reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Lekarz ( coraz bardziej myślę że nieodpowiedni) kazał zrobić mi badania prenatalne już w 8 tc. Przecież USG nic nie wykaże. Jego interesuje tylko wynik testu Papla. Ale czy bez USG jest on wystarczający?

reklama
Pappa, oczywiście.
witaj mikja. Test pappa i pierwsze prenatalne wykonuję się między 11 a 13 tc. I tylko w tym przedziale wynik jest wiarygodny. Może lekarzowi chodziło o to żebyś się zapisała na termin, bi z tego co pamiętam to u mnie trzeba było zrobić to z wyprzedzeniem .
Masz dzieci czy to pierwsza ciąża?

Lekarz ( coraz bardziej myślę że nieodpowiedni) kazał zrobić mi badania prenatalne już w 8 tc. Przecież USG nic nie wykaże. Jego interesuje tylko wynik testu Papla. Ale czy bez USG jest on wystarczający?
Hej, a może on Cię kieruje na badanie wolnego DNA płodu? Ono bada sporo więcej niż test Pappa. Ja je robiłam w 10+0, wiem, że chyba niektóre z tych badań wykonuje się wcześniej. Tego badania nie trzeba robić w tym samym terminie co USG, ważne jest, żeby była obecna w krwi mamy odpowiednia ilość DNA płodu :)

Hej ! Co u was? Rozdepka ... Czekamy na wiesci.
Aga tez o tym pomyslalam ale to badanie platne wiec chyba trzeba porozmawiac, powiadonic , zapytac ... Troche to dziwne. Chyba , ze chodzi o biopsie kosmowki? Ale tak bez wskazan? Bo wiek to dosc niewielkie wskazanie ...

Witajcie. Tereska na pewno chodzi o badania prenatalne USG +pappa.
Dopytywałam się 2 razy czy nie za wczesniej. Stwierdził że USG to będzie tak przy okazji a jego interesuje sam wynik pappa.

Mikja, ciężko ci będzie z tym lekarzem. Nie ufasz mu, może warto do innego specjalisty. Dopinguje Wam dziewczyny w realizacji marzeń , dlatego czasami odpisuje. Mikja, może warto do kogoś innego pójść.

reklama
Do góry