reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Funia tak jak dziewczyny pisały nie przejmuj sie tym gburem! Idź do swojego za tydzień/dwa i na pewno wszystko będzie Ok. Z reszta nie wiem co on chciał zobaczyc na tak wczesnym etapie.

Calineczka to faktycznie dziwne ze zarodek ma u Ciebie 6mm na takim etapie... zarodek pojawia sie zazwyczaj najwczesniej 5t6t i ma około 3 mm.

U mnie plamienia nadal sa, ale głównie wtedy gdy wylatuje ze mnie rozpuszczona luteina zabarwiona na brąz (przepraszam za opis[emoji2]) a tak poza tym ciagle zadnych objawów [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak jak Wam wczesniej pisalam mialam tez " okres " 10.04 trwalo to 6 dni ale poczatkowe dni to byly raczej brazowe uplawy a w kolejnych dniach pojawil sie bardzo skapy okres. Minal tydzien i dostalam normalnie okres.
Zglaszalam to temu samemu ginekologowi na poprzedniej wizycie jakies dwa tygodnie przed ta poniedzialkowa wizyta i wtedy tez mi robil usg i mi nawet powiedzial, ze okres dostane. Fakt faktem maja tam stara aparature, ale gdybym wtedy juz byla w ciazy to pewnie byloby juz cos widac.

Zmartwilam sie teraz. A jesli cos jest nie tak? :no:

Edit.
Tego 10.04 niby mialam okres planowo. A 22.04 dostalam znowu.

reklama
@Funia90 nie widzę zdj ;/ no obym nie musiała go prosić... a co to ten neoparin znowu ? lol xD ide na farmaceute chyba haha tyle tego że szok :D
@Calineczka24 hm nie doradzę Ci bo jestem zielona na temat wielkości w tyg itd ;/ ale skoro widział zarodek na 6mm to go sobie raczej nie wyczarował tylko musi być :)

Calineczka ja raczej obstawialabym to, ze ciąża jest starsza niż Ci sie wydaje. A masz moze zdjęcie usg? Bo tam powinno byc wszystko napisane

Calineczka ja raczej obstawialabym to, ze ciąża jest starsza niż Ci sie wydaje. A masz moze zdjęcie usg? Bo tam powinno byc wszystko napisane

No wlasnie nie mam bo w tej przychodni maja tak stara aparature, ze Ona chyba nawet zdjec nie robi.
Zestresowałyście mnie teraz.

Wyczytałam, że zarodek pod koniec 5 tygodnia ma 11-12mm więc by się zgadzało

Ostatnia edycja:
@Calineczka24 ciesz sie ,ze jest[emoji4]ale moim zdaniem to jest starsza ciaza 6t3d cos kolo tego i dwa ,ze w zarodku od 5 mm pojawia sie serduszko[emoji5]ale tez byc go nie musi[emoji4]
Ja mialam w pierwszej ciazy 6t5 d i zarodek 8,5 mm a rosnie srednio 1 cm na tydzien wiec twoj lekarz cos poknocil.
@roxie123 bo ja zapomnilam wkleic[emoji16]neoparin to zamiennik clexane,niby to samo ale tansze[emoji4]to tez heparyna

@Katarina91 u mnie tez plamienia mniejsze ,lutka dziala[emoji4]

1496240325-aaaaaa.jpeg

@Calineczka24 ciesz sie ,ze jest[emoji4]ale moim zdaniem to jest starsza ciaza 6t3d cos kolo tego i dwa ,ze w zarodku od 5 mm pojawia sie serduszko[emoji5]ale tez byc go nie musi[emoji4]
Ja mialam w pierwszej ciazy 6t5 d i zarodek 8,5 mm a rosnie srednio 1 cm na tydzien wiec twoj lekarz cos poknocil.
@roxie123 bo ja zapomnilam wkleic[emoji16]neoparin to zamiennik clexane,niby to samo ale tansze[emoji4]to tez heparyna

@Katarina91 u mnie tez plamienia mniejsze ,lutka dziala[emoji4]

1496240325-aaaaaa.jpeg
Nie wiem co mam myslec :oo:
Wyliczal mi wiek ciazy z daty ostatniej miesiaczki. Na wlasne oczy widzialam wielkosc zarodka bo mi pokazal na ekranie. Byc moze jak pojde do Niego prywatnie to cos sie wyjasni bo tam ma o wiele lepszy sprzet.

@Funia90 weź Ty się puknij kobito, oczywiście że się nadajesz i musi być w porządku [emoji8]. Pamiętasz nasza Zośkę z Wrzesniowek której idiota ordynator mówił że jest jakaś struktura i nic z tego nie będzie? A jest, więc Ty też trafiłaś na buraka który Cię tylko zestresował. U mnie w 5 tygodniu też był tylko pęcherzyk bez ciałka. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki [emoji8]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@calineczka wazne ,ze jest zarodek.[emoji4]wg miesiaczki z 22kwiwtnia data sie zgadza,ale jak lekarz robi usg to podaje Ci wielkosc crl i Ty masz 6mm a To juz odpowiada starszej ciazy.
W kazdym razie u Ciebie nie ma cZym sie martwic.
Wazne ,ze byl zarodek.
Widocznie owu byla o tydzien wczesniej albo cos z zagniezdzeniem sie przyspieszylo[emoji4]
A serduszka szukal?

@Funia90 a czemu lekarz Ci odradzał ten neoparin ? kurde to już 3 odmiany clexane , frexyparyna czy coś takie i jeszcze to ;/ z tego co widze to najwięcej kobiet bierze clexane ... różnica między nimi nie wiem jaka cenowa chyba :D
@Calineczka24 słuchaj dziewczyn one mądrzejsze jak lekarze mówie Ci :)

reklama
@gie_er jasne ,ze pamietam[emoji4]
Wiem,wiem juz dochodze do siebie[emoji4]
Co tam u Ciebie?ktory juz tydzien?

@roxie123 ja biore clexane i rzeczywiscie najwiecej dziewczyn go ma[emoji4]
Probowalam go podpytac ale odpowiedz brzmiala,wie pani to jest jak ze wszystkim,czyli nie odpowiedzial mi[emoji4]
Jak moj lekarz powie,ze neoparin jest oki to sie przerzuce na niego[emoji4]

Do góry