reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

oj prawda kobietki z tym faktem ze sie zachodzi w tedy kiedy sie nie chce ,powiem wam ze jak planowalam swoja ciaze to uparlam sie na konkretne znaki zodiaku i celowalam e te miesiace zeby pasowalo ,no i zgadnijcie [emoji16] wpadlam w miesiacu kiedy nie chcialam wcale zajsc. samo zycie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
tak z czystej ciekawości jakie znaki zodiaku wykluczałaś ;)

reklama
Witajcie dziewczynki ,napisałam tu kiedyś kilka postów ,ale moje konto przepadło wraz z tel ,hasła nie pamiętam ,więc mam nowe konto ...w skrócie o mnie trójka dzieci i starania o kolejne ,nowy partner,nowe życie .Kiedy postanowilismy że chcemy mieć wspólne dziecko udało się od razu ,niestety 8 tyg i poronienie ,od tamtego czasu ,czyli od początku sierpnia niestety nie udaje się ,ale nie tracę nadziei ,czytam Was codziennie i cóż ,działam dalej ,z tego co się orientuję kilka z Was dostało @ tak jak ja 6 lutego ,więc niebawem atakujemy
Witaj Kasiulek. Rozgość się i pisz jak idą starania.:tak:

znadziejami , jestem spod blizniat wiec chcialam takie zeby pasowaly do mojego[emoji6]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie się wydaje, że jest jeszcze za wcześnie żeby coś zobaczyć bo strukturki są za małe.
Niech beta spokojnie przerasta i wszystko się rozwinie. Trzymaj się Kochana - wiem że to czekanie jest ciężkie. Wierzę, że za parę dni pochwalisz się nam zdjęciem zarodeczka z serduszkiem:)

W sumie najbardziej nas zmartwł ten punkt w szyjce. Bo gdyby to była pozamaciczna szyjkowa to mam pozamiatane....

Ale doktor konkretny. Ochrzanił mnie że mojego zostawiłam w poczekalni. Wszedł i ze mną był przez całe badanie. Tłumaczył nam wszystko dokładnie na USG.

W sumie najbardziej nas zmartwł ten punkt w szyjce. Bo gdyby to była pozamaciczna szyjkowa to mam pozamiatane....

Ale doktor konkretny. Ochrzanił mnie że mojego zostawiłam w poczekalni. Wszedł i ze mną był przez całe badanie. Tłumaczył nam wszystko dokładnie na USG.
Nie wolno Ci tak myśleć negatywnie, że masz "pozamiatane". Usg było chociaż wysokiej klasy 4G,3G czy takie najzwyklejsze?

Tknelo mnie dziewczyny któraś tu teraz pisała o badaniu hormonów i mnie naszło.Tylko się nie smiejjcie .Napiszcie mi ,jakie badania bym musiała zrobić czy się do czegoś jeszcze nadaję .Wiem np.hormony ale ma to jakaś jeszcze nazwę czy mówię np. hormony ,tarczyca .Napiszcie mi bo do lekarza bym poszła już z wynikami bo i tak chodzę prywatnie.Po wynikach bym wiedziała więcej ,a tak patrzę jak nastolatka będzie nie będzie ,a być moze już sks

reklama
Tknelo mnie dziewczyny któraś tu teraz pisała o badaniu hormonów i mnie naszło.Tylko się nie smiejjcie .Napiszcie mi ,jakie badania bym musiała zrobić czy się do czegoś jeszcze nadaję .Wiem np.hormony ale ma to jakaś jeszcze nazwę czy mówię np. hormony ,tarczyca .Napiszcie mi bo do lekarza bym poszła już z wynikami bo i tak chodzę prywatnie.Po wynikach bym wiedziała więcej ,a tak patrzę jak nastolatka będzie nie będzie ,a być moze już sks
U mnie wraz z zapaleniem tarczycy (hashimoto) zaczęły się problemy z innymi hormonami. Najpierw niedoczynnosc tarczycy (tu trzeba zbadać tsh ft3 i ft4). Potem hiperkortyzolemia (kortyzol ale to badano u mnie po obciążeniu jakimś lekiem gdy byłam w szpitalu). Podwyzszona prolaktyna wynikająca z tej poprzedniej po obniżony progesteron (progesteron badano u mnie na tydzień przed spodziewana @ wskazuje czy cykle są owulacyjne czy nie). Naprawdę moje szanse z takimi hormonami na ciążę byly bliskie zeru. Myślę że udało się dzięki lekom które w końcu zaczęły działać (wcześniej niewiele zmienialy). Gdy dowiedziałam się o ciąży zbadalam tsh i okazało się że z niedoczynności zaczęłam wchodzić w nadczynność.

Do góry