reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

17 kilo z tym ze na poczatku nie wiedziałam ze jestem w ciazy pracowałam w niemczech przy starych chorych ludziach cały listopad i schudłam 8 kg w ciagu miesiaca , nie miałam objawów zadnych ciazy jedynie brak miesiaczki ale nie byłam zdziwiona za bardzo tym , bo zdarzyło mi sie nie miec okresu 9 miesiacy a nie byłam w ciazy

reklama
to nie przytyłaś jakoś drastycznie dużo:) ja tyle z Julką miałam tyle że startowałam z 55 kg to pewnie może mieć wpływ... a nic tam schudniemy po kolei wszystkie po...swoją drogą też nie miałaś lekko z ta opieką
a ciekawe co tam u Beaty i Basi?
ja to Marzenko pomału idę do łóżka, wcześnie wstałam dzisiaj (chociaż ty to rekordy bijesz)
spokojnej nocki Marzenko i mamciom wszystkim:)

Witajcie kochane! no jak ja za Wami teskniłam, wróciłam z Chorwacji tam powyżej 30 a w Polsce było w nocy 8 :szok: Było super, jestem zrelaksowana, lekko opalona (za wyjątkiem brzusia) ale powiem Wam, że w domciu to ja czuje sie najlepiej :-) Różyczka kopie - nawet zaczyna to być widać! Czytałam Was i czytałam (chyba z 2 godziny) aż dobrnęłam i odpisuję:
Basiu kochana jakie Ty piękne buciki zrobiłaś, no chyba jak będę jechała na Nowe Brzesko to wdepnę do Ciebie po takie śliczności dla mojej Rózi ;-)A wiesz ja kupowałam kiedyś psa w Krakowie - sznaucerkę miniaturkę pieprz i sól - nie gubią sierści, była cudowną krakuską!
Gosiaczku - ja też czułam ruchy tak szybko, piękne uczucie prawda!?, ja też mam wkrótce badanie TSH ale może już zostanę na 100 Eutyroxu a Ty ile bierzesz?
Marzenko - a może kochana dali by Ci clexanu? ja też będę miała podobną wagę pod koniec jak Ty i podobno to mnie zabezpiecza już teraz przed puchnięciem. Kochana 37 tydzień jak pieknie :-) przytulam i leż i odpoczywaj i nie wdychaj :-p
Zjola - kochana przytulam do serca, bo znam to paskudne uczucie rozczarowania ale te motorki to super pomysł na reset, a jak mnie przestało zależeć to Bóg pobłogosławił :-)wiem, że będzie dobrze i u Ciebie, całus
Anula - moja Ty bidulko, chorowitko a może to alergia i zwykły Zyrtec pomoże - tak sie tylko zastanawiam, bo tylu moim koleżankom tak nagle pokazały sie różne alergie (w różnym wieku), a lekarze w ogóle tego nie sprawdzaja. Życzę Ci słonko duzo zdrówka! no i szczęśliwej obrony pracy :*
Beatuś- no witaj kochana. Cieszę się, że jesteś z nami. Jak widzisz same cud-miód babeczki czterdziesteczki tu goszczą ;) O mnie długo pisać więc przedstawię się tak: ciąża 6, pierwsza ciąża to Ala i ma 17 lat i wierzę, że 6 ciąża czyli mała Róża też będzie żyła. Ale w domu mam jeszcze 3 adoptowanych dzieci w wieku 15, 12 i 6 lat. Ogólnie rodzina wielodzietna a według naszego prawa to patologia (tuż obok alkoholizmu) :-D ale taka patologia bardzo nam służy i wszystkich do niej zachęcam. Będzie dobrze kochana! A powiedz mi czy ten test na cukrzycę robiłaś na czczo i po nim grzecznie siedziałaś godzinę? bo mojej koleżance zrobili "nieprzepisowo" i wyszły jej głupoty straszne.
Kochane całuję i ściskam, no i głaskanka dla brzusiów!

iwoneczko no wreszcie sie pojawiłas i widac ze pełna energi , wypoczeta oby tak cały czas było czego ci bardzo zycze

gosiu ja tez wczesnie wstałam i zaraz zmykam lezec nie wspomne ze ze 2 razy w dzien drzemałam

Dobranoc wam wszystkim mamuskom

Cześć czterdziestki kochane!
Wiecie co? nie opłaca się mieć zepsutego komputera - jeden dzień i tyle gadania mnie ominęło ;)
Na razie tata prowizorycznie naprawił kabelek ( teść już też wcześniej naprawiał ;)) Ale zamówiłam nowy i czekamy, bo to ta część z zasilaczem i nie wiadomo, czy za chwilkę nie zepsuje się znowu.

Iwoneczko, witaj po wakacjach, kiedy do Nowego Brzeska się wybierasz? Może byś wpadła, daj tylko znać, żebym miała czas na zrobienie bucików (a wcześniej nabycie włóczki ;)) Nie ma sprawy.
Ja dopiero od kilku dni widzę jak mi się brzuszek rusza, ale fajne uczucie :) Ja też biorę Eutyrox - 50, to nie tak dużo, skoro Ty bierzesz dwa razy tyle.

Gosiu, gratuluję dobrych wybików. Z laptopem u nas na 100% to sprawa kabla, może też zasilacz, nie bateria, jak kupimy nowy to będzie śmigał jak nowy. Bo to już staruszek, ale na razie nie kupujemy nowego - dopiero jak ten się wyeksploatuje do końca :) I ja też Ci napiszę - zleci Ci jak z bicza strzelił - ja tak samo jak Ty teraz myślałam w styczniu. A już czerwiec i mam z górki :) Ty też za chwilę będziesz miała.

