reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Chciałam się przedstawić nieśmiało☺
Mam na imię Ania. Jestem mamą dwóch chłopców w wieku 16 i 12 lat i dwóch aniołków. Obecnie spodziewam się kolejnego naszego upragnionego choć niespodziewanie poczętego dziecka:D
Chodzi o to że staraliśmy się od około 4 lat w tym czasie przenieśliśmy dwie straty więc ostatnio odpuściliśmy starania bo chyba już nie mamy siły na kolejną stratę... mam 41 lat, jak Pan Bóg pozwoli to nasze Maleństwo urodzi się w okolicach moich 42 urodzin☺
Dziś mamy dokładnie 6 tygodni.☺

reklama
Chciałam się przedstawić nieśmiało[emoji5]
Mam na imię Ania. Jestem mamą dwóch chłopców w wieku 16 i 12 lat i dwóch aniołków. Obecnie spodziewam się kolejnego naszego upragnionego choć niespodziewanie poczętego dziecka:D
Chodzi o to że staraliśmy się od około 4 lat w tym czasie przenieśliśmy dwie straty więc ostatnio odpuściliśmy starania bo chyba już nie mamy siły na kolejną stratę... mam 41 lat, jak Pan Bóg pozwoli to nasze Maleństwo urodzi się w okolicach moich 42 urodzin[emoji5]
Dziś mamy dokładnie 6 tygodni.[emoji5]

Witaj Aniu ... zostaje nam tylko pogratulować ... trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie [emoji6]

Chciałam się przedstawić nieśmiało[emoji5]
Chodzi o to że staraliśmy się od około 4 lat w tym czasie przenieśliśmy dwie straty więc ostatnio odpuściliśmy starania bo chyba już nie mamy siły na kolejną stratę... mam 41 lat, jak Pan Bóg pozwoli to nasze Maleństwo urodzi się w okolicach moich 42 urodzin[emoji5]
Dziś mamy dokładnie 6 tygodni.[emoji5]
Witamy i zapraszamy, rozgość się u nas. Gratuluje Ci i życzę spokojnej ciazy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Przepraszam, ze dopiero teraz, ale moi chlopcy nie daja mi wolnej chwili.
Jesli chodzi o porod domowy w Polsce to najwazniejsze znalezc polozna. I tu zalezy od regionu. Np w Warszawie jest kilka a w niektorych regionach kiepsko. Kiedys byl ich spis na str dobrzeurodzeni.
Druga sprawa to pewnosc, ze sie tego chce, swoja i meza. A reszta to juz z gorki :)
Polozna zleca cala serie wymaganych badan. Nasza przyjechala do nas z ogromna waliza, w ktorej miala nawet butle z tlenem. My bylismy spokojni o dzidzie i o mnie, a komfort pierwszej nocy we wlasnym lozku nie do przecenienia.
My sie zdecydowalismy przy drugim dziecku, porod byl piekny i szybki, potem polozna pozostala z nami 2 godz a nastepnego dnia byl neonatolog, ktory wczesniej sie na to zgodzil.
Jakby ktos byl zainteresowany szczegolami to chetnie odpowiem na pytania :)

Chciałam się przedstawić nieśmiało☺
Chodzi o to że staraliśmy się od około 4 lat w tym czasie przenieśliśmy dwie straty więc ostatnio odpuściliśmy starania bo chyba już nie mamy siły na kolejną stratę... mam 41 lat, jak Pan Bóg pozwoli to nasze Maleństwo urodzi się w okolicach moich 42 urodzin☺
Dziś mamy dokładnie 6 tygodni.☺
Witaj i gratuluję.

witamy Aniu i trzymamy kciuki ,ja tak jak ty podobnie tzn jak urodze to rowniez dobije mi 42rok zycia ,teraz jestem w 13 tyg i oby dalej ,musze przyznac ze coraz szybciej to leci.[emoji8]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Basiek76 i Zasmucona dziekuje za ciepłe przyjęcie☺
Dziś byłam na Usg- 6t1d i w macicy byl tylko pęcherzyk oraz cialko żółte w jajniku...
Nie było zarodka niestety i nie wiadomo czy to za wcześnie czy to coś nieprawidłowego...
Hcg wczoraj miałam 46 tyś to już chyba powinien być zarodeczek widoczny...
Jutro robię jeszcze raz hcg- tak zalecila ginekolog...

reklama
Izolda 1973 a ty lekarz jutro daj xnac co powiedzial
Witam , niestety wczoraj u lekarza dowiedziałam się , ze nic nie będzie z tej ciąży :(( a dzisiaj zaczęłam krwawić , i właśnie tracę naszego aniołka :((( dziękuje dziewczyny za dobre słowa i trzymam kciuki za Was wszystkie , ja już więcej nie będę próbować :((

Do góry