reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Lekarz ( coraz bardziej myślę że nieodpowiedni) kazał zrobić mi badania prenatalne już w 8 tc. Przecież USG nic nie wykaże. Jego interesuje tylko wynik testu Papla. Ale czy bez USG jest on wystarczający?

reklama
Pappa, oczywiście.
witaj mikja. Test pappa i pierwsze prenatalne wykonuję się między 11 a 13 tc. I tylko w tym przedziale wynik jest wiarygodny. Może lekarzowi chodziło o to żebyś się zapisała na termin, bi z tego co pamiętam to u mnie trzeba było zrobić to z wyprzedzeniem .
Masz dzieci czy to pierwsza ciąża?

Lekarz ( coraz bardziej myślę że nieodpowiedni) kazał zrobić mi badania prenatalne już w 8 tc. Przecież USG nic nie wykaże. Jego interesuje tylko wynik testu Papla. Ale czy bez USG jest on wystarczający?
Hej, a może on Cię kieruje na badanie wolnego DNA płodu? Ono bada sporo więcej niż test Pappa. Ja je robiłam w 10+0, wiem, że chyba niektóre z tych badań wykonuje się wcześniej. Tego badania nie trzeba robić w tym samym terminie co USG, ważne jest, żeby była obecna w krwi mamy odpowiednia ilość DNA płodu :)

Hej ! Co u was? Rozdepka ... Czekamy na wiesci.
Aga tez o tym pomyslalam ale to badanie platne wiec chyba trzeba porozmawiac, powiadonic , zapytac ... Troche to dziwne. Chyba , ze chodzi o biopsie kosmowki? Ale tak bez wskazan? Bo wiek to dosc niewielkie wskazanie ...

Witajcie. Tereska na pewno chodzi o badania prenatalne USG +pappa.
Dopytywałam się 2 razy czy nie za wczesniej. Stwierdził że USG to będzie tak przy okazji a jego interesuje sam wynik pappa.

Mikja, ciężko ci będzie z tym lekarzem. Nie ufasz mu, może warto do innego specjalisty. Dopinguje Wam dziewczyny w realizacji marzeń , dlatego czasami odpisuje. Mikja, może warto do kogoś innego pójść.

reklama
Do góry