reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ja wczoraj i do pon zabiegana, wczoraj mialam pierwsze badanie serduszka:) wszystko pieknie, przeplyw badany idealny, swietny sprzet widzialam super siusiaka:) wiec na pewno chlopiec, juz ma 12.5 cm crl a jeszcze nozki przecie:) kawal dzidzia we mnie:) super te wizyty i na nfz, mili lekarze extra:) mam jeszcze 7 wizyt bo od 24 tc juz nie ma ryzyka:D jeszcze nigdy nie bylam tak szczesliwa i pochwale sie ze dzis moje urodziny koncze 31 lat:) najpiekniej mi dzis na swiecie:)
powodzenia kochane staraczki przykro mi mi @kb.karola90 Karola, pare dni i poczujesz zew wyzwania i przyplyw pozytywnych emocji bedzie dobrze obiecuje:* @ivvonka podziwiam..ja osatatnio fakt troche zabiegana ale to bieganie mnie meczy i chce polezec a robota u mnie bez szalu..troche posprzatam pogotuje i lezec chce:) ale niezregenerowana jestem ostatnio mam nadzieje ze sie poprawi:)
od czw jestem na wolnym! Caly czas "atrakcje" mam i malo czasu ale czytam caly czas:) wrzesien pazdziernik moze jeszcze popracuje ciut ale to mniej i uczniowie moga do mnie przyjezdzac jak cos. @Marika92 urodzilas juz?:D no jo pewnie to pewnie wkurza..:D 3 mam kciuki kochana:)
Wszystkiego najlepszego [emoji8]

reklama
A ja wczoraj i do pon zabiegana, wczoraj mialam pierwsze badanie serduszka:) wszystko pieknie, przeplyw badany idealny, swietny sprzet widzialam super siusiaka:) wiec na pewno chlopiec, juz ma 12.5 cm crl a jeszcze nozki przecie:) kawal dzidzia we mnie:) super te wizyty i na nfz, mili lekarze extra:) mam jeszcze 7 wizyt bo od 24 tc juz nie ma ryzyka:D jeszcze nigdy nie bylam tak szczesliwa i pochwale sie ze dzis moje urodziny koncze 31 lat:) najpiekniej mi dzis na swiecie:)
powodzenia kochane staraczki przykro mi mi @kb.karola90 Karola, pare dni i poczujesz zew wyzwania i przyplyw pozytywnych emocji bedzie dobrze obiecuje:* @ivvonka podziwiam..ja osatatnio fakt troche zabiegana ale to bieganie mnie meczy i chce polezec a robota u mnie bez szalu..troche posprzatam pogotuje i lezec chce:) ale niezregenerowana jestem ostatnio mam nadzieje ze sie poprawi:)
od czw jestem na wolnym! Caly czas "atrakcje" mam i malo czasu ale czytam caly czas:) wrzesien pazdziernik moze jeszcze popracuje ciut ale to mniej i uczniowie moga do mnie przyjezdzac jak cos. @Marika92 urodzilas juz?:D no jo pewnie to pewnie wkurza..:D 3 mam kciuki kochana:)

Super! Bardzo się cieszę ze z dzidziusiem wszystko dobrze [emoji4] wszystkiego najlepszego kochana! [emoji8]

@kb.karola90 jaka ja bylam pewna ze zaszlam w 1cs..spac nie moglam jak robilam test na drugi dzien, a dupa byla wielka.a mialam wszystkie objawy i bylam pewna ze sie uda:/ ale w koncu sie uda:):*

@Totois30 super. Teraz.musisz imię obmyslić :-) A z okazji urodzin wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i wszystkiego co tylko zapragniesz. Największy prezent nosisz już w sobie. Teraz to Ci życzę szczęśliwej ciąży i rozwiązania. Bardzo się cieszę że kawaler zdrowy i niech tak już będzie cały czas.

@kb.karola90 to jest pierwszy dzień ciąży mówię Ci. Za ok 4tygodnie będą dwie kreski.

@ivvonka Ty też sporo przetwarzasz. U mnie za ogórki odpowiada tato. Mnie wolno ewentualnie obrywać z krzaków ale do słoików wkłada tylko on bo u.nas tylko kiszone i mogłabym popsuć. Mo jeszcze 4kg jagód ma przyjść. Porzeczka czarna do oberwania no.i we wrześniu maliny.bo muszę małej soczki zrobić. A i jeszcze na morele czekam bo muszę dżemy zrobić.
Ja się na te ubranka ze strychu nie doczekam... teraz po pieczeniu bułek drożdżowych i po robieniu obiadu spojenie łonowe nie daje mi chodzić tak boli. Do tego jeszcze kręgosłup mnie boli. Więc M stwierdził że nie będzie znosił bo nie mam sił.

