reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

hej,

U nas tak pięknie dzisiaj i wiosennie ze od rana byliśmy na świeżym powietrzu.Było tak cieplutko ze Julka w samej bluzie była. W piaskownicy był taki tłok ze miałam wrażenie ze przyszła cala grupa żlobkowo-przedszkolna. Za to Julasia uskuteczniała przystosowanie społeczne. Ładnie dzieli się zabawkami z innymi dziećmi np.

Axa a gdzie masz te tatuaże ?

klaczku - kreski wyjmowane pincseta z powiek ? Brrr... co to było ? Resztki szwów ?

Julka odkryła stokrotki :)

Zobacz załącznik 556147Zobacz załącznik 556148Zobacz załącznik 556149Zobacz załącznik 556150Zobacz załącznik 556151Zobacz załącznik 556152Zobacz załącznik 556153

reklama
Zoyka sliczna JUlka! :-) a u Was musi byc naprawde chlodno na codzien skoro piszesz, ze bylo naprawde cieplutko ze JUlka w samej bluzie. U nas dzis jest 16 i Mia w bluzie, jak jest cieplutko to ma krotki rekaw. Czapki Mii nie ubralam ani razu od przylotu, zreszta ona ma manie, nawet kapelusz przeciwlosneczny wiazany zdziera i nie ma opcji zeby w nim siedziala, kupilam rower i siodelko dla niej to podczas kazdej jazdy drze sie i chce zerwac kask z wielka histeria... jade na sygnale ;-)

W ogole makabra bo w wozku siedziec nie chce i gdziekolwiek jade (a jezdze daleko) to ciagle krzyczy i sie wyrywa...:/

U nas dopiero teraz przed może 2 godzinami przestało padać w biedronce kompletne pustki w dziale pt mięso:szok:ugotowałam żuru odmrażajac nasza kiełbasę M ma coś kupić jak będzie wracał do domu z pracy najwyżej zrobie makaron z serem bo akurat babka mi białego sera sprzedała albo naleśniki .Zoyka Jula i stokrotki:-DAmelia za to obrywa po jednym płatku z tulipanów trzeba pilnować:-(

Mam dwujezyczne dziecko! Robi "pa pa" zaleznie od tego co slyszy - jesli slyszy "pa pa", macha raczka w pionie, ale jesli slyszy "bye bye", macha poziomo.

Witam z rana. wstałam po 3 - spać nie mogę. Pewnie zauważyłyście, że teraz nie tylko czytam ale i częściej piszę.. Normalnie nie mam weny do pisania- nigdy nie umiałam i nie lubiam. Teraz, w ostatnich dniach, pozmieniało mi się (brak snu???).
Zoyka- moja koleżanka, ma fantastyczny tatuaz dookoła pasa (urodziła bliźniaki i po ciąży zrobiły jej się straszne rozstępy, które uniemożliwiały jej założenie krótszej bluzki czy bikini). Po około 10 latach zdecydowała się to przykryć tatuażem. Dobrze 15-20 cm szerokośći, wzór- róże na (chyba) gałązkach. Wygląda to rewelacyjnie!!! Ja bym chciała ale się boję. I też mam obawy co do tego jak potem będzie wyglądał tatuaż jak ja już nie będę wyglądała...

Azula- maluchy jak bliźniaki...jednak co geny to geny:-)

Kłaczku- nie pomogę komputerowo- bo w tej dziedzinie jestem "zacofana"...

Ja chyba już dzisiaj Jaśka wydam na świat, bo przez całą noc ćmi mnie podbrzusze..skurcze jakie były, takie są (dyskomfortowe ale nie bolą). Generalnie jestem z lekka wkurzona, bo został mi jeden dzień. Do tego, dostaliśmy zaproszenie na imieniny siostry mojego M. i myślałam, że się jeszcze dzisiaj wyrwę między ludzi:no:

Chyba pojdę i ubiorę łóżeczko.

