reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było. Ale jakoś weszłam spowrotem. Ja rocznik 78. Ostatni mój gwizdek na ciążę ale ciężko nam to wychodzi
Ja też jestem rocznik 78 i też już myślałam że mi się nie uda. A teraz mam cudowną malutką córeczkę A za 2 miesiące urodze kolejną córeczkę. Wiec jak widać można i mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Wierzę że Wam się uda:biggrin2:

reklama
Brumba dziękuje i witam również :)

Monikaaaa witam :) i trzymam kciuki za owocne starania.

kasiunia76 opowiadaj , dziel się informacjami jak z synkiem - takie wiadomości to sama przyjemność :tak:

Ja do czwartku się staram:-) o fasolkę :szok:
Niestety miesiąc szybko minął i czas na powrót do domu :-( . Pewnie gdyby nie szkoła to bym tu z mężem siedziała -ale młodsza wypadałoby żeby poszła do szkoły, :D - szkoda że na czwartek mam już zabukowany lot (w piątek wysoka szansa na zajście w ciąże wg kalkulatora wrrrrr) - no cóż pracujemy codziennie :-)
Nie chce mi się wracać do domu, tak mi tu dobrze, rozleniwiłam się jak nic - jedynie co mnie ciągnie do powrotu to moje dwa pieski, za którymi bardzo tęsknię (obecnie są u mojej siostry) Plan mam taki, że w czwartek koło 11tej ląduję w Szczecinie, przesiadam się w autko i jadę po pieski, zabieram siorkę na weekend do mnie do domku :) a potem znów rutyna:tak: .

A iec tak termin minął sw sobotę nic sie nie dzieje mam stracha ze moze byc cos nie tak jak trzeba. Moj lekarz poszedl na urlop i kazal sie zglosic do szpitala 4 wrzesnia. Płakać mi sie chce co chwila ja mam juz dość.
Nie denerwuj się. Mój najstarszy z synów urodził się sn w 42 tc. Śmiałam się z mężem, że niezły z niego urzędas.[emoji38] Celowalismy na niego w dzień owulacji, która przypadła 28 listopada, a urodził się dokładnie 9 miesięcy później 28 sierpnia. Jutra właśnie chłopak obchodzi swoje 13 urodziny[emoji4]

Tak mi przykro się zrobiło to co piszesz.Na ktg idziesz kiedyś?Hmmmm co Ci tu doradzić seks z mężem .Wiem ,że niektórzy rodzą po terminach,a najgorsze to czekanie.Czytam wrzesniowki te tam miały przeżycia.

Słyszałam, że dobry jest na przyspieszenie seks. Chodzi o spermę, która zawiera prostaglandyny czyli hormon przyspieszający dojrzewanie szyjki macicy i wywołujący skurcze. Długie spacery ale takie bez zadyszki, chodzenie po schodach. Stymulacja brodawek piersiowych choć u mnie to nie poskutkowało akurat. Kąpiel w ciepłej wodzie i to mnie ruszyło. Dwie godziny po cieplej kąpieli tuliła już w ramionach swojego małego.

Z seksu nie rezygnowalam ptzez cala ciążę i nic nie skutkuje chyba bylo tego za duzo tak bym juz chciała tulic mojego skarba. Jutro idę na ktg i w piątek mam nadzieje ze do piatku urodze. Moje dzieci juz nie mogą sie doczekać caly czas mówią tylko o braciszku. Chyba to mnie najbardziej dobija bo wtedy i ja cały czas myślę.

Z seksu nie rezygnowalam ptzez cala ciążę i nic nie skutkuje chyba bylo tego za duzo tak bym juz chciała tulic mojego skarba. Jutro idę na ktg i w piątek mam nadzieje ze do piatku urodze. Moje dzieci juz nie mogą sie doczekać caly czas mówią tylko o braciszku. Chyba to mnie najbardziej dobija bo wtedy i ja cały czas myślę.
To jutro na ktg dowiesz sie czy wszystko ok. A jak sie czujesz w koncowce ciazy? Masz jakies sygnaly zapowiadajace porod?

reklama
staraj sie nie denerwować. Weź na ktg torbę do porodu może zatrzymają cie w szpitalu. U mnie tak bylo. Trzymam kciuki aby do pt synek był z Wami

Do góry