reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witajcie mamuski

Ja juz nie spie u mnie dzisiaj dalsza robota w domu ale to mamuska przyjedzie i bedzie z córka działac , a mnie przesladuja sny ze juz rodze , ze urodziłam dzisiaj ale nic nie pamietam jak wygladał poród tylko ze malutka była ze mna a za nic nie miałam jak dac znac Miskowi ze mu sie córeczka urodziła ani telefonem ani w zaden inny , ino sie umeczyłam strasznie tym snem , mysle ze w rzeczywistosci tak nie bedzie

reklama
cześć mamusie,
Marzenka no to miałaś nockę, dobrze że to tylko sny:) a jak twoja opuchlizna?
ja zaraz po wyniki jadę tsh i przeciwciała na konflikt serologiczny mam nadzieję że wszystko będzie ok:)
potem z córką na jakieś zakupki to mi dzień zleci jakoś Marzenka pociesz mnie bo dzisiaj to mam doła że jeszcze tak długo do grudnia muszę czekać napisz tylko kochana że to szybko zleci:)
Beatko a ty pisz co z twoim cukrem jak już będziesz wiedziała
u nas upał niemiłosierny:) miłego dnia dziewczyny:)

Gosiu mamusko zleci nawet sie nie obejrzysz kiedy nam sie wydaje ze to tak długo trwa ale tak nie jest czas zaiwania jak szalony
Beatko pisz co z tym cukrem wyszło
Basiu a ty daj znac co tam u ciebie

u nas upału na szczescie nie ma a opuchlizna mniejsza jak wczoraj lezenie poskutkowało

Marzenko jeszcze latam jak fryga (no prawie-powiedzmy) ale za to ty za miesiąc już też będziesz:):) a ja już pewnie nie:) wyniki odebrałam-przeciwciał brak to się ucieszyłam bo znowu mały egzaminek zdałam z dzidzią:) ale zaraz spać chyba pójdę bo coś mnie bierze....

miałam bezwodzie z trzecim dzidziusiem 6 lat temu, nic nie można było pomóc dzidzi bo nie było nerek ani ich zalążków a to pociągnęło szereg innych wad o których nie będę wam tu pisała ale wskazanie miałam jednoznaczne + wiek wiadomo:)
po takim przeżyciu dochodzi się dłuuuugo do siebie a ciąża była wysoka więc tym bardziej:(
mogłam się oczywiście nie zgodzić na amnio ale wiem że np moja przypadłość która wtedy mi się przytrafiła (gdyby nie taki ogół beznadziejnych faktów) jest leczona więc uważam że trzeba robić jak najwięcej badań bo to jest zawsze szansa jakby co:) gdyby mnie życie tak nie doświadczyło pewnie bym nawet nie pomyślała o amnio..
wierzę że będzie dobrze:)
jak była w ciąży z Miśką 16 lat temu to usg miałam dopiero w szpitalu na porodówce i to nie w koziej wólce za przeproszeniem a w trójmieście!
a teraz usg na każdej wizycie pewnie i Ty tak miałaś.
a jak twoja opuchlizna?

Gosiu to nie wiedziałam ze miałas cos takiego , ja tez miałam wskazania na amniopunkcje ale sie nie zgodziłam , jednak u mnie to tylko z testów pappa i dla tego nie było mowy z mojej strony o takim badaniu .

Opuchlizna jest dalej ale wyniki mam dobre z moczu to chyba tez spowodowane wiekem ciezarem ciała ja waze teraz 110 kg , pogoda juz sama nie wiem czym jeszcze , meczy mnie to ale co mam zrobic , leki biore i oby to juz niedługo potrwało

Ja jak wczesniej byłam w ciazy to nie miałam zadnego usg robionego taka nieswiadomosc do konca

reklama
Do góry