Chciałaś znać naszą opinię. Poprosiłaś o nią, więc nie powinnaś się złościć, że mamy inne zdanie niż Ty. Staramy Ci się pomóc, doradzić, najlepiej jak umiemy. Opierając się na doświadczeniach własnych i innych dziewczyn z forum. Staramy się przekazać naszą wiedzę żeby ustrzec przed błędami. W najlepszej wierze. Z serca. Bo dziecko jest cudem. Każde. Nie tylko to które nosimy pod sercem. I jeśli coś złego przytrafia się jakiemukolwiek maluszkowi to cierpimy wszystkie. Bo każda z nas tutaj, dmucha na zimne. Bo wiemy to co wiemy. Bo każda z nas ma swoją historię. Jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać. Żeby się wspierać. I mówić prawdę. Zgodnie z naszym sumieniem. I tyle. I każda z nas powie Ci że amnio to ogromne ryzyko. Często niepotrzebne. Tyle. Decyzja jest Twoja. Ale nie będziemy Cię oszukiwać. Kropka.Niestety nie mam gdzie wyżebrać 3 tyś tym bardziej, że długo długo nie miałabym jak oddać...
Dziewczyny, skończmy już proszę temat płatnych badań. Dołuje mnie to tylko. A twierdzenie, że mogę sprzedać tv czy auto jest wg mnie trochę nie na miejscu. Dzięki za doradzanie, dodam, że łatwo lub najłatwiej jest być po drugiej stronie.
Dam wam znać po wynikach amiopunkcji co wyszło. Ale po dzisiejszej rozmowie z panią genetyk nie mam dobrego nastawienia...
Powodzenia w staraniach!
reklama
Nie 3 a dokladnie 2397zl [emoji6]Niestety nie mam gdzie wyżebrać 3 tyś tym bardziej, że długo długo nie miałabym jak oddać...
Dziewczyny, skończmy już proszę temat płatnych badań. Dołuje mnie to tylko. A twierdzenie, że mogę sprzedać tv czy auto jest wg mnie trochę nie na miejscu. Dzięki za doradzanie, dodam, że łatwo lub najłatwiej jest być po drugiej stronie.
Dam wam znać po wynikach amiopunkcji co wyszło. Ale po dzisiejszej rozmowie z panią genetyk nie mam dobrego nastawienia...
Powodzenia w staraniach!
To przykre ze kobieta musi stawać w obliczu wyboru - kasa/zycie dziecka.
Bo prawda jest taka ze zbyt wiele dzieci przez amino nie przyszło na świat.. zdrowych dzieci !!!
2350 + potem w razie złego wyniki amnio 650...Nie 3 a dokladnie 2397zl [emoji6]
To przykre ze kobieta musi stawać w obliczu wyboru - kasa/zycie dziecka.
Bo prawda jest taka ze zbyt wiele dzieci przez amino nie przyszło na świat.. zdrowych dzieci !!!
Niestety takie realia... Nie mam innej możliwości.
Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
Tak czy siak życzę Ci dobrego wyniku i szczęśliwie przeprowadzonej amniopunkcji. Będę trzymać kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.2350 + potem w razie złego wyniki amnio 650...
mimi19
Początkująca w BB
Zaskoczył mnie ten wynik , aż bałam się cieszyć, po moich przejściach.1:900???? Z takim wynikiem nic nie musisz robić !!!! No chyba szampana otworzyć! Bezalkoholowego
Testy wolnego DNA płodu na pewno warto - robiłam, ale przy ryzyku 1:300 lub niższym.
zadowolonaM
2350 + potem w razie złego wyniki amnio 650...
Ale czy amino nie jest refundowane?? Wiesz my tu wszystkie chcemy dobrze dla ciebie i malucha. Mi lekarz kiedy już byłam z bólami w szpitalu widząc testy papa stwierdził chore dziecko organizm odrzuca a mógł chujek ratować nie słuchał ze wynik w każdej chwili będzie.. moje dziecko było zdrowe i wiem ze mogli uratować ...
Za amino powyżej 35 r.ż. sie nie płaci2350 + potem w razie złego wyniki amnio 650...
zadowolonaM
Za amino powyżej 35 r.ż. sie nie płaci
No właśnie tez mnie to zastanowiło ale może są to jakieś dodatkowe badania?
reklama
Jest refundowane. 650 to koszt przyspieszonej analizy 3 układów chromosomów+ płeć. Wyniki po paru dniach. Na wynik pełnej amnio czeka się do 5 tyg. Przynajmniej tak mi powiedziano.Ale czy amino nie jest refundowane?? Wiesz my tu wszystkie chcemy dobrze dla ciebie i malucha. Mi lekarz kiedy już byłam z bólami w szpitalu widząc testy papa stwierdził chore dziecko organizm odrzuca a mógł chujek ratować nie słuchał ze wynik w każdej chwili będzie.. moje dziecko było zdrowe i wiem ze mogli uratować ...
Podziel się: