reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny, ona "działa" tu na kilku podforach, na gazecie, na fb na naszej grupie oraz na kilku grupach tzw pomocowych i jeszcze na babyono. Wszędzie tam są jej posty na zasadzie kopiuj - wklej. Słowo w słowo to samo. Trzeba coś z tym zrobić, bo inaczej znajdzie sobie nowe miejsce to "zarabiania" Zobaczcie ile od Was dostała. My miałyśmy dla niej zbiórki a oprócz tego praktycznie każda z nas osobno jej coś słała. A miejsc gdzie działa jest o wiele więcej. Wiem, że nie powinno się oceniać po zdjęciach, ale czy osoba żyjąca w tak skrajnej biedzie może pozwolić sobie na tablet, korzystanie z internetu głównie przez komórkę, duży płaski telewizor, 2 nowiuteńkie wózki i prysznic z hydromasażem?

reklama
Laski wszędzie są tacy ludzie, którzy bazują n aludzkiej litości i chęci pomocy, na dogomani tez się cuda działy, co rusz jakaś afera, np. wyciągało się schorowane psy ze schronisk-mordowni, po to aby umieszczac je w hotelikach u prywatnych osób, aby wyleczyć, doprowadzic do ładu i znaleźć dom takiemu psu ( bo w schronie by zgnił), oczywiście hotelik płatny, nie jakies kokosy, ale powiedzmy 300-400 miesięcznie, no i szły te psy do hotelików, niby do super warunków, po nowe życie, a potem wychodziło, że je jakiś babon trzymał w betonowym garażu stłoczone, głodzone były itp. kasa nie do odzyskania no i tam dopiero żal, bo żywe stworzenia cierpiały przez czyjąś chęć zysku....Ja na dogo się wiele nauczyłam, praktycznie ufam tylko wybranej i sprawdzonej grupie dziewczyn, z którymi współpracujemy. Jak widac i na tym forum trzeba mieć oczy i uszy otwarte i jak to za kierownicą - zasadę ograniczonego zaufania;-)

Corin masz rację, też mnie zastanwiało wtedy, jak to Klaudia nie ma mleka, ale net opłacili:sorry:

Ostatnia edycja:
No na dogomani to w ogóle dziwne historie się zdarzały :no: Jak mi Mama opowiada czasami, to mi się włosy na głowie jeżą! Albo laska, która napisała, że popełni za chwilę samobojstwo, dziewczyny jakoś cudem ją odnalazły, a to kobieta chora psychicznie.

Majuska
, a wiesz, ze tez mam na dogomani konto :) nawet swój wątek mam o psie mym :) Co prawda, zaglądałam tam lata świetlne temu, ale swojego czasu baaardzo często się tak udzielałam :tak:

Angelka daj link do wątku psa Twego:-)
Na dogo była taka laska, co brała psy na tymczasy i nagle po jakims czasie pies otruty, niby przez TZta..ale w końcu wyszło,że to ona, okazało się, że chora psychicznie, że to jest taka jednostka chorobowa, nazwana jakoś tam wogóle, że zwraca się na siebie uwagę poprzez takie akcje , między innymi usmiercanie zwierząt np. i ona od czasu do czasu wpadała na wątki i proponowała że weźmie jakąś biedę na tymczas, zaraz się zadyma robiła, żeby nie dawać , ale i tak co poniektóre nie wierzyły i dawały i potem pies otruty, porażka:no::no:

Kojarzycie panią poszukująca bursztynowego kota ? znaleziono u niej ileś zamrożonych kociaków :-( a studenta medycyny robiącego jakieś eksperymenty ?? Zawsze sie znajdzie jakiś wariat, naciągacz. Ode mnie z roboty laska ma labka i sie udziela na jakimś labowisku tez opowiada o przekrętach z domami, adopcjami :-(
Corin nie mam czasu żeby przeglądać fora, wpisy itd. ... ale wystarczyło, że siadłam tutaj na jeden długi wieczór i znalazłam dziury w jej opowieści jak te w sercu ;-) Zreszta na jakimś filmiku na FB widać cały stos rzeczy i kartonów :-D od nas jeleni :-D
Azula masz racje - jak człek wydaje na tv 50 cali i hydromasaże to nie ma na mleko. I zapewne hydromasaż się przydaje po zawale i oderwaniu kończyn :-D

Mój nick tam Mała Rita, a wątek na yorkach "Fido - moje maleńkie szczęście" - czy jakoś tak :)

nie dam rady tak znaleźć, tam wyszukiwarka pozostawia wiele do życzenia....

Misia a byli też tacy co chętnie małe kotki adoptowali, a nawet po dwa bo lepiej się chowają, a co sie potem okazywało, że na żarcie dla swoich węży brali....

Majuska węże też coś musza jeść.Węże mnie przerażają właśnie z powodu tego zjadania na żywca.No kot to przynajmniej ptaszka czy mysz przed zjedzeniem zabija.O przekrętach to mówić nawet przykro o naiwności głupio.A ja jak jeszcze handlowałam to chodził chłop co małe kotki i pieski hurtowo zabierał (ponoć sam je jadł )Ohyda

Ostatnia edycja:
reklama
Wiesz co, azula? Glupio, to kiedy naiwnosc pozostaje i czlowiek daje sie pukac w rogi wciaz od nowa. Ja juz chyba limit wyczerpalam. Moze to zle, bo moze nie pomoge komus, komu warto pomoc, ale pare razy sie przejechalam i od tamtej pory mocno sie zastanawiam, nim polece na leb i na szyje.

Do góry