reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Hej dziewczyny, dzisiaj rano intensywne brudzenie brunatno czerwone, naprawdę dużo. Panika. Szpital. Serduszko bije, ale nie wiadomo dlaczego to krwawienie. Nie dostałam żadnych leków - wczesna ciąża. Mam się zgłosić na planowa wizytę 20 marca. Podobno większość poronień występuje do końca 8 tygodnia...

reklama
Hej dziewczyny, dzisiaj rano intensywne brudzenie brunatno czerwone, naprawdę dużo. Panika. Szpital. Serduszko bije, ale nie wiadomo dlaczego to krwawienie. Nie dostałam żadnych leków - wczesna ciąża. Mam się zgłosić na planowa wizytę 20 marca. Podobno większość poronień występuje do końca 8 tygodnia...
Ale nawet duphaston ani prolaktyny nie dali ??

Brumba wiem ze to zabrzmi strasznie ale pocieszajace to bo ja bede sie starac o 7 ciaze teraz i widze ze szansa jest dalej ... i az mi glupio przyznawac sie u lekarzy bo brzmi jak patologia tylko jak sie spojrzy ile dzieci tak naprawdę przyszlo na swiat to juz to tak nie wyglada..
A ty znasz przyczyny swoich poronien ? Jakie leki biezesz ? Oprocz duphastonu?
Duphastonu w tej ciąży nie brałam, bo mój lekarz jest jego przeciwnikiem- ale nie pytajcie mnie dlaczego, nie pamiętam..
Biorę od testu heparynę, acard, luteinę- potem cyclogest, brałam też przez dwa tygodnie progesteron w zastrzykach podskórnie. Encorton dawka 10mg do tej pory ale juz zmniejszamy dawkę,estrofem dwa razy dziennie, accofil- zastrzyki na źłe wyniki immunologiczne.
Dużo tego. Witaminy z grupy B w formie zmetylowanej i Wit. D. ,magnez.
Chyba ta immunologia mi dzieci zabijała..
Trzymam mocno kciuki żeby się udało:-) :)
Tak, znam to.. wiem jak to brzmi ósma ciąża:-D

Cześć kochane u mnie już ok uspokoiło się wiec spokojnie czekam na koniec @ pójdę do lekarza sprawdzić i być może w tym lub w następnym cyklu spróbujemy chociaż trochę się boje.. pewnie ten strach i obawy jest normalny po poronieniu. Wierze jednak ze tym razem się uda??
Super że krwotok opanowany. Cieszę się i trzymam kciuki:-) :)

Kochana, wiem jaki to stres..
Poziom progesteronu był badany? Może jest go za mało.. mój lekarz każe badać co tydzień I pod ten wynik dopasowuje dawkę leku..on uważa ze bezpieczna dawka progesteronu we krwi w pierwszym trymestrze to najlepiej około 40.
A masz jakieś zapasy progesteronu w domu? Luteina, cyclogest? Ja bym wzieła na własną rękę. Nie zaszkodzi a może bardzo pomóc. Jak teraz trafiłam do szpitala z bardzo obfitym krwawieniem to od razu bez badania poziomu zwiekszyli mi dawkę.. trzymaj się Kochana

reklama
Do góry