Zapraszam na kawkę:-)

Cześć Laseczki :-D
Malfi dziękuję za kawę, siedze własnie przy drugim kubeczku pomimo wczesnej pory. Wandula obudziła się 6.30 i buszuje chociaż pewnie za moment połozy się spać.
Myślę, że jeszcze dzisiaj Jasiek nie pojawi się na świecie i spokojnie pójdziesz na imieniny :-D jakby co torba na wszelki wypadek w samochód i zawsze możesz prosto z imprezki lecieć do szpitala :)) Grzeczny chłopaczek poczeka do jutra na kariodiologa i w terminie sobie wyznaczonym urodzisz.
Katrina spóźnione życzenia dla Kubusia :-D nasze dzieci wczoraj znowu obchodizły kolejną miesięcznicę :))) buziaki od ciotki Anki dla niego.
Kłaczek Wanda już od jakiś dwóch tygodni reaguje na papa i byebye machaniem łapką. Macha jednostajnie pionowo :-D
Zoyka powiem Ci, że Julka wygląda na wiele starsza niż jest naprawdę, ale zawsze była do przodu z rozwojem motorycznym i pewnie jest wysoka jak na swój wiek. Bardzo ładne zdjęcia na łączce :-D
Ollena jak choróbska w domu i Mars? mam nadzieję że wszystko lepiej się układa.

Hallo Kobitki!
Kłaczek ja się właśnie zastanawiam, czy w jednym miejscu po CC cos mnie nie wyłazi. Jakaś dziurka tam jest:eek: Niby rozpuszczalne były.
Zoyka jeden mam nad pośladkiem, a drugi z prawej strony cięcia po CC. Śmiać mi się chciało jak nic jak lekarz zobaczył gdzie ma ciąć. Z jednej strony mam pieprzyk taki większy, a z drugiej motyl, między nimi 12cm. Trochę najechał mi na motyla, ale doktorka tak zeszyła, że nic nie widać:-) Tu ktoś robi boskie - MalinowaAgrafka - aprilpie.pinger.pl ja mam plan ten na moim zadku przerobić, bo już mi się nie podoba, i chce mieć coś związanego z moimi dziećmi.
Mój jest takihttp://s3.amazonaws.com/ink_prod/photos/0098/5133/4397376_large.jpg, tylko oczywiście mniejszy, a to też jest piękne :-)
790x790_FDIDN3YY73O0H61SGI.jpg

Malfi, Malfi Malfi!!! Kibicuję!

Ostatnia edycja:
Aniu - dziękujemy i wzajemnie. Szczerze mówiąc wczoraj dopiero wieczorem sobie przypomniałam, ze Kubie stuknęło 11 mieszków, dlatego pewnie, ze wczoraj były urodziny przyrodniego brata Kuby i Alinki. Mojego męża dzieci wszystkie mają czwórkę w dacie urodzenia - Ula 04.04, Michał 04.05, Kubuś 04.06 tylko Alinka ma 18.04.
Trójeczka urodziny w tym roku juz miała, teraz będzie kolej na Kubusia.

reklama
Katrina no w zasadzie ma Alinka 4:-) Buziaczki dla Kubulki, a pamiętam jak zaczynałam czytać BB, i zaczęłaś pisać to chyba było, rany nie pamiętam (co potem dziewczyny się podzieliły) jak dwie kreseczki zobaczyłaś, a tu już roczek zaraz :)
A to pokój Ady, jeszcze kilka rzeczy, regał do kompletu, to SUNDVIK Stolik dziecięcy - biały - IKEA, SUNDVIK Krzesełko dziecięce - biały - IKEA, na ścianę nad łózkiem mam wizję pełno różnych ramek białych ze zdjęciami, i jakieś bibelociki, no ale już prawie skończony:)
5.05.2013 003.jpg5.05.2013 004.jpg5.05.2013 005.jpg5.05.2013 006.jpg5.05.2013 007.jpg5.05.2013 008.jpg5.05.2013 009.jpg

Załączniki

• 5.05.2013 003.jpg
    5.05.2013 003.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 82
  • 5.05.2013 004.jpg
    5.05.2013 004.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 78
  • 5.05.2013 005.jpg
    5.05.2013 005.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 84
  • 5.05.2013 006.jpg
    5.05.2013 006.jpg