reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gatto , miałam ostatni to zrobiłam z nadzieją że wyjdą dwie tłuste kreski i będę wiedzieć już że w ciązy jestem:-D nie ma się z czego śmiać :laugh2: chyba że z głupoty i braku cierpliwości:-p

dzisiaj temp na dół i brzuch pobolewa od rana , a ja mam mega wk .... wa

Anilek77 , mam tak jak ty , co chwilę zmiana nastroju /jestem / nie jestem

reklama
Plenitude wspolczuje mocno,wiem co to znaczy,choc nie odczulam tego tak do konca na sobie,ale nie raz bylam swiadkiem,jak moj byly szef krzyczal,wyzywal,szantazowal moich znajomych z pracy.Dodam,ze bylo to zagranica i on(celowo on pisze z malej litery:wściekła/y:)tez byl Polakiem.Kawal hu...a reszta dziada,nie ma lepszego okreslenia na niego.Nalezalam do krzykaczy,lubilam mu sie postawic,wiedzialam co dokladnie nalezy do moich prac a co nie i potrafilam mu to wypomniec.Wykozystywal,ze wiekszosc nie znala swoich praw,nie wiedziala gdzie i do kogo z danym problemem ruszyc.Wreszcie stwierdzilam ,ze moje zdrowie psychiczne i szacunek do samej siebie a takze wstret do tego dziada sa wazniejsze niz pieniadze.Nawet przez chile nie zalowalam swojej decyzji.A z tego co wiem on stal sie bardziej zuchwaly i czuje sie zupelnie bezkarny.

Karola ciesze sie,ze Ala miewa sie lepiej.Miejmy nadzieje,ze teraz bedzie juz ok i nie bedzie problemow z wyproznianiem.:tak:

Czarna dobrze wiem o czym mowisz:tak:ja tez z tych niecierpliwych.

Lenka śliwki, jabłka...mniam...najlepiej lekko kwaśne

Bett 25 kg???wow...

Gosiulek może to rzeczywiście małpa przylazła...jak nie masz silnych bóli ani przede wszystkim gorączki to poczekaj. a jakby coś sie działo niepokojącego to smigaj do gina

Kobietka no ja niestety się nie znam na tych wynikach...

Nisiao przykro mi...jak jest taka sytuacja to niewiele można zrobić...nie wiem co Ci doradzić. a czy on chce dziecka? bo jeśli tak to są jakies lekkie wspomagacze. ale najpierw spróbuj stworzyć jakiś fajny klimacik. świeczuszki, winko, kolacyjka, sexi bielizna...jak to nie pomoże to pogadajcie tak na spokojnie...ale nie powinien zwalac winy na Ciebie. to nie fair

Karola nie obwiniajcie się tak...przecież wiadomo że w życiu szuka się tańszych rozwiązan...w końcu zaparcia minął a wy odetchnięcie z ulgą...życzę wam tego...co do szczepien to niestety nie pomogę, nie stać mnie było na takie rozwiazania to i głowy tym nie zajmowałam...acha...tak sobie pomyślałam, czy próbowałaś masażów brzuszka u Ali. Lilce bardzo to pomagało, nie pamiętam czy masuje się zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy na odwrót. podpytaj pediatre, ale zawsze po kąpeili, przeznacz może na to chwilkę czasu...

Anilek Czarna trzymam kcuki za testowanko:tak:

Gatto no te 4 na plusie to jeszcze chyba nie taka tragedia...a trudno się powstrzymywac od zachcianek...hehe wiem coś o tym...

Kłaczek świetnie że trafiłaś na normalnego lekarza...fajnie że Karolek tak ładnie rośnie...wielkie gratki

Aniii- już zasięgłam info w necie i u koleżanek co też mają problemy z tarczycą i nie jest tak źle wyniki są nawet ok ,a ft3 się unormuje powolutku za jakiś czas kolejne badanie tsh zobaczymy czy jeszcze ładnie spadnie.

