reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po ciąży ektopowej

Madzik87

Fanka BB :)
Miasto
Gdańsk
Cześć,
W styczniu byłam w ciąży ektopowej. Id samego początku (kilka dni po owu) miałam plamienia. Trafiłam na SOR 31 dc z beta 600. Jajowod został w calosci. Od tego czasu cykle miałam 26-27 dni, w środę czyli 24 dc zrobiłam test I był pozytywny. W piątek zrobiłam betę która wyszła 65. Wizytę mam umówiona na za 1,5 tyg. Obawiam się powtórki ale wiem że przy niskiej becie lekarz i tak nie zobaczy pęcherzyka. Jak myślicie kontrolować cały czas betę, wcześniej umówić wizytę czy czekać?

Przy poprzedniej ciazynektopowej cały czas krwawiłam ale czytałam że są też przypadki bez takiego objawu i sama już nie wiem ...
Pozdrawiam

reklama
Jestem po CP w styczniu 2022.
Obecnie z tego samego jajowodu jestem w prawidłowej ciąży (11 tydzień) no ja niestety nie umiałam się powstrzymać i badałam betę, do tego na USG od 4 tygodnia byłam co tydzień. Musiałam się upewnić, że wszystko jest okej.

Natomiast ja od początku widziałam różnicę - szyba implantacja, brak bólu jajnika, brak plamień

Ja podobnie jak @olka11135 od razu widziałam różnice. Tak samo szybka implantacja, brak plamień i brak bólu. Tez ciąża z tego samego jajnika co CP. I też badanie bety i szybka wizyta na usg.

Rozumiem że w Twoim wypadku ciąża sama się poroniła?

Dziękuję Wam za szybką odpowiedź ❤️
Mnie też korci aby iść szybciej do lekarza ale jak na złość nie ma wolnych miejsc. Niby mają dzwonić jak coś się zwolni. Nie chcę iść do lekarza z gorszym sprzętem, jedna ginekolog odpisała mi że widzi ciążę dopiero przy becie 2000 a w tej ektopowej gin u którego byłam widział już pecherzykmprzy becie 600.
Tamtą ciąża była usunięta laparoskopowo ale jajowod został zachowany. Ja teraz też widzę różnicę ale co chwilę sprawdzam bieliznę i najchętniej bym zasnela na kilka dni aby obudzić się już z pewnością że pecherzyk jest tam gdzie powinien ...

Witam,
Niestety ale ciąża nie rozwija się. We wtorek miałam betę 150 a w czwartek 131... od wczoraj boli mnie prawy jajnik...Myślicie ze przy tak małej becie nawet jeśli ciąża była ektopowa to mogła coś zrobić z jajowodem ? Czy to raczej joł zwiastujacy krwawienie? Nie plamie ani nic z tych rzeczy... Zastanawiam się czy jechać na SOR czy zrobić betę i jak będzie już bardzo mala to czekać jeszcze ?

Do góry