reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Malfilka, to cos w ustawieniu forum jest... Kiedys juz tak mialam, potem minelo, a teraz znow jest. Krew mnie zalewa, bo zwykle moge pisac przejrzyscie, a teraz to jedna wielka mamalyga. Anka, Karol "papa" robi juz dosc dawno, ale teraz zaczal roznicowac i na "papa" macha po polsku, a na "byebye" po tutejszemu. To mnie smieszy. Axarai, ja widzialam "na zywo" tak zrobionego gekona - byl zajerzysty. Nie zmienia to faktu, ze nie cierpie tatuazy, ale ladny rysunek to tez jakas sztuka.

reklama
Heloł dziewczynki :-D
Podczytywałam Was na telefonie, ale słabo się na nim pisze :tak:
Zajrzę później na dłużej i ustosunkuję się do tego co tu się działo jak mnie nie było :-Dpóki co mam milion rzeczy do prania po wyprawie na Dolny Śląśk
icon_wink.gif

Kacper nie mógł się doczekać wyjazdu i już we wtorek postanowił ruszyć sam :-)
Zobacz załącznik 556268
Potem dał się przekonać, że jednak powinien podróżować w foteliku :tak:
Zobacz załącznik 556269

Do Książa nie dojechaliśmy, bo w ten weekend był Festiwal Kwiatów i kolejka do wjazdu ciągnęła się przez 10km.. w zamian za to pojechaliśmy zwiedzić Świdnicę i tam właśnie w knajpie na Rynku zostałam kryzysową narzeczona
icon_lol.gif
love.gif
icon_redface.gif

A Kacper brylował w towarzystwie :laugh2:
Zobacz załącznik 556273
Uparliśmy się i pojechaliśmy do Karpacza mimo że wiało, lało i było zimno - zwiedzanie w strugach deszczu to nic przyjemnego
icon_wink.gif

Pogoda zaczęła się robić wczoraj - oczywiście na wyjazd
anger.gif

Kacper był zachwycony rodziną na wsi, myślałam,ze będzie się trochę bał (tam najczęściej wszyscy mówią jednocześnie i do tego głośno
evil_lol.gif
), ale był bardzo dzielny i do wszystkich się uśmiechał
icon_biggrin.gif

Tu zapatrzony w mojego wujka - wujek ma mega męski, niski i dudniący głos, Kacper był nim zafascynowany ;-)
Zobacz załącznik 556271
bosh... oczywiście kielonek musi być :-D

Wanienki ze sobą nie targaliśmy, więc trzeba było sobie jakoś radzić ;)
Zobacz załącznik 556272

Po raz kolejny stwierdzam, że mam niesamowite dziecko - uśmiechnięte, pogodne, z łatwością adaptujące się do zmieniających warunków i rozko****ące w sobie każdego kogo spotka :-D

Axa - ja na tamtym wątku, który się rozpadł, zaczęłam się udzielac dokładnie od 6 września 2011 r. - dokładnie pamiętam, wtedy już się staraliśmy o Kubusia, 15 września były urodziny mojego męża i prezentem dla niego (właściwie dla nas) był m.in. pozytywny test ciążowy. Potem się pokiełbasiło wśród dziewczyn i sie rozdzieliły, a na ten wątek trafiłam jak juz byłam w zaawansowanej ciąży. A za miesiąc młody skończy rok, Alinka ma już skończone 5. Kubula to miał być prezentem na moja 40-stkę i był, tylko rozpakowałam sobie prezencik z malutkim poślizgiem.

Katarina twój suwaczek lekko taki opadły to więc sory ,że nie zauważyłam .Kubusiu buziaczki na tą 11 miesięcznicę:tak::-D.Malfi może do poniedziałeczku sie dokulasz 2w1:-D.Pokój Ady cudny zwłaszcza ten żyrandol:-DAndzike no bo Kacperek to słodkie bobo czemu sie więc dziwujesz ,że rozko...e rodzinkę;-)

Azula - właśnie wywaliłam część suwaczka, bo mi sie trochę zrobił OPADŁY hihi:-D:-D i już widać.

Axa - nie napisałam , pokoik Ady super, ja własnie ostatnio przeglądałam w necie propozycje na zrobienie pokoiku dla dziewczynki, ale takiej już szkolniaczki. I nie mam jeszcze sprecyzowanej wizji jak ma wyglądać.

Kurcze, ale KAcper ma fajna poduche do fotelika! Pytanko... Jak zasnie, to mu lepetynka nie opada na klatke piersiowa? Mamy z tym problem u Karola, a jesli poduszka by "ratowala sytuacje", to bym takiej poszukala.

reklama
Hejka,

U nas pogoda była rewelacyjna. Od rana byliśmy nad morzem. Pierwszy raz widziała taką euforię u Julki z powodu tak dużej ilości piasku. Turlała się, wkładała cała buzię w piasek, przewalała i cieszyła. To był jej taki oficjalny pierwszy dzień zabawowy z kocykiem ,piłką, wiaderkiem na plaży. Opalilismy się :)

Aniu - Julka zawsze wyglądała na starszą. Od noworodka wyglądała na niemowlaka. Wychowuje się zupełnie bez smoczka wiec to tez dodaje jej powagi. MA to po mnie .Zawsze wyglądałam poważnie :)

a co chodzi z tym podzieleniem się dziewczyn na forum ? Axa ?

Tautaz piękny !

Misia mi też jest przykro ze po weekendzie. :eek:

Andzike - Kacper przeuroczy ! :tak:

Azula Amelka jaka damulka. To chyba przed kościołem,co ? ;-)

Katrina - buziaczki i zdrówka dla 11 miesięcznego Kubusia. ;-)

Zobacz załącznik 556342Zobacz załącznik 556343

Do góry