Tyle ile ludzi, tyle zachowań i wartości. Nie da się zmienić wszystkich, ale za to można żyć w zgodzie z sobą samym. Ja nie umiem inaczej niż uczciwie, całkowicie fair w stosunku do innych. Mój mąż także. Czy oberwało mi się w życiu, za bycie fair? Oczywiście. Ale niczego nie żałuję, bo inaczej nie umiem. Ludzie lubią żyć bajką i to nie raz taką zakłamaną. Najważniejsze ludzkie wartości zaczynają powoli blaknąć w obecnym świecie.Hej wszystkim tym co piszą i tym co czytają.Leżę sobie w łóżku (spać nie mogę),piję kawę i co robię czytam forum ,latam po tych tematach.U mnie ogólnie ok.Za to obserwuje i odczuwam na własnej skórze ,że ludzie są bezwgledmi .Nie ma godności ze jak powie by się z tego wywiązał i jeszcze zaprzecza.Doszliśmy do wniosku ,że teraz w tych czasach uczciwość nie popłaca .Tylko my jesteśmy czego innego nauczeni .Najlepsze jest to iż dookoła słyszę jacy to ludzie teraz są,ale to my przecież tworzymy społeczeństwo.Dobra muszę pomału wstać i dalej ten wózek życiowy ciągnąc.Pa
Dzisiaj, będąc na imprezie historyczno-militarnej, słuchałam młodego ok 18-20 letniego człowieka, który z wiedzą i kulturą opowiadał anegdotami o czasach II WŚ, kończąc piękną refleksją dotyczącą wartości ludzkich. Myślę, że jeszcze nie wszystko stracone
A przy tej refleksyjnej okazji,życzę dużo zdrowia dla mam i ich maluszków oraz spełnienia starań u staraczków
Także u mnie Obecnie na czekaniu, czy mi coś ze starań wyszło
Pozdrawiam Was gorąca w tę piękną słoneczną niedzielę :*