reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Moze jednak😉... Na poczatku bylo mi koszmarnie zimno. I tak przewegetowałam dwa miesiace po kocem. Nic nie robilam przez to zimno własnie. U mnie w drugiej fazie cyklu i w ciazy temp ok 37. Przed @ zawsze spadała, a w ciazy 37,1. I od razu cisnienie w doł. 100/ 60. No to jak w takich warunkach miało byc mi cieplo?
U mnie wszystkie dzieciaki cycowe. Niestety mm i jedzenie ze słoiczkow lądowało w zlewie bez pośrednikow. A dzieci jak to dzieci chorowały w zaleznosci od sezonu😊
Moja tez chowana na mm (mama nie ma pokarmu jak sie patrzy). Ale sloiczkow nie lubila ... w sumie do dostala dwa... I tak siedzialam w domku majac sie nia zajmowac za to dostalam tez "wyplate" wiec gotowalam ;)
Dziecko to maly czlowiek jeden lubi to drugi co innego ;)

reklama
Moje dzieci KP cała trójka, każde rosło inaczej. Z każdym miałam mleko ale żadne nie wytrzymywało 3 godz bez karmienia, dla każdego pierś była też smoczkiem 😬 żadne nie spało ładnie w nocy przez to, żadne smoczka nie chciało. Dla jednego to powód by przejść na mm dla innego nie.
Ważne by znaleźć sposób dobry i dla dziecka i dla matki. Tak samo jak z porodem, natura natura a cc ratuje zdrowie czy życie czasem... A co do zdrowia dziecka potem to skąd niby możemy wiedzieć jakby było w odwrotnej sytuacji?
Ja wierzę, że natura wie lepiej, tylko jak nie zadziała jak powinna to technologia jednak nas ratuje.

Co o tym sadzicie?
To jest ich zycie I ich sprawa :) poki ich dziecia I wnuka nie dzieje sie krzywda nikomu nic dotego ;)

Akurat na ten temat sa przeprowadzone badania medyczne, cale wywody doktorskie sie na tym opieraja. Z reszta polozne I lekarze (ci z tytulem profesorskim rowniez) tez zalecaja... dla niemowlecia mleko matki to nie tylko pokarm I "napoj"... sklad chemiczny naszego pokarmu zmienia sie dopasowuje do potrzeb naszego dziecka. Oczywiscie przy zachowaniu wlasciwej diety (kalorycznosci)
Zakrapiałam też mlekiem ale nie pomogło. Masuję dalej, dziś troszkę mniej łzawi . Ale za to taka dziś marudna i smutna cały dzień, mam nadzieję że nie bierze jej jakieś choróbsko.

Zakrapiałam też mlekiem ale nie pomogło. Masuję dalej, dziś troszkę mniej łzawi . Ale za to taka dziś marudna i smutna cały dzień, mam nadzieję że nie bierze jej jakieś choróbsko.
Moze Napier z rumianku jak ktora dziewczyna tu wspominala. Ja do tej pory od czasu do czasu dodaje do kapieli:) ile ma twoje malenstwo ?

reklama
A kto powiedzial, ze dzieci wychowane na mm czy wczesniej na mleko kozi czy krowim rozwijaja sie nieprawidlowo ?
Moja mala tez jest mm ja z reszta tez bo nie mialysmy pokarmu, ktorym dziecko sie najada:)
Gratuluje Ci zdrowo rozsadkowego podejscia do karmienia dziecka
Ah Pediatra od Małego tak stwierdziła ostatnio.Że dzieci kp zupełnie inaczej się rozwijają. Mówię jej, że mam też 6 latkę w domu, nie tylko jedno dziecko wiszące na piersi, to skwitowała tata się zajmie 😳 Ponadto nie najada się ewidentnie a ja mam na siłę coś robić

Do góry