Karola - super, że już lepiej Alusi od razu mamusia spokojniejsza
Aniii - dokładnie, nie wiem jak ona to zrobiła że tyle przytyła ale nie chciałam pójść w jej ślady. z tego co pamiętam (a było to 10 lat temu i pamiętam niewiele bo mi wtedy imprezy były w głowie a nie obserwowanie ciężarnej siostry ;-)) to ona sporo fast food-ów wcinała. przy karmieniu piersią i spacerach z dzieckiem szybciutko zrzuciła te kilogramy i była nawet szczuplejsza niż przed ciążą, rodzina podejrzewała ją o anoreksję

Karola no jakies tam jem, jakis integrator mam dla ciezarowek:tak:Powiedz mi kochana jak TY sie czujesz jako MAMA?? jakie sa twoje odczucia??

Czarna ale test owu ci ciazy nie pokaze, bo wykrywa calkiem inny hormon, ktory po owu zanika:eek:

Hej, Dzisiaj byłam na wizycie. Wynik histopatologiczny niczego oczywiście nie wyjaśnił, ale chociaż zaśniadu nie było. Hormony jeszcze nie spadły do końca i muszę betę powtórzyć. Macica w porządeczku ale na jajniku zrobiła się po owu torbiel krwotoczna. Gin twierdzi, że się wchłonie. Wizytę mam za 3 tygodnie żeby to sprawdzić. Co do dalszej walki - rura mu zmiękła i jak wszystko dojdzie do normy, to chce przed zajściem w ciążę już podawać mi Akard a jak zajdę to Cleksan. Planuje też stymulowanie mnie clo ale bez inseminacji, bo to po nim właśnie na drugi miesiąc mnie ruszyło, w sensie zaszłam. Dobra, stwierdziłam że jeszcze raz dam mu szansę :tak:!

Buziaki dla wszystkich

Witajcie kochane!
Ja tylko na chwilkę, bo padam po tym tygodniu. Płaczące, wdrażające się w normy dzieci w przedszkolu, zatroskani rodzice, zebranie, moje osobiste dziecko w zerówce pierwsze dni, a drugie w czwartej klasie. Latania tyle, że sił brakuje... Na szczęście dziś piątek, spotkałyśmy się z koleżankami na ploty- nie piłam alkoholu-:tak:- tak w razie II i teraz idę spac! Pozdrawiam wszystkie!!!! :*

Zjola- ja myślę ,że to pomoże wielu kobitką pomogło branie cleaxenu i donosiły szczęśliwie ciążę ,a miałaś robione badania na krzepliwość krwi ???
Anilek - to odpoczywaj przez ten weekend :-)

reklama
anii masujemy jej brzuszek zgodnie z ruchem wskazowek zegara,ale bez rezultatów:no:.na nia to nie działa...co do szczepien to nie bedziemy szczepic zadnymi szczepionkami skojarzonymi,ani na pneumokoki,rotawirusy itd.kiedys nie bylo takich chorob i takich szczepien...nagle pojawiaja sie jakies choroby i zaraz za nimi szczepionki...firmt farmaceutyczne trzepia na tym mega kase,a lekarze informuja tylko o tym na co sa szczepionki i jakie maja dzialanie,ale o skutjach ubocznych juz nie...bett z tym spokojem to jeszcze nie calkiem.gatto jak sie czuje jako mama???? bardzo dobrze.jestem mega szczesliwa,dumna z tego,ze mam Ale,widze jak moj maz ja kocha i mam wrazenie,ze i mnie teraz kocha bardziej:-p.czuje sie spelniona...ale jest druga strona medalu wlasnie taka jak dziecko cierpi...czlowiek jest bezsilny,ma do siebie pretensje o wiele rzeczy itp...ale milosc jest bezgraniczna.nie ma drugiego takiego uczucia jak milosc do wlasnego dziecka.i jak urodzisz to zauwazysz w sobie zmiane taka ze bedziesz chciala chronic swoje dziecko ze wszystkich sil przed roznymi czynnikami...zjola ciesze sie,ze lekarz podjal taka decyzje:tak:.to bedziemy trzymac &&&&&&&&&&& zeby sie udalo.trzeba walczyc.

u nas noc ciezka,trzeba bylo pomoc czopkami:wściekła/y::-( teraz po podaniu laktulozy sama sie zalatwila i spi.pozniej podam jej swoj pokarm zobaczymy.kochane co moge zrobic zeby pobudzic laktacje??? bo cholernie malo mam tego mleka:-(

Do góry