reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Kurcze a ja cały czas jednak myślę o tym amnio jeśli nawet ryzyko bedzie dużo niższe z NIPT. Wciąż chodzi za mną to co któraś z dziewczyn pisała że po transfuzji może zakłamać wynik. Dzisiaj myślałam że dostanę wyniki ale raczej muszę czekać do poniedziałku. To będzie baaardzo długi weekend 🤯
To czekanie to koszmar!
w poniedziałek czy dopiero we wtorek?

reklama
To czekanie to koszmar!
w poniedziałek czy dopiero we wtorek?
Wiesz co no wstępnie mówiła że może dzisiaj będą ale chyba raczej musze czekać do wtorku, przecież nie pracują w poniedziałek. Przez to wszystko ja nawet nie ogarnelam że jutro sklepy pozamykane, mama mnie oświeciła bo tak sie kurczowo trzymałam tego poniedziałku, że przecież poniedziałek to 3 maj 🤦‍♀️. Ale co zabawne lekarka sama mówiła że piątek albo poniedziałek. Dobrze że nie tylko ja mało rozgarnięta

Jeśli Nipt będzie negatywny, to nie robię amino.
w moim przypadku ryzyko zd jest mniejsze niż poronienia po Ew amino.
ja ribilam sanco chociaz mialam dobre usg i niedowierzalam i chciałam amnio .Lekarz mnie opieprzyl ze majac macice miesniakowata mialam wieksxe ryzyko poronienia .Powiedxial nam wreszcie zaczac sie cies,yc a nie grzebac .Mowi jesxcze ze teraz np.sie szaleje bo sie chce wiedzieć, a w życiu roznie bywa i zawsze można zachorowac.Tez mi bylo ciezko uwierzyc i zawsze chcialam wiedxiec.18 lat temu mialam ciążę wzorowa ,a prxy porodxie niedotlenienie no i wiwczas lekarz powiexzial ze pani bedzie mogla odetchnac jak to dxiecko zacznie chodxic i mowic .Wiem fajnie mo to wsxystko terax pisac ale swoje tez przeszlam i jestem niedowiarkiwm juz tu kiedys tuto pisalam

Jeśli Nipt będzie negatywny, to nie robię amino.
w moim przypadku ryzyko zd jest mniejsze niż poronienia po Ew amino.
W sumie ty masz bardzo niskie ryzyko ZD. Ja jestem w tej grupie gdzie zalecają amnio 😔 także myślę że nawet jeśli wyniki NIPT wyjdą dobre to i tak będę miała robioną. No i szczególnie że po tej transfuzji to i tak nie wiadomo czy wynik nie będzie mocno przekłamany.

W sumie ty masz bardzo niskie ryzyko ZD. Ja jestem w tej grupie gdzie zalecają amnio 😔 także myślę że nawet jeśli wyniki NIPT wyjdą dobre to i tak będę miała robioną. No i szczególnie że po tej transfuzji to i tak nie wiadomo czy wynik nie będzie mocno przekłamany.
Ja również podjęłabym ryzyko i zrobiła amino w Twoim przypadku💪🏽
bedzie dobrze 🤗

reklama
Nie zrozum mnie zle, tylko jaki jest w tym wypadku sens robienia poglebionej diagnostyki... Nigdy nie przewidzisz jak sie los potoczy. Moze byc dziecko zdrowe a porod ciezki i np porazenie.. Moga byc inne choroby ktore wyjda po ciazy. Nigdy do konca niczego nie przewidzisz ani nie bedziesz w pelni kontrolowac...

Do góry