reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Nelja no coraz bardziej zasluzony tytul 🏆ah juz sie nie moge doczekac az napiszesz po pierwszym usg super wiesci 😍
Kawoszka trzymamy kciuki!
Z tymi szczepieniami to chyba chodzi o to, ze astry sie boja i rezygnuja wiec latwiej a te dla starszych pewnie zalezy od regionu jak szybko ida. Warto sie zorientowac czy nie robia list na ostatni moment, jak zostaja dawki dzwonia z listy na juz....

No dziś ta Twoja kreseczka jeszcze piękniejsza 🤗 a jak samopoczucie jakieś objawy się zaczęły?
Ja z tych bezobjawowych niestety. Nigdy nic więcej poza delikatnymi mdlosciami czy lekkim bólem piersi mi nie było . Wolałabym mieć jakieś bardziej spektakularne dolegliwości, bo myśle, ze by mnie to uspokajało.
Ja dalej nie wiem, czy jeszcze próbować :p ? Oczywiście jeszcze i tak muszę czekać, bo po poronieniu nie miałam jeszcze @. Kiedyś po poronieniu po pierwszej @ zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową córę :)
Ja tez po poronieniu , zaraz przy pierwszej próbie zachodziłam w ciąże, oprócz tego poronienia rok temu. Wtedy nam się nie udawało aż w końcu odpuściliśmy . Do teraz ;)
Próbuj - jeśli chcesz dzieciątko , żeby nie było za późno . Choć doskonale wiem, ze to trudna decyzja i głowa pęka od wszystkich za i przeciw.
@Nelja Gratuluje I trzymam kciuki :) rosnijcie zdrowo :)
U mnie @ sie rozkrecila,więc w tym miesiącu nie zostalismy wylosowani, zeby ponownie zostac obdarowani dzidzia (jak to mowi corcia) ;) troche smutno :) ale cóż kolejne faze plodne przypada w wielkanoc moze sie uda wtedy :)
Jeszcze raz wszystkim dziewczyna, ktorym udalo sie w marcu gratuluje :) trzymam kciuki I zycze duzo zdrowka :)
Za te ktore nadal sie staraja trzymam kciuki :)
Za rodzace tez trzymam kciuki zeby poszlo szybko I bez komplikacji :)
Dziekuje choć jeszcze bardzo na chłodno do całej sytuacji podchodzę . Trzymam kciuki zeby Twój następny cykl byl tym szczęśliwym 🙂
Dziewczyny czy Wy juz przygotowujecie sie do wielkanocy ?
Ja jakos tego nie czuje
Z córka robimy ozdoby wielkanocne i listę wypieków , które zamierzamy popełnić na Wielkanoc ;) My obchodzimy , może nie jakoś hucznie ale zdecydowanie świętujemy Wielkanoc. Bardzo lubię ten czas , mnie przyniósł zajączek 😉
Nelja no coraz bardziej zasluzony tytul 🏆ah juz sie nie moge doczekac az napiszesz po pierwszym usg super wiesci 😍
Baaardzo bym chciała móc przylecieć do Was z dobrymi wieściami 🙂oby, oby 🙂

@Kawoszka81 a Ty nie miałaś być w szpitalu ? 😉🙂

Dziewczyny czy Wy juz przygotowujecie sie do wielkanocy ?
Ja jakos tego nie czuje
Nic, kompletnie nic. Ja bardziej czekam na maj. Moi rodzice w sobotę idąna pierwsze szczepienie, wiec jest szansa, ze w maju przylecą. Wielkanoc spedzamy we 3..., fajnie, ze choć we 3 i tyle❤🥰.

Czekam na fobre wiesci o nowych dzidziach- ciążach, czy to jeszcze w marcu, czy to w kwietniu, a nawet w maju❤.

Dziewczyny czy wam też w ciąży przestala smakować kawa? Mi się to pierwszy raz zdarzyło. Tak lubię, a teraz śmierdzi i bardzo gorzka. Jade tylko na zwykłej rozpuszczalnej z dużą ilością mleka, bo innej nie przełknę. A ciśnienie niskie więc muszę sie jakoś ratować. Chyba że znacie inne sposoby....
Jaaa! Wyczuwalam jak na sasiedniej ulicy sasiadka robila i wymiotowalam! Obok baru nie przechodzilam. Wszystkie 3 ciaze do 4 mca tak.
Tez cisnienie niskie wiec kurde spalam na stojaco😂
Mozesz probowac ginseng moze 🤔
Rozumiem twoj bol ja bez kawy zyc nie moge, bole glowy i sennosc zyc nie daja.

Dziewczyny czy wam też w ciąży przestala smakować kawa? Mi się to pierwszy raz zdarzyło. Tak lubię, a teraz śmierdzi i bardzo gorzka. Jade tylko na zwykłej rozpuszczalnej z dużą ilością mleka, bo innej nie przełknę. A ciśnienie niskie więc muszę sie jakoś ratować. Chyba że znacie inne sposoby....
W 3cim trymestrze przestalam pic, ale jak urodzilam,.to znowu mi bardzo smakuje😘😜🤪

Dziewczyny pomozcie
Właśnie wracam od lekarza u mnie lekarz rodzinny i zapisał mi antybiotyk na infekcje w moczu wynik pozytywny tyle wiem .Ale może na razie wystarczy wziasc furagine .Sprawdziłam na ulotce i w 2 trymestrze można brać
Ten antybiotyk to penicylina może któraś z was miała infekcje i wie co robic

reklama
Nic, kompletnie nic. Ja bardziej czekam na maj. Moi rodzice w sobotę idąna pierwsze szczepienie, wiec jest szansa, ze w maju przylecą. Wielkanoc spedzamy we 3..., fajnie, ze choć we 3 i tyle❤🥰.

Czekam na fobre wiesci o nowych dzidziach- ciążach, czy to jeszcze w marcu, czy to w kwietniu, a nawet w maju❤.
My kiedys swietowalismy we 2 , potem 3 , potem 4 teraz 5 plus kot !
Daleko rodzina to sobie sami powiekszylismy 😂
Dziewczyny pomozcie
Właśnie wracam od lekarza u mnie lekarz rodzinny i zapisał mi antybiotyk na infekcje w moczu wynik pozytywny tyle wiem .Ale może na razie wystarczy wziasc furagine .Sprawdziłam na ulotce i w 2 trymestrze można brać
Ten antybiotyk to penicylina może któraś z was miała infekcje i wie co robic
Ja infekcji nie mialam ale od gina antybiotyk oslonowo po amniopunkcji. Nie martw sie sa antybiotyki , ktore w ciazy mozna mysle, ze lekarz wie co robi.

Do góry