reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochana nie denerwuj się, ja byłam u gina 16.01 i nie było nawet pęcherzyka nic. Test już był pozytywny. 25.01 był sam pęcherzyk, bez zarodka. A 3.02 miałam już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem. Wiek oceniany na 6w4d.
Wiec spokojnie, dzieciątko się pojawi cierpliwości [emoji813]️[emoji8]

Tez polecam GodulaHope w Rudzie Śląskiej, robiłam tam kariotypy, z tym ze ja trochę czekałam, bo miałam refundowane badania z NFZ.
Ja też NFZ. Wizyta w 2 tyg. Potem za kolejne 2 tyg kariotypy i wyniki chyba po 3 czy 4 tyg bo urlopy były

Kochana wszytsko wyglada dobrze,lekarz ma jakies powody do niepokoju?niestety to juz trzeba przeczekac,nic nie zrobisz,bierz witaminy odpoczywaj,dbaj o siebie,i to wszystko co mozesz zrobic.mysle ze zdrowej ciazy nic nie ruszy.jesli jeszcze zajde to napewno tez bede tak przezywac.chociaz dbalam o siebie i bralam witaminy itp.to i tak sie nie udalo.
Lekarz jest dobrej myśli, mówi to samo, że wszystko dobrze wygląda.
@Takaja123 Dziekuje;) bierzesz raz dziennie?
@Psiara1996 @Paula919191 Ja również trzymam kciuki za wasze wizyty :) i proszę, zaraźcie mnie tez ❤️
Pewnie próbowałaś już wszystkiego ale u mnie w obydwu przypadkach sprawdziła się pozycja od.. Dupy strony haha. A po wszystkim chwilę poleżeć. Dziękuję za słowa wsparcia :*

@Loli05 widzę że już Ci dziewczyny napisały. Możesz w dowolnym labie w Polsce zrobić zespół antyfosfolipidowy(czyli przeciwciala przeciw kardiolipinie, p/C przeciw beta 2 glikoproteinie i antykoagulant tocznia), anty TPO, anty TG, przeciwciala ANA. Na testdna zamówić ten zestaw do pobrania na trombofilie(oni wysyłają też za granicę). Zrobic u lekarza ginekologa lub w laboratorium stacjonarnym gdzie pobieraja wymazy: ureaplazma, mykoplazma i chlamydia (wynik 7-10dni)- w większości laboratoriów wynik można sprawdzić na necie.

Ja u genetyka też byłam w Rudzie Śląskiej, wydaje mi się że termin miałam do 2 tygodni. Skierowanie wypisał mi lekarz rodzinny na podstawie wyników z trombofilii.

Ja też NFZ. Wizyta w 2 tyg. Potem za kolejne 2 tyg kariotypy i wyniki chyba po 3 czy 4 tyg bo urlopy były
Ja dzwoniłam pod koniec września, tak jak poroniłam, żeby umówić się na wizytę.
Pierwsza wizyta 16 listopada, na której mnie poinformowano, ze mam czekać na telefon ( do3ch miesięcy), druga wizyta na pobranie próbek miała być 21 grudnia, ale przesunęli nam na 3 stycznia. Wyniki odebrałam jakoś 1.5 tyg później.

@kb.karola90 specjalnie dla Ciebie i Antosia ❤️

@kasiula222 może pokusze się o ten żel ciekawe czy jest dostępny od ręki w aptekach. A co tam u Ciebie? Kiedy zaczynasz starania?

Załączniki

• IMG_20190319_223548.jpg
    IMG_20190319_223548.jpg
    286 KB · Wyświetleń: 85
  • IMG_20190319_223459.jpg
    IMG_20190319_223459.jpg
    354 KB · Wyświetleń: 82
  • IMG_20190319_223431.jpg
    IMG_20190319_223431.jpg
    413,2 KB · Wyświetleń: 86
  • IMG_20190319_223353.jpg
    IMG_20190319_223353.jpg
    783,5 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Jak pytałam i szukałam przyczyny mojego poronienia, to też wiele osób mówiła, że czasem tak się dzieje. Po prostu wada genetyczna. Co prawda ja po zabiegu nie robiłam badań genetycznych, ale czułam w kościach, że to nie był powód tego, że Maleństwu przestało bić serce. Uparłam się i znalazłam innego lekarza, zrobiłam na własną rękę kilka badań i okazało się akurat, że u mnie immunologia zawiniła. Podwyższone komórki nk.
Ja rowniez nie robilam badan genetycznych. @Charlotte21, jakie wykonalas badania po poronieniu?

Do góry