nie wiem czy jest sens.ze względu na wiek test pappa I tak wyjdzie prawdopodobnie nieprawidłowy. Dlatego robi się go razem z Usg prenaralnym między 11-13 tyg bo tylko wtedy określa się przeziernosc karkową u płodu. Obraz usg + test daje prawdziwszy obraz. Choć też nie zawsze i wtedy zlecają dodatkowe badania. Jeśli zrobisz wcześniej i wyjdzie źle to tylko niepotrzebny stres . Ja zmieniłabym lekarza. Jeśli dostałaś skierowane bo należy się nam na Nfz z racji wieku to zapisz się na odpowiedni termin . Oni sami obliczają kiedy trzeba wykonać badania. Wybierz dobrą placówkę z ogromnym doświadczeniem, bo bardzo ważne jest KTO robi Usg, jakie ma doświadczenie. Sam dobry sprzęt nie wystarczy. Ja miałam traume przez kilka najlepszych miesięcy ciąży przez nieudolne wykonanie Usg i pochopne postawienie diagnozy. Nie życzę najgorszemu wrogowi tego przez co przeszłam.Witajcie. Tereska na pewno chodzi o badania prenatalne USG +pappa.
Dopytywałam się 2 razy czy nie za wczesniej. Stwierdził że USG to będzie tak przy okazji a jego interesuje sam wynik pappa.
reklama
super, będzie miał 2latek towarzystwo. Życzę wszystkiego dobregoCześć dziewczyny. Ja rocznikowo 40, ale jeszcze do urodzin kilka miesięcy na stanie prawie 16 latek, 14latek, 2latek i teraz początek ciąży. Czekam na pierwszą wizytę.
H
Helena!
Gość
taki był plansuper, będzie miał 2latek towarzystwo. Życzę wszystkiego dobrego
Witam serdecznie. Jak sie czujesz?Dołączam do forum. Mam 43 lata i 7 tc.
arona
Fanka BB :)
To
Nie przejmuj sie, u mnie zawsze byly mniejsze . A znalam date zaplodnienia. Wszystko bylo ok. KciukiCzuję się dobrze. Zmieniłam już lekarza. Teraz martwi mnie to , że wg USG zarodek jest młodszy o 4 dni niż wg om. ( Owulacja na pewno mi się nie przesunęła).
Rozdepka
Fanka BB :)
Jesteśmy na świecie w sumie od tygodnia ale po cc matka nie miała jak się ogarnąć.
Od połowy tygodnia walczymy z żółtaczką żeby do szpitala nie iść. Nie ma nawet kiedy opowiedzieć szczegółowo co u nas.
A.. Michałek ma po mamusi zrośnięte palce u stóp
Witamy nowe mamy po 40stce
Od połowy tygodnia walczymy z żółtaczką żeby do szpitala nie iść. Nie ma nawet kiedy opowiedzieć szczegółowo co u nas.
A.. Michałek ma po mamusi zrośnięte palce u stóp
Witamy nowe mamy po 40stce
Załączniki
reklama
Podziel się: