@Brumba ogromne gratulacje, takie to szczęście słyszeć, że tyle mamusiek! Nie zniknęłam, po prostu u mnie nic nowego, połówkowe będę mieć 7 maja, mój chce mnie namówić do szybkiego ślubu, ale powiedziałam że z brzuchem to na pewno nie pójdę, niech się wykaże jako ojciec! I nie wiem co powiedzieć, mogę zapewnić, że jestem z wami nonstop i za każdą z Was z osobna trzymam mocno kciuki! Pozdrawiam, życzę dobrej nocy
reklama
witaj dahara - super, mam nadzieję, że wkrótce dołączysz do zafasolkowanych . Od jakiego czasu się staracie ?[/ Dla mnie już bardzo długo około 9 cykli . Każde spóźnienie daje nadzieje , potem test ciążowy i nic . Jeśli jest nam pisane maleństwo to będzie ;-)
Hej ale to jest inny test. To są 2 różne. Myslalam tez o nifty ale mam teraz wątpliwości i skłaniam sie bardziej ku temu drugiemu jest drozdzy niz nifty ale daje 99.7 a nifty 99.17 . No i wczoraj siedzialam w necie troche na forach i czytalam ze dziewczyny mialy niby z Nifty 1:500 000 albo 1: 21 0000000 Zd a urodziły dziecko z ZD . I zaczelam drążyć temat...duzo decyduje sie na aminopunkcje zeby miec 100 %. Sama nie wiem narazie wglebiam sie w temat...Ja robilam (Nifty) i kilka innych dziewczyn. Pisalam o tym na forum.
Chloe.Chloe
Fanka BB :)
Roznica pewnosci pomiedzy badaniami to 0,5pkt procentoweģo...tylko amnio daje 100% pewnosci i jesli ryzyko z Pappa jest powyzej 1:100 (czyli mniej) stanowi wskazanie do amnio.Hej ale to jest inny test. To są 2 różne. Myslalam tez o nifty ale mam teraz wątpliwości i skłaniam sie bardziej ku temu drugiemu jest drozdzy niz nifty ale daje 99.7 a nifty 99.17 . No i wczoraj siedzialam w necie troche na forach i czytalam ze dziewczyny mialy niby z Nifty 1:500 000 albo 1: 21 0000000 Zd a urodziły dziecko z ZD . I zaczelam drążyć temat...duzo decyduje sie na aminopunkcje zeby miec 100 %. Sama nie wiem narazie wglebiam sie w temat...
A swoja droga niezle mnie nastraszylas ja do amnio nie mialam wskazan i nie ryzykowalabym amnio, bo po Pappa ryzyko mi wyszlo 1:470 wiec nizsze niz ryzyko poronienia po amnio.
Hej nie chcialam cie nastraszyc ..sama wczoraj sie wystraszylam jak poczytalam o tych pomylkach. Jeszcze czytalam ze mozna 4 d zrobic i tam tez widac dobrze czy dziecko ma ZD. A miałaś juz prenatalne przeciez to tez tam widac a lekarz co robil ci prenatalne to mial certyfikat z FMF? Dziewczyny robią amino ..nie wiem czy tez bym sie zdecydowala ...narazie szukamRoznica pewnosci pomiedzy badaniami to 0,5pkt procentoweģo...tylko amnio daje 100% pewnosci i jesli ryzyko z Pappa jest powyzej 1:100 (czyli mniej) stanowi wskazanie do amnio.
A swoja droga niezle mnie nastraszylas ja do amnio nie mialam wskazan i nie ryzykowalabym amnio, bo po Pappa ryzyko mi wyszlo 1:470 wiec nizsze niz ryzyko poronienia po amnio.
Chloe.Chloe
Oczywiscie, ze robilam bad.prenatalne, u prof z certyfikatem, a potem na wszelki wypadek zrobilam Nifty, choc lekarz zapewnial, ze nie ma potrzeby. Zrobilam dla swietego spokoju.Hej nie chcialam cie nastraszyc ..sama wczoraj sie wystraszylam jak poczytalam o tych pomylkach. Jeszcze czytalam ze mozna 4 d zrobic i tam tez widac dobrze czy dziecko ma ZD. A miałaś juz prenatalne przeciez to tez tam widac a lekarz co robil ci prenatalne to mial certyfikat z FMF? Dziewczyny robią amino ..nie wiem czy tez bym sie zdecydowala ...narazie szukam
No to wszystko w porzadku nie masz sie czym stresowac. Przezierność karkowa NT jak wychodzi podwyższona to juz jest wskazanie do amnio. Ale jak masz wszystko oki to super.Oczywiscie, ze robilam bad.prenatalne, u prof z certyfikatem, a potem na wszelki wypadek zrobilam Nifty, choc lekarz zapewnial, ze nie ma potrzeby. Zrobilam dla swietego spokoju.
basiek76
tak was czytam kobietki ,i sie zastanawiam czy nawet jesli dziecko byloby chore genetycznie ,to co w tedy ,czy macie jakies pomysly co robic w takiej sytuacji.
Dlatego ja nie robilam zadnych testow zadne z nich nie daja pewnosci oprocz stresu dla ciezarnej . Ciezki temat szczerze mowiac ,teraz jest mi juz obojetne co bedzie ,niech juz bedzie po i aby do przodu czego i wam zycze ,[emoji8]
Dlatego ja nie robilam zadnych testow zadne z nich nie daja pewnosci oprocz stresu dla ciezarnej . Ciezki temat szczerze mowiac ,teraz jest mi juz obojetne co bedzie ,niech juz bedzie po i aby do przodu czego i wam zycze ,[emoji8]
reklama
Karlaa3
Hej dziewczyny. Robiła ktoras krzywa cukrowa? Mnie wystraszli tutaj niesamowicie, bo od początku miałam trochę cukier podwyższony. Dziś byłam robić krzywa i wynik 99. Limit tutaj we Włoszech 92 i nie dali mi już glukozy. W Polsce też miałam robione w drugiej ciąży i było wszystko ok. I teraz najlepsze - wchodzę w domu na neta i w Polsce norma do 100 spokojnie. Masakra jakas. A jak u was było z wynikami?
Podziel się: