reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@patuśka, hihi z dolegliwościami ciążowymi to jest tak: najlepiej to żeby były, bo jak ich nie ma to się martwimy, że ich nie ma a jednocześnie najlepiej żeby nie było, bo jak są to się martwimy czy nam lub dzidziusiowi nie zaszkodzą.

@martakratka brzuch nie zając, nie ucieknie...chociaż czasem mam wrażenie, że kto wie, jak tam cosik tak wywija.

@anja93 u mnie też kostek nie wykryto. Lekarz zauważył te spuchlaki na badaniu. Ale nic mi tam nie zalecił. Zresztą już przetestowałam wszystkie domowe triki i chyba musiałabym cały dzień siedzieć z nogami w kapuścianych liściach w zimnej wodzie przytwierdzonymi magicznie do sufitu, żeby było wysoko i ciumkać sok pietruszkowy.
Jak coś Ci zaleci konkretnego skutecznego to daj cynk. Ja i moje nogi będziemy wdzięczne.
Dobra, dobra- wez nie sciemniaj tylko dawaj zdjęcie:)

reklama
Dziewczyny moze wy wiecie co oznaczaja te wyniki (badanie na glukoze i insuline 3punktowe po podaniu 75g

Glukoza
na czczo 53 (norma 60-99)
Po 1 h 140
Po 2h 123(norma do 153)
Wiwc wydawalo sie ok. Na czczo tylko troche niskie.
A insulina
Na czczo 26.62 (norma do 24.90)
Po 1h 151.3 norm nie podano
Po 2g 109.5 norm nie podano

Nie wiem jak to interpretowac szczegolnie te drugie badanie
Kurcze - przepraszam ale nie pomogę bo zwyczajnie nie mam pojecia...

Osteogenon zaczęłam brać jakoś miesiąc po starcie neoparinu. Badań żadnych nie robili tylko Pani dr stwierdziła że mam brać. Faktycznie paznokcie mi się tak łamały jak nigdy do połowy potrafiły się rozdwoić. Teraz jest dobrze.

@agatush moja córcia tak ze smakiem to pałaszuje że.nie mam serca jej nie zrobić. Ona sklepowych dżemów nie lubi. Właśnie jesienna malina tańsza, zawsze we wrześniu robiłam sok. No ale teraz mam termin na września i boje się że przy Jasiu nie dałabym rady zrobić. A u mnie może niczego nie być ale malinka na przeziębienie to musi być. A jak czytam po ile w skupie jest to.nóż w kieszeni się otwiera. Tak zdzierać z sadowników a potem z ludzi. I nie ma się co dziwić że ludzie porzucają sądownictwo i rolnictwo.

Dżemy dziewczynki to ja kombinuje różne. Smakowicie wyszedł tryskawka z borówkami. Po 500g tych owoców, do tego 360g cukru. I smażymy na wolnym ogniu mieszając dość często. U mnie zajęło to 3h po tym czasie ładnie zgęstniał no ale czasem trzeba dłużej. Testem czy jest ok jest np. Włożenie łyżki z dżem do zamrażarki, jak po 15min zrobi się tępy z takim korzuszkiem na wierzchu no to.już. można oczywiście szybciej, kupujac te preparaty dzemowe w sklepach ale to już jednak chemia jest. Z tych proporcji wyszly mi 2,5sloika po koncentracie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny na koncowce, przykro mi ze macie te wszystkie dolegliwości:( na szczęście macie pewność, ze po porodzie wszystko minie.
Dostalam wczoraj drugi @ po łyżeczkowaniu, wiec będziemy dzialac z mezem. Byloby super, gdyby udało się od razu, bo wtedy mialabym dwojke dzieci z kwietnia :)

Czyli idziemy w parze. Ja juz po drugim @ ale My sie wstrzymujemy do wrzesnia. Czy w poprzednim cyklu jednak sie nie udalo? Myslalam ze pisalas o pozytywnych testach .

Czyli idziemy w parze. Ja juz po drugim @ ale My sie wstrzymujemy do wrzesnia. Czy w poprzednim cyklu jednak sie nie udalo? Myslalam ze pisalas o pozytywnych testach .
Hej, milo ze sie odezwalas :* jakies tam ledwo widoczne cienie wychodzily po kilku godzinach, ale szczerze mowiac cieszę sie, ze nie zaszlam w tym cyklu. Niech organizm sobie ciut dluzej odsapnie. Ale teraz juz mam bojowe nastawienie i licze na to, ze doszlam do siebie fizycznie i psychicznie i nie bede drzala z nerwów, ze to sie zbyt szybko stalo po zabiegu.

Pamiętam, mówiłas ze chcesz najpierw latorosl ogarnac, zeby zrezygnowac z cyca pieluch... jak Wam idzie? U nas z pieluchami poszlo gladko, a z kolei odstawic od piersi to byl dramat.

@martakratka, no co ja poradzę, że nie cierpię swoich zdjęć, nie lubię ich robić, ale dobra, niech tam jedno będzie. Brzuch miałam pokazać, mówisz. No to ogólnie, brzuch jakoś tam widać.

8mc.jpg

Załączniki

• 8mc.jpg
    8mc.jpg
    147 KB · Wyświetleń: 142
Hej, milo ze sie odezwalas :* jakies tam ledwo widoczne cienie wychodzily po kilku godzinach, ale szczerze mowiac cieszę sie, ze nie zaszlam w tym cyklu. Niech organizm sobie ciut dluzej odsapnie. Ale teraz juz mam bojowe nastawienie i licze na to, ze doszlam do siebie fizycznie i psychicznie i nie bede drzala z nerwów, ze to sie zbyt szybko stalo po zabiegu.

Pamiętam, mówiłas ze chcesz najpierw latorosl ogarnac, zeby zrezygnowac z cyca pieluch... jak Wam idzie? U nas z pieluchami poszlo gladko, a z kolei odstawic od piersi to byl dramat.

My na etapie odpieluchowania ale z chcemy bedzie ciezko wiec narazie stupiamo sie na pieluchach. Moja ma obsesje na punkcie cycuszka.
IMG_0971.JPG

Załączniki

• IMG_0971.JPG
    IMG_0971.JPG
    337 KB · Wyświetleń: 367
reklama
Do góry