reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka jasne..bardzo mozliwe ze wtedy jak zaszlam nie uzylismy zelu tacy bylismy podjarani ze wreszcie bez gumek. Teraz uzywalismy ale juz wiecej nie bede:( @AgaB33 wplywa raczej negatywnie, juz nie pamietam slowo w slowo ale ze sa wolniejsze. No nic to nie bede uzywac:) a co chodzi z ta faza jak po sinulanie bo cos sie zgubilam:D @anja93 łeee testy dopiero za poltora tyg: ) w pt albo juz w pon jak doczekam bez małpy, sie zobaczy jeszcze:)

reklama
@Totois30 a już nie pamiętasz, jakieś dwa miesięce temu wpadłam w popłoch bo w tabletkach które biorę na katar znalazłam ziolo które powoduje nie zachodzenie w ciąże i poronienia. A przecież pewnie go tam było tyle co nic ale przestałam zażywać.

@membaris masz rację z tymi sankami. Jednak ciężko nie było bo z górki jest i tylko wczoraj ją ciagłam bo nie miał kto. Tak to tate namawiałam na spacery i on ją ciągnął. Dziś przyjechałam po nia do szkoły bo mój tato wraca z wojarzy i też go odebrać muszę.

@roki_1991 no to gratulacje sampzaparcia. Twarda jesteś. Ja bym nie dała rady, wystarczy że do piekarni wejdę i juz okiem za bułą wodzę ;-)

@membaris wyniki jutro, akurat co do nich jestem w miare spokojna. Robilam je w poprzesniej ciązy i byly dosc dobre wiec moze duzo sie nie zmienily, bardziej panikowalabym jakbym zrobila bete :D a Ty robilas tez te wszystkie badania teraz? W ogole jest to pytanie do wszystkich zafasolkowanych :) robilyscie te badania znowu na toxo, tsh itp? A jeszcze mam do was pytanie odnosnie sluzu. Macie go na bieliznie? Mi sie pojawia taki bialy nie zawsze ale sie pojawia.. Mam nadzieje ze to znow normalne jest.. Eh te schizy :)
@Totois30 zleci jak z bicza strzelil, leci czas.. Dopiero co do Ciebie @ przylazla a juz niedlugo testujesz :)

@anja93 jasne ze zleci na momencie:) ale nie ukrywam ze ten żel zrobil mi nadzieje ze nastepnym razem moze sie uda:żbo chyba faktycznie jak zaszlam za pierwszym razem nie uzylismy, moze utrudnilismy sobie robote a teraz pojdzie;)
@AgaB33 aaa widzisz uwaga od razu info dla wszystkich MAM SKLEROZE naprawde nie kojarze faktow sprzed miesiaca..ale zawsze tak mialam. Kazdy sie smieje ze mam dobrze bo co jakis czas moge te same filmy ogladac:) ee 3 cykle to nie 3 lata teraz zmienie lubtykant na taki co przyspiesza plemniory no i jazda :D fakt ze jestem swiezo po maratonie, szkoda ze pare dni temu na to nie wpadlam, no ale chociaz sie pocieszam ze moze to przez to sie nie udawało :)

@AgaB33 to dobrze że było Ci lekko bo lepiej nie ryzykować.
@anja93 ja już robiłam badania i wyszło mi za wysokie TSH i byłam już na wizycie u endokrynologa i zbijam Euthyroxem. A w poprzedniej ciąży te badania wyszły książkowe, także nie ma co się sugerować tylko trzeba kontrolować. Ja już do końca ciąży zostaje pod opieką endo :/
A co do śluzu to ja od samego początku go mam. Na początku mniej było ale teraz jest go sporo. Ania ten śluz to też objaw ciąży :)
@Totois30 jeszcze nic nie wiadomo, może już żadnych żelów nie będziesz potrzebować ;)

@Totois30 hola, hola, moja Pani. :) "Utrudniają" nie oznacza uniemożliwiają, bo wtedy wszyscy stosowaliby żelki na potęgę jako rewelacyjne zabezpieczenie przed ciążą, więc spokojnie bejbe. Jeszcze nie składaj broni w tym cyklu, bo może być i tak, że plemniki były na tyle wysportowane chłopaki, że stwierdziły "a pieniczyć ulotki, żele i bariery, w ilości siła" i dały radę. :)

@ivvonka czytam Twoją stopke iiiiiiiiiii , i nie wiedziałam , że Ty poroniłaś 4 razy ... gdzie mi to uciekło ... chyba nas po prostu dużo , dobrze , że te stopki są
Mam nadzieje , że będzie dobrze na tych wspomagaczach ;* który tydzień masz ?

@Funia90 no to rzeczywiscie.. moja kolezanka tez tak miala, ze nie mogla urodzic a wszystko mozliwe robila. Juz myslala nawet o ceserce, ale w koncu urodzila naturalnie. Miala niestety indukowany porod. Nie zycze Ci tego, bo to trwa dluzej. A na kiedy dokladnie masz termin? Czu juz jestes po?

reklama
Do góry