Witaj LunaEwe76, cieszę się że do nas dołaczyłaś Gratuluję fasolki.Hej dziewczyny, jestem tutaj nowa i widzę, że świetna z Was grupa wsparcia. Co o mnie- w kwietniu skończę 42 lata, mężatka od 9 lat- dzieci brak. Ostatni okres 30.12.2017. Potem mnie rozłożyło na maxa dostałam antybiotyk na 10 dni (duomox) do tego zapalenie pęcherza i zapalenie ucha środkowego. Czułam sie strasznie. Kolejny okres miał nadejść 27.01 i nie nadszedł. Za to biust boli do teraz. Oczywiście wpadłam na to by zrobić test- dwie krechy od razu i przerażenie... jak to teraz? W tym wieku??? Beta w piątek ponad 2 tys jutro powtórka. Brzuch mnie często boli szczególnie w nocy. Strasznie sie boję... chyba wszystkiego - taka stara i taka głupia, męczą mnie szalone obawy,bo tyle tych antybiotyków sie nałykałam...oprócz tego raczej do wagi lekkiej nie należę a i biorę tabletki na nadciśnienie i cukrzyca t2 i guzy na tarczycy... mam nadzieje, ze mnie rozumiecie trochę tego mam stąd ta moja szaleńcza gonitwa myśli...wesprzyjcię proszę...
Rozumiem Twoje obawy. Ja też w poprzedniej ciąży, zanim odkryłam że jestem w ciąży brałam dużo leków ale kilku lekarzy mi powiedziało że to co bierzemy do momentu spodziewane miesiączki nie szkodzi dziecku. A ponadto duomox jest lekiem który mogą brać kobiety w ciąży. Dla mnie wcale nie jesteś stara ani głupia ja też skończę 42 lata za parę miesięcy i staramy się o poczęcie.
Kiedy wybierasz się do lekarza? Jeśli masz niedoczynnosć dobrze by było żebyś zbadala Tsh i ft4 i pokazała wyniki endokrynologowi - ja mam niedoczynność i takie byly zalecenia.
Tyle mogę podpowiedzieć. Głowa do góry
To wspaniały cud, mam nadzieję że cieszysz się z tej niespodzianki tylko te chiróbska Cię stresują. Kilka wizyt lekarskich i będziesz cieszyć się tym pięknym stanem-i tego Ci życzę