@kb.karola, ale bardziej łuskowate, pacerzykowate, myszowate, czy bardziej pająkowate masz?
Ja bym się do ręki pewnie tylko pająka nie odważyła wziąć, resztę chwytam jak pelikan. Co nie zmienia faktu, że na każde zwierzę mogę siedzieć i się gapić.
Aktualnie mam tylko z lekka szurniętego zdziczałego kota, ryby w akwarium, z czego jakieś osiem ma po jednym oku i ptaka-znajdę na okresie przechowawczym. Obawiam się, że jak jeszcze posiedzi u mnie to zacznie na mnie wołać: mama. No, ale ciągle do mnie wraca jak dostaje łomot od dorosłych ptaków. Zostaje zregenerowany, ma dzień przerwy i wraca na drzewo po kolejne bęcki. Teraz mąż robi wolierę dla ptaków i poczekam chyba aż dorośnie ten skrzydlak i wtedy się obroni.

@Totois30 super informacja. Bardzo się cieszę Waszym szczęściem. I wierzę, że kolejne wizyty będą równie pomyślne. Czego Ci życzę z okazji urodzin i nie tylko:)

[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Jaki cudowny Mały Wielki człowiek!
Wszystkiego najlepszego ;*

Witam dziewczyny:D nie udzielam sie ostatnio zbyt dużo, bo jestem na zasłużonym urlopie. Okres trwał poltorej dnia, teraz mam 9 dc, niby mieliśmy przez ten cykl uzywac prezerwatyw ale cos zbyt często "zapominamy" :) chyba skonczy sie na tym, ze co ma byc to bedzie...
Test ciazowy w koncu dzis wyszedl mi negatywny. Beta sprzed okolo 10 dni to 50. Takzr chyba jest szansa na owu w tym cyklu :) :)
Pozdrawiam znad basenu
;)

@agatush niestety u mnie to @ :(:(:(:(

:*

Może kolejny miesiąc będzie owocny dla nas. Ja bym chciała się jakoś wyluzować bo pewnie przez to ciśnienie się nie udaje. Kupię chyba karnet na fitness

Dobry pomysł; )

Ja bym gdzieś wyjechała na weekend ale kompletnie nie mamy możliwości.

@Totois30 sto lat :) życzę Ci przede wszystkim spełnienia marzeń bo domyślam jakie jest to Twoje największe marzenie :)
No i śliczny synuś :)

A co do mojej sytuacji...jest mi trochę przykro nie powiem ze nie, ale przecież to był pierwszy cykl staran także nie liczyłam na ciążę ale nadzieja była. Ale zaraz będzie kolejny cykl i może wtedy...w każdym badz razie nie poddamy się :)
Mam nowe zwierzątka (nie powiem Wam jakie bo pewnie połowa Was uciekła by z krzykiem jakby je zobaczyła :)) i mam dużo zajęcia. Oswajamy się itd a ze jestem wielkim miłośnikiem zwierząt to jest to dla mnie niemałą odskocznią :) polecam serdecznie :)

Jakie?;)

W końcu nam wszystkim się uda ;)

@Totois30 super. Teraz.musisz imię obmyslić :-) A z okazji urodzin wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i wszystkiego co tylko zapragniesz. Największy prezent nosisz już w sobie. Teraz to Ci życzę szczęśliwej ciąży i rozwiązania. Bardzo się cieszę że kawaler zdrowy i niech tak już będzie cały czas.

@kb.karola90 to jest pierwszy dzień ciąży mówię Ci. Za ok 4tygodnie będą dwie kreski.

@ivvonka Ty też sporo przetwarzasz. U mnie za ogórki odpowiada tato. Mnie wolno ewentualnie obrywać z krzaków ale do słoików wkłada tylko on bo u.nas tylko kiszone i mogłabym popsuć. Mo jeszcze 4kg jagód ma przyjść. Porzeczka czarna do oberwania no.i we wrześniu maliny.bo muszę małej soczki zrobić. A i jeszcze na morele czekam bo muszę dżemy zrobić.
Ja się na te ubranka ze strychu nie doczekam... teraz po pieczeniu bułek drożdżowych i po robieniu obiadu spojenie łonowe nie daje mi chodzić tak boli. Do tego jeszcze kręgosłup mnie boli. Więc M stwierdził że nie będzie znosił bo nie mam sił.

Jaka mi się podoba Twoje podejście! !!

Muszę to koniecznie zapamietac[emoji9]

Sto lat, sto lat ;* ;D No i chłopak rośnie jak na drożdżach:) Suuperr;))) Spokojnej i nudnej dalszej ciąży i szczęśliwego tulenia małego bzdziuszka <3

W końcu mam już wszystkie wyniki badań i muszę przyjmować folian, bo zwykłego nie przyswajam no i pai-1 nieprawidłowy, więc kolejną ciążę i mnie czekają zastrzyki.. cieszę się, że zrobiłam te badania.. a tymczasem czekam na @ i nie widać jej a oczywiście wszystkie objawy ciążowe już mam..zgaga itp :)

reklama
Dobra pokaże Wam bo wiem ze bardzo chcecie zobaczyć :D jak ktoś nie chce to niech nie patrzy :D

Tola&Lola

Załączniki

• 20180622_174506.jpg
    20180622_174506.jpg
    562,1 KB · Wyświetleń: 164
Do góry