reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@NadziejawPanu trzymam kciuki w takim razie ❤ nie chcesz już próbować naturalnie? A jak tam ślub już po czy jeszcze trwają przygotowania? :)

@nnat. No właśnie tak jest jak się chce być fair ja już raz się na tym przejechałam... Odpoczywaj i niczym się nie przejmuj ❤ kiedy wizytujesz? :)
Lekarz z kliniki tak zadecydował.
Pół roku nam dał, bo musimy poprawić nasienie. Mąż bierze fertilman plus. Zrobiliśmy już wiele specjalistycznych badań. W międzyczasie wyszła u mnie skaza naczyniowa. Muszę brać cyclonamine i dobesylan wapnia.
Bardzo mały odsetek plemników wiąże się z kwasem hialuronowym.
Przeciwciał przeciwplemnikowych mąż nie ma.

W październiku miałam monitoring cyklu i stwierdzony brak owulacji. Zakładają taką kartę przebiegu cyklu, wszystko wpisują i po zakończeniu monitorowania cyklu lekarz zapisuje wniosek.
I cykl 47 dni, okres wywoływany duphastonem.
Kazali mi zrobić AMH, wyszło 6 z hakiem.

Ślub był suuper. I wesele też fajne. :-) :)
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
reklama
Lekarz z kliniki tak zadecydował.
Pół roku nam dał, bo musimy poprawić nasienie. Mąż bierze fertilman plus. Zrobiliśmy już wiele specjalistycznych badań. W międzyczasie wyszła u mnie skaza naczyniowa. Muszę brać cyclonamine i dobesylan wapnia.
Bardzo mały odsetek plemników wiąże się z kwasem hialuronowym.
Przeciwciał przeciwplemnikowych mąż nie ma.

Ślub był suuper. I wesele też fajne. :-) :)
Pozdrawiam.

Czy możesz napisać, kto (lek jakiej specjalności) zdiagnozował Ci "skazę naczyniowa" i jakimi badaniami? Czy chodzi o naczynia w miednicy mniejszej, macicy, całym ciele? Aha, i czy będziesz brać dobenox w ciąży?

Czy możesz napisać, kto (lek jakiej specjalności) zdiagnozował Ci "skazę naczyniowa" i jakimi badaniami? Czy chodzi o naczynia w miednicy mniejszej, macicy, całym ciele? Aha, i czy będziesz brać dobenox w ciąży?
Hematolog. W całym ciele. Miałam mnóstwo badań (cały układ krzepnięcia). Np. wzięli mi rękę, zrobili ucisk i obserwowali, jak ręka się zachowuje, mierzyli czas stoperem.
Z leków mam brać: calcium dobesilate i cyclonamine.

Hematolog. W całym ciele. Miałam mnóstwo badań (cały układ krzepnięcia). Np. wzięli mi rękę, zrobili ucisk i obserwowali, jak ręka się zachowuje, mierzyli czas stoperem.
Z leków mam brać: calcium dobesilate i cyclonamine.
Dziękuje za info. Ale właśnie ten dobezylan wapnia w ciąży też będziesz mogła brać? Cyclonamine brałam w ciąży, ale z dobezylanem nikt mi nie powiedział.

Zamiast robić testy owu które nie dają pewności poszłabym na monitoring cyklu do gina. i porobiła badania hormonów...
po stratach robiłaś jakieś badania?
Niestety nie mam możliwości iść na monitoring. Mieszkam w UK i tutaj o wszystko wygląda inaczej, jest tridno o jakiekolwiek badania. Obecnie jestem w "klinice poronien nawykowych" (jeśli to w ogóle można nazwać kliniką) i zbadali nam kariotypy, moją tarczycę i testy w kierunku trombofilii. To kropla w morzu ale nic więcej nie zbadają. W ostatniej ciąży wyblagalam od nich heparyne i progesteron i się udało.
Rozmawiałam z lekarzem o plamieniach i o moich podejrzeniach braku owulacji. W 21dc ma zrobić badanie krwi i sprawdzić czy owulacja była i sprawdzić szyjke czy nie ma na niej zmian, które powodują plamienia.
Mam związane ręce i łapie się wszystkiego żeby sprawdzić czy jest owulacja.

