reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

A iec tak termin minął sw sobotę nic sie nie dzieje mam stracha ze moze byc cos nie tak jak trzeba. Moj lekarz poszedl na urlop i kazal sie zglosic do szpitala 4 wrzesnia. Płakać mi sie chce co chwila ja mam juz dość.
Teraz to będzie się zmieniać z minuty na minutę chociaż u mnie było to 20 lat temu ale w piątek miałam ktg byłam dwa dni po terminie i kazali iść do domu Jak nic się nie wydarzy w pon się zgłosić a w nocy odeszły mi wody i o 7 rano w sobotę byłam szczęśliwą mamusią. Spakój torbę i cierpliwie czekaj jeszcze chwilka i dzidzia będzie z Tobą

reklama
cześć, brak wiadomości to dobre wiadomości :-) mam nadzieję że i tym razem tak będzie - że zasmucona gdy tu zajrzy przywita nas samymi dobrymi wiadomościami :tak:

Ja już jutro wracam do domu :( , zajrzę do Was gdy dojadę- chyba , ze mi się całkiem padnie...

Chloe trzymam kciuki daj znać czy jest już jakaś konkretna decyzja co do terminu
Hej! No wlasnie nic nie wiem poza tym, ze ktg wyszlo dobrze. Mam miec nastepne w sobote. Szczerze mowiac to najpierw mi ulzylo, ze niby jest dobrze, a z drugiej strony nadal nie znam ostatecznego terminu cc. Poza ktg nie zrobili mi tez zadnych badan, przeplywow czy pomiarow, dlatego sie denerwuje. Niby mialam miec ciecie 7dni przed terminem porodu, ale nie mam konkretnego terminu i na dodatek nie wiem, ktory z dwoch terminow beda brac pod uwage (z om-13.09 czy usg prenatalnego 8.09). Jestem rozbita ta niepewnoscia i martwieniem sie czy z malym wszystko dobrze.

U nas krotko przed finiszem to tylko zalecają 2-3 KTG i tyle. Zapis mówi o dobrostanie dziecka i wskazuje czy zapisują sie skurcze i jakie. Przepływy sprawdzał mi lekarz chyba ze 3 tygodnie przed cc, a wielkość dzieciaczka w każdej ciazy czyli to ostatnie zalecane USG mialam w każdej ciazy około miesiąca przed porodem.
Spokojnie. Nie stresuj się...choc wiem, że łatwo się tak mówi.

Chloe.Chloe na pewno z maleństwem wszystko dobrze. Szkoda że nic Ci nie powiedzieli konkretnego, zostawili Cię w niepewności. Czekać musisz zatem do soboty do kolejnego ktg - jeśli znów bę∂ą milczeć zapytaj. Czasami im lekarzom wydaje się że my wszystko wiemy, nie mówią nam bo sądzą, że to takie logiczne stąd brak zapewne informacji. Nie martw się na pewno będzie wszystko dobrze- trzymam mocno kciuki :tak:

reklama
Nic nie ruszyło ktg wyszlo dobre byłam u lekarza dyżurnego na ip jutro znowu na ktg i zobaczymy. Ale powiedzial mi ze do 4.09 to za dlugo zeby czekać( tak kazał mi sie zgłosić moj gin on jest ordynatorem tej porodowki ale jak pisalam poszedl na urlop) . Ten lekarz co wczoraj u niego bylam zaproponowal jutro ktg a w piatek na oddział zeby nie ryzykowac i chyba tak zrobie to bedzie juz tydzien po terminie. Co o tym sadzicie?

Do góry