Beatko, nic się nie martw na zapas, będzie dobrze, daj tylko znać jak będziesz miała wyniki. W najgorszym wypadku będziesz musiała dla dziecka wyrzec się słodyczy i ogólnie dużej ilości węglowodanów. Ale pewnie zrobisz o z przyjemnością ;)

Marzenko, Ty odpoczywaj jak najwięcej, na Twój suwaczek to aż miło popatrzeć :) Dobrze, że ma Ci kto w domu pomóc a nie wszystko na Twojej głowie.

Dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki dla naszej dziewczynki i aż mi szkoda, jak oglądałam takie maciupkie letnie sukieneczki, że w takich nie będzie chodzić. Nic to, kupię w przyszłym roku troszkę tylko większe :)

Pozdrawiam Was, i dobrej nocki życzę, bo późno już :)
Ps. Mam nadzieję, że kabelek wytrzyma do czasu zakupu nowego ;)

cześć mamcie,
o jak fajnie że znowu nas taka garstka:)
Iwoneczka teraz 75 biorę a dziś idę na wizytkę z wynikami to mi pewnie lekarka zwiększy bo tak lekko czuje się już na niedoczynność ale może się mylę a najważniejsze że przeciwciał nie mam!!! bo to by było źle buuuu....
Basiu niech ten kabelek już wytrzyma przynajmniej do 38 tygodnia:) i nowy tez:) wiesz ja jeszcze ciuszków nie kupuję - boję się troszeczkę ale myślę że jak dany mi będzie "twój" tydzień to na pewno polecę:):):) bo nie mogę się doczekać to tak myślę że na jesień
Beatko co tam z twoim cukrem pisz tutaj nam szybko co i jak:)
Marzenko a jak u ciebie kochana ciężko dzisiaj? jak oglądałam pogodę to u was trochę chłodniej niż u nas bo tu upał znowu niemiłosierny...
jadę po jakieś zakupki większe dzisiaj bo przed wizytką chcę zdążyć a wam kochane spokojnego dnia życzę:)

Cześć Kochane :)
A kawka Gosiu? Pijesz? Ja też właśnie ze strachu, czy żeby nie zapeszyć wcześniej nic nie kupowałam. Ale teraz zaczęłam powoli. No na razie tylko takie śpioszki z Prosiaczkiem ;) Kabelek na razie żyje :)
U mnie na razie chłodno i przyjemnie, zobaczymy co będzie później.

Buziaczki i miłego dnia dla wszystkich.

Witajcie mamuski

Ja odpoczywam czasem wydaje mi sie ze az za duzo sie bycze i leze ale co zrobic jak mus to mus nie ma innego wyjscia
Moje kochanie zas dzisiaj pojechało do Warszawy do pracy i sama w domu z córka zostałam no cóz ktos musi pracowac :tak: Pogoda u nas tez ładna słoneczko juz swieci i zapowiada sie ze bedzie upalnie

Co do ubranek dla dziecka tez długo nic nie kupowałam jednak terz mam ich tyle ze z 5 dzieci bym wychowała bardzo duzo dostałam oj bardzo duzo , ze nie mam gdzie teraz tego poupychac , łozeczko juz mamy złozone ale bez poscieli , bo jak bym tak na dniach urodziła to niech bedzie córka tylko posciel ubierze i bedzie git
Torbe nareszcie dopakowałam i niech czeka na reakcje córci ;-)

Patrzec tylko jak wy wszystkie po kolei bedziecie tez w takim pogotowiu czekac na maluszki

U mnie wciąż chłodno, z czego bardzo się cieszę.
Marzenko, bycz się bycz, zwłaszcza, że już niedługo skończą się dobre czasy ;) Zacznie się bieganie przy dzidzi :)
Ja właśnie niewiele ubranek dostałam, bo wszystkie koleżanki już odchowały dzieci, a z kolei kuzynki po pierwsze są daleko a po drugie mają własne maluchy :) Nic to, będę kupować ;) Na różnych posezonowych wyprzedażach można w przyzwoitych cenach dostać, poza tym jest allegro, gdzie bywa taniej niż w sklepach no i używane - całkiem tanie a dobrej jakości :)

Muszę mojego P w najbliższym czasie wyciągnąć, żebyśmy kupili gdzieś łóżeczko właśnie, wózek to w ostatniej chwili kupię, bo nie mam gdzie trzymać ;)

Piekę dzisiaj placek, bo mój P ma święto swojego patrona i chce poczęstować koleżanki (tak, tak, same koleżanki ma w pracy - fajne babeczki zresztą) Zobaczymy co mi z tego wyjdzie - jak się uda to będzie dobry a jak się nie uda to będzie zakalec ;)

No nic, robię listę zakupów i lecę zaraz do sklepu.

reklama
nic Marzenko za dużo nie odpoczywasz:) nic a nic! tak trzymaj a potem nadrobisz:) a świeża pościel w łóżeczku to podstawa też bym tak zrobiła
ja z zakupkami się już uwinęłam coś mnie dzisiaj energia rozsadza od środka....jutro do bratowej idziemy i do brata na imieninki to małą Lenę pooglądamy sobie:)
ja nic a nic jeszcze nie mam tylko fotelik po Julce od 6 roku he to musi poczekać:)
łóżeczko to na allegro jak Basia kupię bo chyba najtańsze będzie...
Basiu udanego ciasta:)

Do góry