reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
To ja jestem ewenement🤣
Zaszłam przy jednym finiszu inside i to w 23dc🤣🤣🤰

Za 2 tyg będę tulić swoją córeczkę 👩‍🍼
Kochana ja wpadlam! Przy przerywanym i to unikanym od 9 do 18 dnia cyklu. Wiem, ze to srednie zabezpieczenie ale Majac 41 lat, maz dyche wiecej ... Do tego po' 2 ciazy lekarz mi powiedzial, ze cudem donosilam, zeby nawet nie myslec o 3 🤣a tu wpadka i to donoszone do 39 tyg! Najdluzej ze wszystkich.

Hej dziewczyny ,ale się cieszę że jest to forum.
Mam 44 lata i 2 nastoletnich dzieci kilka dni temu zrobiłam test wyszedł pozytywny. Jestem przerażona , czy dam radę w tym wieku. Zawsze marzyłam o 3 dziecku ,ale przez problemy małżeńskie długo nie było tematu. Koło 40 zaczęłam męczyć męża o dziecko, ale on nie że już za stary i takie tam. Moje dzieci ciągle nic tylko chciały brata lub siostrę więc tak męczyliśmy męża wszyscy. Jednak mając 42 lata odpuściłam ,pogodziłam się z tym że już spokojnie będę czekać na wnuki aż tu 44 lata i ciąża. Niby to tylko 2 lata różnicy a wydaje mi się że ten wiek to już nagle starość . Boję sie o zdrowie maleństwa o to co będzie , nikomu jeszcze nie mówiliśmy nawet mamie nie umiałam powiedzieć. Mam straszne huśtawki nastroju ,raz że dam radę innym razem katastrofa. Kupiłam książkę "Ciąża i witaminy "Helen Saul Case i ona mnie lepiej nastraja. Wierzę w moc witamin już od kilku lat się interesuję tematem jak naturalnie się leczyć za pomocą ziół i witamin. Coś mi się zdaje że to przez te witaminy zaszłam w ciążę w tym wieku jesli ktoś się stara o dziecko to polecam szukać wiedzy o naturalnej medycynie. Ojciec autorki tej książki też napisał klika książek min. Wylecz się sam , Choroby dzieci-leczenie megadawkami witamin. Polecam i pozdrawiam gorąco wszystkie przyszłe i obecne mamy

@Majka77 takie przerażenie na początku pomieszane z radością jest zupełnie normalne - nawet planując ciąże po pozytywnych testach byłam zawsze trochę przerażona, a co dopiero gdy niespodzianka i to w tym wieku. Też to przeżywałam rok temu, a teraz tulę prawie 5 miesięczną, zdrową, cudną córeczkę. Z czasem tych momentów przerażenia będzie coraz mniej, a radości coraz więcej. Zobaczysz🙂

reklama
Hej. A ja wczoraj wylądowałam z krwawieniem w szpitalu. Brzegi kosmowki się odklejające. Teraz jestem w domu. Nawet płakać nie mogę bo mi się brzuch spina. Lekarz mówi że nie wiadomo w którą to pójdzie stronę. Nie dostałam niczego poza zwiększeniem dawki duphastonu. Moja gin przez telefon zaleciła magnez 3xdziennie. Na 12.10 mam prenatalne i stresy z tym związane uważałam za szczyt tego co mogę udźwignąć a tu jeszcze to....

Do góry