reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Bożeeee a mi jedna ginka przepisała na początku ciazy Acard.. Ale moj "zaufany" gin odradzil... Moze wtedy serduszko by sie nie zatrzymalo...
Nie bralam :(

baaardzo duzo slyszlaam o twoim ginu :)
wlasnie jedna kolezanka ktora do niego chodzila miala wlasnie za wolno bijace serduszko i on szybciutko zwiekszyl dawke heparyny na 0,8 i w piatek idzie na kolejne usg i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)

Kasik nie gdybaj :( :( nie ma co wracac do tego co by bylo gdyby :(
ja bralam acard od marca a i tak 3 ciaze na tym sie nie udaly :( ostatnia nawet na heparynie i metypredzie sie nie powiodla
teraz troche tropem wlasnie dr Banacha wyrownuje witamine B12 metylami, steryd od 1dc heparyna od owu no i mam jeszcze ten intralipid ... oby to pomoglo :(

My rowniez pochowalismy.U ciebie to jeszcze wdzystko swieze dlatego.Jezeli chodzi o wiek to kobiety zawsze rodzily po 40 a teraz robia wielkie hallo bo medycyna poszla do przodu i strasza kobiety.Znam wiele kobiet ktore urodzily w tym wieku i sa to kobiety szczesliwe.Takze nie mam zamiaru patrzec na nikogo bo to moje zycie.Moja corka ma 18 lat a od meza 19 dlatego jeszcze taki maluszek bedzie wielkim szczesciem.
Bardzo dobre podejście.Nikomu nie dogodzisz.

To moze acvofil by pomógł bo leczenie przeciwzakrzepowe miałaś włączone, tak? Może za mała dawka clexanu? Ja zaczynałam od 0.4 a skończyłam na 0.8.
Dziękuję Ci kochana jesteś.

Można się złamać tym jak mnie lekarze traktowali. Co poronienie to nikt mi. Leków nie zwiększał dawek.
Każdy że 0,4 clexane i encorton 10mg starczy i accard 0, 75.
A ja ich słuchałam noi poranialam.
Nikt mi dawek większych nie dał. Mimo że mam mutacje pai.
Niestety już mi sie teraz nie udaje zachodzić bo sama bym brała większe dawki. Leków.
0,6 heparyna i 15 lub 20mg encorton i 100mg aspiryn.
Niestety dużo zależy na jakich lekarzy się trafi...
Accofilu nie miałam.
Trudno mi ogarnąć gdzie się leczyć.
W Niemczech klapa kompletna już w Pl lepiej.
W Wawie byłam u Jerzak,ale jej podejście mi się odpowiadało i leczenie każda takie samo. Zrezygnowałam.
Potem Łódź i Pasnik.. Miałam szczepionki nie wiem czy by pomogły bo. Już nie zachodzą odkad jestem po nich.
Jeszcze novum w Wawie gdzie in vitro proponują, a u mnie problem poronienia.
Moze i bym to in vitro ja zrobiła ale mąż lekarz i według niego. To nic nie da.
A teraz w Wawie to nie wiem do. Kogo jeszcze iść?
Inne miasta raczej odpadają bo mieszkam w DE

Ostatnia edycja:
Kasik nie gdybaj :( :( nie ma co wracac do tego co by bylo gdyby :(
ja bralam acard od marca a i tak 3 ciaze na tym sie nie udaly :( ostatnia nawet na heparynie i metypredzie sie nie powiodla
teraz troche tropem wlasnie dr Banacha wyrownuje witamine B12 metylami, steryd od 1dc heparyna od owu no i mam jeszcze ten intralipid ... oby to pomoglo :(
Ile bierzesz sterydu od 1dc?

Dziewczyny o wilku mowa bo pisalam wam o pierwszej tesciowej od meza.Byla mnie dzisiaj odwiedzic bo wie ze bylo mi ciezko po poroniemiu i smierci mamy.Rozmawialysmy i ona tez poronila pare razy ale poprawka do tego co napisalam bo urodzila w wieku 44 lat i terax mieszka z najmlodsza corka i jej rodzina.Postawila mnie do pionu ze mam nie przesadzac ze to normalny wiek na dziecko.Moja tesciowa po smierci mamy i poronieniu ani razu mi nie wspolczula a tu obca w sumie kobieta..

reklama
Do góry