że staracie się o dziecko? Nie pozostaje na razie nic innego jak poczekać do dnia miesiączki i zrobić test ponieważ taki śluz może być zwiastunem wielu rzeczy a może nie oznaczać nic i być czysto fizjologiczny. Trzymam kciuki :)

Wydaje mi się że homocysteina jest ok.
Moim zdaniem masz troszkę za nisko B12 i kwasu foliowego. Ja miałam za nisko i suplementowalam aby zbic homocysteine, u Ciebie nie jest wskazane zbijanie jej bardziej.
No wit. B12 tak po środku ale obecnie jej nie biorę oddzielnie jedynie actifolian, ale kwas wydaje mi się ok skoro norma od 3 a u mnie 16 :) Dobra zobaczymy co gin powie. Sprawdziłam i ogólnie homocysteina powinna być poniżej 7 więc wygląda że moje mutacje bardzo nie namieszały ;)

reklama
No wit. B12 tak po środku ale obecnie jej nie biorę oddzielnie jedynie actifolian, ale kwas wydaje mi się ok skoro norma od 3 a u mnie 16 :) Dobra zobaczymy co gin powie. Sprawdziłam i ogólnie homocysteina powinna być poniżej 7 więc wygląda że moje mutacje bardzo nie namieszały ;)
Dokładnie :) chyba jest dobrze :)
Oby Twój gin się znal na rzeczy bo mój to uważa że tak wysoka homocysteina jak ja miałam jest ok ... I właśnie przepisała mi też actifolian który zawiera też zwykły kwas foliowy, którego na tamten moment nie mogłam przyjmować.
Ale Twoje wyniki są na prawdę chyba ok

Do góry