reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Kochana a tobie za ktorym razem pomogl acoffil.Musialas jeszcze jakies inne badania zrobic.Wizyte mam za trzy tyg ale juz sie nie moge doczekac.
Miałam 3 poronienia i dwie biochemiczne ciaże. I za kolejnym, ostatnim razem podano accofil bo dopiero co zrobilam badania immunologii i wiadomo było że na szczepienia za poźno bo ciaża juz trwa ale accofil zostal włączony natychmiast

Ostatnia edycja:
Witajcie
To mój ostatni wpis w ciąży, więc pozwolę sobie na krótkie podsumowanie i wsparcie starających .
Przypomnę , że w maju skończyłam 46 lat i jest to moja 9 ciąża , a 5 dziecko. Mam 3 dorosłych dzieci i w wieku 42 lat urodziłam synka, a potem próbowaliśmy jeszcze raz i się nie udało. Chciałam żeby między dziećmi było 2 lata różnicy. Oczywiście po stracie powiedziałam dosyć i więcej dzieci nie planowaliśmy. Na początku tego roku odkryłam , że jestem w ciąży, choć w sumie nie powinnam być, bo musiał mi się cykl przesunąć i zaszłam zaraz po okresie.
Dwa dni temu mój mąż zapytał, a Ty to w ogóle w ciąży jesteś? Pamiętajac końcówki poprzednich ciąż , a teraz ... Przede wszystkim jestem ciągle bardzo sprawna fizycznie, ominął mnie chód pingwina, haha . Brak w tej ciąży również opuchlizny, rozstępów, zgagi, hemoroidów , zaparć itp. Na początku ciąży brak plamień, wymiotów i większych mdłości. Dlaczego ta ciąża jest inna niż poprzednie? Bo przedewszystkim mało przytyłam. W poprzednich ciążach miałam nawet po 30 kg na plusie. Tym razem więcej aktywności , bo spacery po lesie z psami, basen oraz oczywiście dieta. Wszystko to znowu dzięki stwierdzonej cukrzycy, na szczęcie obyło się bez insuliny.
Kończąc mój długi wywód, apeluje do Was moje drogie nie patrzcie na wiek, on na prawdę nie jest najważniejszy. Trzymam za Was kciuki.
Ja poproszę również jutro o kciuki za mnie, choć na razie jakoś nie stresuję i myślę , że wszystko będzie ok. Na 10 mam stawić się w szpitalu i tniemy ...
Trzymam mocno kciuki :-) :)

skad ty czerpiesz tyle optymizmu ?

Dziewczyny które brały accofil jest ktoś?
Ja to się bierze ja nawet go mam w lodówce bo kiedyś Pasnik z Łodzi mi wpisał ale on mówił że musi być pewny cykl(jak. Pewny że znajdę. Jak nie zachodze od 1,5roku.
Chcialam wiedzieć jak to się bierze?
Nawet nie pamiętam jak. On mówił bo. Generalnie olalam temat tego. Leku.
Myślałam że szczepionki pomogą.
Ja brałam co trzeci dzień w zastrzyku podskórnie. Do 12tc

ja to mam dziwne hustawki emocjonalne
od stanu - po co ci to kobieto masz piekne i kochane dzieciaczki, dopiero z pieluch wyszlas, po co wracac do tego ciesz sie z tego co masz
poprzez stan a dobra bedzie co bedzie , jak sie uda to super jak nie to tez jest dobrze
az do stanu MUSZE BYC W CIAZY bede w ciazy przeciez tyle robie zeby sie udalo , te wszystkie badania, witaminy leki etc to musi przeciez sie udac :( :(

masakra :(

Mam tez tak niby wiesz mam plany i po co mi to już jestem w tym miejscu życia kiedy wszystko mogę a jednak patrzę na moja 10 cio latke i widzę ze ona już odchodzi w sensie samodzielności [emoji4]a moj maz mówi do mnie wczoraj wiesz kiedy my poczujemy się staro? Pytam kiedy ? On : kiedy dzieci dorosną i się wyprowadza. Myśle sobie kurde przecież to minie szybko paula za 5 lat będzie miała 18 lat Kamila mając 19 lat zdecydowała się wyprowadzić ... tik tak... a ja czuje potrzebę bycia potrzebna. Czy kobiety po 40 maja taka jazdę? Czy to ucieczka przed starością czy nie spełnienie? Ja czuje trochę ze zawiodłam na tym starcie bycia mama bo wiecznie praca pogoń za kasa brak czasu na dzieci i chyba teraz czuje ze mam czas ale czy to naprawdę to? Jak Kamila odchodziła z domu jakoś to zniosłam w miarę bo miałam dwie małe dziewczynki [emoji4]wiem jedno ze nie mam tego parcia jakie miałam wiesz wcześniej tego dola i wogole szaleństwo. Zobaczymy co ma być to Będzie ... nasze życie już dawno ma swój scenariusz. Ja od kilku miesięcy siedzę w domu bez pracy i szczerze nie wiem co ze sobą zrobić [emoji16][emoji16]

Najgorzej bylo mi rok temu jak wszystko bylo swieze.Codziennie mialam zalamke i jeszcze trzy miesiace pozniej matka zmarla nagle z dnia na dzien jedyna osoba ktora naprawde cieszyla sie z mojej ciaxy.Czesto plakalam nie nadawalam sie do zycia .Teraz jest lepiej nabralam sil.

Dwa ciosy to było ci na pewno ciężko ... ja tez nie umiałam się pozbierać zaraz po stracie poszłam do pracy to nie był dobry pomysł ryczałam po kontach bo jednak trzeba było rodzic i ta panika ten szok to był ciężki czas później wypadek zmiażdżona stopa 3 miesiące bez ruchu operacja dała tez po dupsku jakoś ten wypadek nauczył mnie cierpliwości i pokory ... może to głupie co napisze ale każda sytuacja i trauma czegoś nas uczy .. dziś moj synek miał by 4 miesiące jest obok i zawsze będzie ze mna, trzeba jednak pogodzić się z tym nie mówię żeby zapomnieć bo to nie możliwe ale trzeba wyjść z tego stanu żeby żyć i przetrwać pare miesięcy temu nie mogłam o tym nawet pomyśleć, mówi się ze czas jest potrzebny,i pewnie tak jest może ta równowaga i takie odpuszczenie tez ma sens?? Nie wiem, ja po prostu nie chce tak szaleć jak szalałam wcześniej.

wiecie ile razy ja dzisiaj mialam lzy w oczach czytajac wasze wpisy ;)

rozklejam sie :( a w miare silna bylam po ostatnim poronieniu :( :( a im blizej staran tym bardziej sie boje

reklama
A moze ktoras z Was poleci jakiegos lekarza z lodzkiego, ktory jest pomocny przy staraniach po stracie.
no to sa slawy nie wszyscy z Lodzkiego ale to oni pomagaja kobietom w takich sytuacjach
Malinowski (oraz jego uczen Kurpisz chyba )
Przybycien
Dubrawski
Jerzak
jest jeszcze kilku ale nie pamietam juz nazwisk
tyle tylko ze jak do ktoregokolwiek pojdziesz to licz sie z tym ze samo przebadanie to kilka tys zl

tu na forum jest watek poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne
mega mi tam pomagaly dziewczyny no i Brumba tutaj :)
maja wielka wiedze wlasnie chodzac do tych najlepszych lekarzy w calej Polsce warto poczytac te historie tez daja niesamowita nadzieje

Ostatnia edycja:
Do góry