reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Nic nie ruszyło ktg wyszlo dobre byłam u lekarza dyżurnego na ip jutro znowu na ktg i zobaczymy. Ale powiedzial mi ze do 4.09 to za dlugo zeby czekać( tak kazał mi sie zgłosić moj gin on jest ordynatorem tej porodowki ale jak pisalam poszedl na urlop) . Ten lekarz co wczoraj u niego bylam zaproponowal jutro ktg a w piatek na oddział zeby nie ryzykowac i chyba tak zrobie to bedzie juz tydzien po terminie. Co o tym sadzicie?
Radziłabym Ci posłuchać tego lekarza, który zaproponował Ci szpital na piątek. Zdarza się, że u dzieci, które przenoszone są za długo może dojść między innymi do zapalenia wewnątrz macicznego np. płuc.

reklama
Nic nie ruszyło ktg wyszlo dobre byłam u lekarza dyżurnego na ip jutro znowu na ktg i zobaczymy. Ale powiedzial mi ze do 4.09 to za dlugo zeby czekać( tak kazał mi sie zgłosić moj gin on jest ordynatorem tej porodowki ale jak pisalam poszedl na urlop) . Ten lekarz co wczoraj u niego bylam zaproponowal jutro ktg a w piatek na oddział zeby nie ryzykowac i chyba tak zrobie to bedzie juz tydzien po terminie. Co o tym sadzicie?
Mi też się wydaje ,byś posluchala tego lekarza

U nas krotko przed finiszem to tylko zalecają 2-3 KTG i tyle. Zapis mówi o dobrostanie dziecka i wskazuje czy zapisują sie skurcze i jakie. Przepływy sprawdzał mi lekarz chyba ze 3 tygodnie przed cc, a wielkość dzieciaczka w każdej ciazy czyli to ostatnie zalecane USG mialam w każdej ciazy około miesiąca przed porodem.
Spokojnie. Nie stresuj się...choc wiem, że łatwo się tak mówi.
Chrzaszczyk, to u mnie jest podobnie, usg (bez przeplywow) mialam 3 tygodnie temu, teraz ktg i to wszystko. Mimo wszystko troche sie martwie. Jutro bede probowac lapac ordynatora zeby cos z nim ustalic.

Ja tez sluchalabym lekarza, ktory proponuje szpital. Bedziesz pod opieka i w razie czego beda reagowac. Strzezonego...

zgadzam sie z dziewczynami. W szpitalu jesteś pod kontrolą a prawdopodobnie i tak długo juz nie będziesz czekać . 04.09 wydaje mi sie jednak za długo aby czekać.

Hej! No wlasnie nic nie wiem poza tym, ze ktg wyszlo dobrze. Mam miec nastepne w sobote. Szczerze mowiac to najpierw mi ulzylo, ze niby jest dobrze, a z drugiej strony nadal nie znam ostatecznego terminu cc. Poza ktg nie zrobili mi tez zadnych badan, przeplywow czy pomiarow, dlatego sie denerwuje. Niby mialam miec ciecie 7dni przed terminem porodu, ale nie mam konkretnego terminu i na dodatek nie wiem, ktory z dwoch terminow beda brac pod uwage (z om-13.09 czy usg prenatalnego 8.09). Jestem rozbita ta niepewnoscia i martwieniem sie czy z malym wszystko dobrze.
raczej chyba patrzą na om czyli jeszcze troszkę czasu. Ale dobrze rozumiem ten niepokój bo lepiej wiedzieć wszystko z wyprzedzeniem przy cc

Maszeruj kochana na ten oddział i nawet się nie zastanawiaj. Jak już tam będziesz to i lekarze coś może przyspeiszą...

Chrzaszczyk, to u mnie jest podobnie, usg (bez przeplywow) mialam 3 tygodnie temu, teraz ktg i to wszystko. Mimo wszystko troche sie martwie. Jutro bede probowac lapac ordynatora zeby cos z nim ustalic.
Oczywiste, że kobieta będzie się stresować i martwić. Nie dość, że końcówka ciazy jest juz męcząca to jeszcze ta niewiadoma. Przycisnij tam porządnie tego ordynatora.

Dziewczyny u mnie 3 dni do @ napięcie rośnie ale jestem twarda nie testuje czekam do niedzieli oby nie było @ a swoją drogę przeglądając neta natknęłam się na domowe sposoby naszych babć na potwierdzania ciąży mocz plus soda albo cukier sól i wynik jak się zapieni jest w ciąży jak nie to nie jesteś jak dobrze że my już z fusów nie musimy wróżyć :rolleyes2:;);)

reklama
Dziewczyny u mnie 3 dni do @ napięcie rośnie ale jestem twarda nie testuje czekam do niedzieli oby nie było @ a swoją drogę przeglądając neta natknęłam się na domowe sposoby naszych babć na potwierdzania ciąży mocz plus soda albo cukier sól i wynik jak się zapieni jest w ciąży jak nie to nie jesteś jak dobrze że my już z fusów nie musimy wróżyć :rolleyes2:;);)
Trzymam kciuki Martkaaa. Obyś zobaczyła upragnione dwie kreseczki :happy2:

Do góry