reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Teraz nie wiem jeszcze bo wszystko świeże. A usuwano mi sporo zrostów po poprzednich cesarkach. Gorzej, że po drugiej cesarce, 16 lat temu, zrobiła mi się endometrioza w bliźnie. Miałam dwie torbiele endometrialne, które po 2 latach od cesarki zaczęły mnie boleć. Przez rok się męczyłam i było coraz gorzej. Poszłam do mojej gin i przepisała mi Duphaston... brałam ciągiem chyba ze 3 mięsiace. I pomogło na parę lat. Jakieś 4 lata temu znowu zaczęły się odzywać.
A teraz mi je wycięto [emoji12]
Mam nadzieję, że tym razem nic mi się nie zrobi w tej bliźnie.
Duphaston na endometriozę 🤔 od lat choruję na endomendę ale nigdy nie słyszałam o stosowaniu tego leku.

reklama
Tez ciekawa jestem co u Asi i Netki 🤔
A w uk mam wrażenie, ze covid odpuszcza nieco. Tzn wciąż jest lockdown ale dzieci do szkoły chodzą. Od połowy kwietnia będą otwierać siłownie, fryzjerów itp ( całe szczescie, bo mój mąż wyglada już jak gorsza wersja Foxa Mouldera z początków Archiwum X ;) )
No i maja ambitny plan znieść wszystkie obostrzenia do połowy czerwca . Zobaczymy.

😂 pracownika miesiąca chyba trzeba będzie wywalić z roboty ;)

Ufff , dobrze , ze minęło :)
@kwiatek250 cieszę się, ze malutka pięknie je i wyglada na to , ze znaleźliście wspólny rytm - tak trzymać 😘
Nie z roboty wywalić, a zmotywować do systematycznej pracy:). Powodzenia!!! Tyle już czekam, poczekam i dłużej;)

Też tak czasem mam, tylko wypatruję czy wszystko ok [emoji1]
Śliczny, idealny ten Twój synuś [emoji3059]

Dziękuję kochana, trudno nie przyznać Ci racji jest idealny ;) Taki wyśniony :)
A co do wyszukiwania problemów to ja jestem w tym geniuszem, jak śpi to znaczy, że ma obniżone napięcie mięśniowe a jak nie śpi to wzmożone :)

reklama
O to faktycznie wzięli Cię z zaskoczenia. Najważniejsze, że wszystko się dobrze zakończyło. Ja zawsze na wizycie mialam 130/90 w domu 100/70 taKi jestem nerwus. Ale to i tak nic, bo w dzien zabiegu na izbie przyjęć mislam 170/100. Najlepsze, ze czulam się calkiem dobrze i w miarę spokojnie.
A jeszcze pytanie, to Twoje cc w takiej sytuacji było w narkozie, czy w od pasa w dół?
Młoda czuła się dobrze, nie było skoków tętna więc na spokojnie miałam w kręgosłup.
I tak jak Ty - w ogóle nie czułam tego wysokiego ciśnienia. Lekko bolała mnie głowa tylko.

Do góry