reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Niestety drugi lekarz też nie widzi serca, czyli już nadziei nie ma. Napiszcie mi proszę, co robiłyście, jak poroniłyście? Mi lekarz dał skierowanie, ale powiedział, żeby do wt czekać na krwawienie i wtedy pojechać do szpitala na czyszczenie. Ja chciałabym to załatwić w ten weekend, bo w tyg mam dużo zajęć, a poza tym, źle mi na głowę działa, że On jest martwy. Poprzednio, jak poroniłam to miałam zatruty organizm, wysokie crp i zemdlałam. Dopiero po tym zorientowali się, że jakiś czas chodziłam z martwym dzieckiem. Wiem, że jak pojadę dzisiaj to przez to, że nie krwawię, to podadzą mi leki na rozwarcie. Tak czy siak zrobią mi oczyszczanie macicy. Czekałyście, czy jechałyście od razu po diagnozie?
Oj przykro, że się jednak nie udalo.
U mni bylo tak, ze nie bylo wolnych miejsc i mimo, ze chcialam jechać za 2-3 dni i tak musiałam czekać tydzień.
Nie mialam krwawienia, a byl to 10t3d dostalam 2 tabletki. Po 2 godzinach krew i na zabieg. Potem po 4 godzinach wypuscili do domu.
Trzymaj się🤗

reklama
Mam to samo! 😁 Założyłam , ze uda mi się w tym cyklu, za pierwszym podejściem i koniec i kropka 😉 Czasami sama siebie muszę sprowadzać na ziemię
Ja też taką opcję mam, ale mam jeden jajowod więc ewentualnie drugi cykl 😂😂😂
Dziewczyny zawsze trzeba mieć nadzieję. 😊 Ja mam dzis 3dc pierwszego po poronieniu, mozna powiedzieć ze wszystko rozkręciło się na dobr😳
Teraz to dopiero analizuję i kombinuje🙉.
Bylam tez oddać krew na badania tarczycowe i hormony ( lh, fsh i estradiol).
Niech się dzieje.....

Niestety drugi lekarz też nie widzi serca, czyli już nadziei nie ma. Napiszcie mi proszę, co robiłyście, jak poroniłyście? Mi lekarz dał skierowanie, ale powiedział, żeby do wt czekać na krwawienie i wtedy pojechać do szpitala na czyszczenie. Ja chciałabym to załatwić w ten weekend, bo w tyg mam dużo zajęć, a poza tym, źle mi na głowę działa, że On jest martwy. Poprzednio, jak poroniłam to miałam zatruty organizm, wysokie crp i zemdlałam. Dopiero po tym zorientowali się, że jakiś czas chodziłam z martwym dzieckiem. Wiem, że jak pojadę dzisiaj to przez to, że nie krwawię, to podadzą mi leki na rozwarcie. Tak czy siak zrobią mi oczyszczanie macicy. Czekałyście, czy jechałyście od razu po diagnozie?
Jedź i powiedz, że masz bolesne bole podbrzusza, że masz diagnozę i słabo się czujesz (mi kazały położne tak powiedzieć) ja czekałam za długo,też nie krwawiłam tylko w weekend plamienie a w poniedziałek jak pojechałam dostałam tabletki i poroniłam po 5 godz od podania. Niestety nie do końca i zabieg

Ja miałam plamienia, jak trafiłam na odział rozkrecalo się a i tak dostałam na rozwarcie i potem zabieg.
Strasznie mi przykro, że cię to spotkało.

Dziewczyny zawsze trzeba mieć nadzieję. 😊 Ja mam dzis 3dc pierwszego po poronieniu, mozna powiedzieć ze wszystko rozkręciło się na dobr😳
Teraz to dopiero analizuję i kombinuje🙉.
Bylam tez oddać krew na badania tarczycowe i hormony ( lh, fsh i estradiol).
Niech się dzieje.....
To idziemy równo 🙂 ja mam dziś 4 dc :)
Niech się dzieje ! 💪🙂
Odebrałam właśnie wyniki badań. Wszystkie w normie :) Progesteron 63nmol/L wiec owulacja była :) - pewne, ze była! Czułam ją jak nigdy 😉
Ale zastanawiam się jaki powinien być poziom TSH przy staraniach? Ja mam 2.7miu/L . Czy nie powinien być niższy?

@Monika82Piotrek76 strasznie mi przykro :(

Ja też trafiłam na IP z plamieniem, więc od razu mnie zatrzymali. Dali tabletki, po kilku godzinach, jak odeszły wody, to zabieg. U mnie zabieg był koło północy, więc wypuścili mnie rano - jeszcze przed wyjściem dostałam zastrzyk z immunoglobuliną ( bo u nas konflikt). Trudne wspomnienia...
Dużo sił...

To idziemy równo 🙂 ja mam dziś 4 dc :)
Niech się dzieje ! 💪🙂
Odebrałam właśnie wyniki badań. Wszystkie w normie :) Progesteron 63nmol/L wiec owulacja była :) - pewne, ze była! Czułam ją jak nigdy 😉
Ale zastanawiam się jaki powinien być poziom TSH przy staraniach? Ja mam 2.7miu/L . Czy nie powinien być niższy?

@Monika82Piotrek76 strasznie mi przykro :(
No niby tsh do starań powinno być 1,5 do 2

reklama
Do góry