Hej dziewczyny. Dokładnie miesiąc temu miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu (puste jajo). Jeden lekarz (przed zabiegiem) powiedział mi, że "absolutnie, za żadne skarby nie mogę zajść w ciążę przez 3 miesiące po zabiegu". Natomiast 2 tyg po byłam na kontroli u innego lekarza prywatnie i ten powiedział, że wszystko się ładnie oczyściło i on nie widzi przeciwskazań żebym zaszła szybciej. Miesiączki jeszcze nie dostałam. Wydaje mi się, że mogłam mieć już owulacje. Ze współżyciem też się wstrzymujemy do miesiączki. Jak było u was? Czy jest szansa, że donoszę ciążę jeśli szybciej w nią zajdę? Z kilku przyczyn bardzo chciałabym jak najszybciej być już w ciąży i szczęśliwie ją donosić.
reklama
Celia89
Fanka BB :)
Ja Łyżeczkowana byłam na początku grudnia a zaszłam w ciążę w styczniu aktualnie 7 miesiąc. Wszystko dobrze.
Ojej ale się cieszę.Ja Łyżeczkowana byłam na początku grudnia a zaszłam w ciążę w styczniu aktualnie 7 miesiąc. Wszystko dobrze.
A miałaś od lekarzy zalecenia o tych 3 miesiącach?
asia.joanna
Ja miałam zabieg pod koniec lutego, ciąża obumarła w 10tc. Lekarz mówił, że dobrze jest odczekać 3 msc żeby wszystko się spokojnie zregenerowało, cykle i hormony wróciły do normy, ale jak zajdę w ciążę szybciej to przecież mi głowy nie urwie My się zabezpieczaliśmy przez te 3 msc bo nie byłam gotowa psychicznie a w 4 cyklu po poronieniu zaskoczyło, obecnie 9+5
Celia89
Nie powiedzial, ze ladnie sie wygoilam i plany planami a zycie zyciem, jak ciaza bedzie to bedzie. No to wyszłam od niego 9 stycznia a od 15 stycznia z om liczy się moja ciąża haha...Ojej ale się cieszę.
A miałaś od lekarzy zalecenia o tych 3 miesiącach?
developerka
Zabieg miałam na początku kwietnia (ciąża obumarła w 9 tygodniu), po dwóch pełnych miesiączkach dostaliśmy zielone światło na starania, zaskoczyło od razu. Obecnie 6+2
Ostatnia edycja:
Ja zaszłam 6 tygodni po łyżeczkowaniu. Do tej pory 4 wczesne poronienia, teraz leci 19tc i wszystko jest ok.
Coraz częściej słyszę od lekarzy, że te 3-6 miesięcy to stara szkoła i kiedy wszystko jest ok to lekarze "pozwalają" się starać wcześniej
Coraz częściej słyszę od lekarzy, że te 3-6 miesięcy to stara szkoła i kiedy wszystko jest ok to lekarze "pozwalają" się starać wcześniej
4 poronienia... Nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz. najważniejsze, że teraz wszystko jest dobrze! Trzymam za Ciebie mocno kciukiJa zaszłam 6 tygodni po łyżeczkowaniu. Do tej pory 4 wczesne poronienia, teraz leci 19tc i wszystko jest ok.
reklama
Angiee
Bardzo współczuję tylu strat Udało się ustalić przyczynę?Ja zaszłam 6 tygodni po łyżeczkowaniu. Do tej pory 4 wczesne poronienia, teraz leci 19tc i wszystko jest ok.