Maggieslawa
Fanka BB :)
Ohh z tym planowaniem to u mnie np wogole nic nie wyszlo. Ja zawsze myslalam o 3 dziecki. Pierwsze mialo byc na 30stke, nastepne 5 lat pozniej a zaraz po mielismy sie starac o adopcje 3 dziecka bo kiedys bylo to moje marzenie. Na 30stke zaszlam w ciaze niestety poronilam w 13tyg, potem nie udawalo nam sie zajsc w ciaze pomimo ogromnych staran. Z pomysly adopcji tez zrezygnowalismy. Teraz po 9 latach jestem zniwu w ciazy i mimo wiekiego strach na poczatku i tak naprade limitiwanego szczescia ( obawa przed porobieniem itp) teraz wiem ze jest to nsjbardziej odpowiedni moment w moim zyciu na bycie mama. Wszystko mam poukladane, stabilne. Teraz tylko zostalo mi poczekac miesiac z kawalkiem na moja coreczke.Oj tak zwłaszcza, że nie mamy żadnych problemów, kredytów tylko się cieszyć. Teraz strach, czy wszystko będzie dobrze z maleństwem. Synkowi też się przyda rodzeństwo tylko można było rok po roku zaplanować, ale jak to mówią my planujemy a tam na górze się z nas śmieją.
Nie planuje kolejnych dzieci chociaz jezeli bedzie nam dane to pomimo obaw zwiazanych z wiekiem tez bede sie ogromnie cieszyc.
Trzymam za was kciuki. Trzeba byc pozytywnie nastawionym - wiem ciezko sie mowi to matce ktora nosi bobasa pod sercem i drzy o jego zdrowi - u nas ten pozytywizm wprowadz do domu moj maz. Od samego poczatlu wiedzial/czul ze tym razem bedzie dobrze i rozwiewal wszystki moje obawy.