reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Na 23 maja, ale muszę mieć cesarskie cięcie (moje mięśniaki mega urosły w ciąży i przesunęły się tak, że tworzą przeszkodę porodową) więc pewnie trochę wcześniej :)
No roznie Z tym bywa. Niektorzy ginekolodzy ustalaja termin okolo 38 tyg i tna na spokojnie. Inni mimo decyzji o cc czekaja na rozpoczecie akcji porodowej. Mowia, ze wtedy to dziecko jest gotowe i Ono decyduje kiedy przyjsc na swiat. Mniej to konfortowe dla mamy i lekarza organizacyjnie ale takie blizej natury😄
Te miesniaki zechca od razu wyciac?

reklama
Rozdepka zrób listę I pomału skreślaj już. Ja prawie wszystko zamawiałam online, mogłam godzinami przeglądać strony i wybierać produkty dla maluszka.
Ja mam tak do dzisiaj [emoji16]
Ciągle przeglądam co by dla Niej jeszcze kupić.
A przecież juz ma 13,5 miesiąca.
Chociaż zabawek jej nie kupuję bo ma je w głębokim poważaniu [emoji16]

Ale chyba jestem uzalezniona od kupowania pantsow [emoji1787]

Natomiast pamiętam, że poza kilkoma rzeczami to zaczęłam kupować tak 1,5 miesiąca przed porodem [emoji106]

Cześć dziewczyny. Jestem w 11 tc..dzisiaj właśnie mam 40 lat :-) czytam Wasze historie i trochę dodają mi one otuchy. U mnie w 8 tc zdiagnozowano krwiaka w dolnym biegunie pęcherzyka...na kontroli sprzed kilku dni się nieco zmniejszył. Nie mam żadnych dolegliwości. Z tego co widzialam to dzieciątko kręci fikołki, wszystko wygląda ok. Długo droga jeszcze przed nami ale dobrze wiedzieć, że nie jest się samym. Pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry