reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Cześć Dziewczyny, chętnie bym do Was dołączyła :)
41 lat, termin mam na 4 marca, w domu 5letnia Córuchna.
Dzisiaj miałam amniopunkcję, trafiłam na super lekarza. I faktycznie, tak jak ilovesummer powiedziała, usłyszałam,że jak usg jest prawidłowe to powinno wszystko być OK.
Tego się trzymam ;)

reklama
Dzisiaj miałam amniopunkcję, trafiłam na super lekarza. I faktycznie, tak jak ilovesummer powiedziała, usłyszałam,że jak usg jest prawidłowe to powinno wszystko być OK.
Tego się trzymam ;)
Cześć Tanita, trzymam kciuki za wynik. Wiesz że po amnio trzeba się tydzień oszczędzać a najlepiej trzy dni leżeć. Czasem lekarz nie mówi, uważaj na siebie.

Margaret80 - witaj i dzięki za słowa otuchy.
Zastanawiam się na amnio jak mi zaproponują...
Tego się trzymam ;)
Witaj😍
Ja mam termin na 14 marca, ale szczerze to nie wiem jak dotrwam. U Ciebie wskazanie do amnio było przy jaki ryzyku? Pytam bo zastanawiam się nad tą decyzją...
Ilovesummer, Teredka dzięki za wsparcie. Czuje że będzie dobrze🥰 ale wiecie jak to jest z tylu głowy.
Ja mam 10cio latkę i 7mio latka, których odbieram ze szkoły a tak mam luz..., tylko dom na głowie i mąż liczy się jako trzecie dziecko🤪

Netka witaj, to supeeer😀
Ogólnie się cieszę, że na Was trafiłam, takie psychiczne wsparcie, że nie jestem jedyna "w tym wieku" i w ciąży
Witaj jesteś w dobrym miejscu😘 dobrze mieć ten 40stkowy team🥰 choć ja się nie czuje na ten wiek... mąż zapytał się ostatnio jak się czuje po męsku czyli jak tam matka a raz wypalił z babcią to myślałam że zaszczele😬

Ja dzisiaj byłam na USG. 12 tydzień. Wszystko z dzidzią dobrze :-) ale doktor wypatrzył dość dużą torbiel w pępowinie... Póki co trzeba obserwować, może się wchłonie... Oby... Dodatkowo męczy mnie znowu kółka nerkową już drugi taki atak. Doktor zaproponował Monural. Antybiotyk, choć różnie o nim piszą, że niby się nie powinno. Konsowałam się też telefonicznie z inną lekarką to ona z kolei przepisała Furagine i urosept. W ulotce jak byk pisze że Furagina zakazana w pierwszym trymestrze. Już nie wiem co mam brać :-)
Termin mi dzisiaj się pokazał na USG 7 kwietnia :-) już będę po 42 urodzinach 🙈

reklama
Margaret80 - witaj i dzięki za słowa otuchy.
Zastanawiam się na amnio jak mi zaproponują...

Witaj😍
Ja mam termin na 14 marca, ale szczerze to nie wiem jak dotrwam. U Ciebie wskazanie do amnio było przy jaki ryzyku? Pytam bo zastanawiam się nad tą decyzją...
Ilovesummer, Teredka dzięki za wsparcie. Czuje że będzie dobrze🥰 ale wiecie jak to jest z tylu głowy.
Ja mam 10cio latkę i 7mio latka, których odbieram ze szkoły a tak mam luz..., tylko dom na głowie i mąż liczy się jako trzecie dziecko🤪
Witaj Pulp ☺
PAPPA 1,31 0,229MoM

Do góry