@nnat. Z tymi prowizjami jest różnie. Musisz sprawdzić jak masz je zapisane w umowie. Czy w umowie jest zapis mówiący o tym, że dostajesz prowizję nawet jak jesteś na zwolnieniu czy też nie? A jeśli nie w umowie, to pracodawca powinien posiadać regulamin pracy (lub obwieszczenie jeśli to mała firma) i tam to może być zapisane.

@nnat. Z tymi prowizjami jest różnie. Musisz sprawdzić jak masz je zapisane w umowie. Czy w umowie jest zapis mówiący o tym, że dostajesz prowizję nawet jak jesteś na zwolnieniu czy też nie? A jeśli nie w umowie, to pracodawca powinien posiadać regulamin pracy (lub obwieszczenie jeśli to mała firma) i tam to może być zapisane.
Nie ma czegoś takiego u nas :D na umowie mam najniższa krajowa ale zawsze do tej pory dostawałam będąc na zwolnieniu normalnie prowizję. Dzwoniłam do szefa, ma mi coś wyrównać, z księgową rozmawiac... Nie idzie nadążyć.

Niestety nie mam możliwości iść na monitoring. Mieszkam w UK i tutaj o wszystko wygląda inaczej, jest tridno o jakiekolwiek badania. Obecnie jestem w "klinice poronien nawykowych" (jeśli to w ogóle można nazwać kliniką) i zbadali nam kariotypy, moją tarczycę i testy w kierunku trombofilii. To kropla w morzu ale nic więcej nie zbadają. W ostatniej ciąży wyblagalam od nich heparyne i progesteron i się udało.
Rozmawiałam z lekarzem o plamieniach i o moich podejrzeniach braku owulacji. W 21dc ma zrobić badanie krwi i sprawdzić czy owulacja była i sprawdzić szyjke czy nie ma na niej zmian, które powodują plamienia.
Mam związane ręce i łapie się wszystkiego żeby sprawdzić czy jest owulacja.
rozumiem...
szkoda. bo wszystko to tylko gdybanie czy jest owu...
proga się bada 7 dni po domniemanej owu. podał Ci 21 dc zakładając cykl książkowy 28 dni...
jak masz dłuższe cykle to badanie w 21 dc nie będzie miarodajne...
póki co to chyba zostają testy i mierzenie temperatury i obserwacje śluzu i organizmu...

warto by rozważyć histeroskopie i lub laparoskopie czy przyczyną poronien nie są jakieś wady budowy macicy lub zrosty. tego nie widać na usg...
Jeśli miałabyś możliwość wizyty w Polsce i zasoby finansowe (bo z uwagi na czas to nfz odpada raczej...)to warto rozważyć
Chyba że znajdziecie teraz przyczynę i się uda.

reklama
No to dziewczyny byłam u lekarza... i ... jestem we wczesnej ciąży. Niczego nie rozumiem, ale widać już kształtujący się pęcherzyk, odpowiedniego kształtu. Ciąża ok 4 tyg. ( ale teraz to będzie gra w ciemno). Myśle, ze mniej. Zupełnie nie wiem, co myśleć. Mam skrajne mieszane uczucia.

Acha i wynik bety pojawił się już po wizycie- jest 20. Dziwne, ze piątek mi wyszła ciąża na teście, a w poniedziałek nie. Chociaż chyba miałam te testy super stare.
Hej moje gratulacje kochana 😘 ja jestem tydzien po 1@ od zabiegu przyszła jak z zegarkiem w ręku A wcale za nią nie tęskniłem 😥 cieszę się że Ci się udało mam nadzieję że wszystko się ułoży i zakończy szczęśliwie trzymam kciuki

Do góry