reklama
Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
Zosia cudna. To zdjęcie gdzie się uśmiecha słodkie. Dołączam się do modlitwy❤
znadziejami
arona
Kwiatek czekamy tu na wiesci o was.
Netka mam koleżankę, której syn urodzil się z problemami. Lekarze go kilka razy reanimowali a w pewnym momencie prosili matkę by podpisała prośbę o niereanimowanie bo on nie będzie chodził, mówił...będzie roślina.
Nie podpisała. Oddala w ręce Boga i powiem Ci tak, chłopak skończył architekturę, pracuje, ma prawko i normalne życie! Walczyli o niego długo, uczyli się z nim, miał załamania, kłopoty z pamięcią ale wygrał normalne życie. Wierzę, że i wam się to uda.
Zosia trafiła na twardych rodziców nie poddają się
Netka mam koleżankę, której syn urodzil się z problemami. Lekarze go kilka razy reanimowali a w pewnym momencie prosili matkę by podpisała prośbę o niereanimowanie bo on nie będzie chodził, mówił...będzie roślina.
Nie podpisała. Oddala w ręce Boga i powiem Ci tak, chłopak skończył architekturę, pracuje, ma prawko i normalne życie! Walczyli o niego długo, uczyli się z nim, miał załamania, kłopoty z pamięcią ale wygrał normalne życie. Wierzę, że i wam się to uda.
Zosia trafiła na twardych rodziców nie poddają się
Monika82Piotrek76
Aktywna w BB
Ciężkie to życie..... dużo siły Wam życzę w tym trudnym czasieKochana u nas nadal pod górkę.
Zosia waży dzisiaj 3180 gr
Ma 2 miesiące i tydzień. Od 10 tygodni w szpitalu. Od 5 dni tulimy się na oddziale rehabilitacji. Jest 2 x rehabilitowana po pół godziny + logopeda i psycholog. Do długiej listy na karcie wypisowej doszła niedoczynność tarczycy, TSH było w normie po urodzeniu, przypuszczalnie przez ubytek w główce poleciało w dół.
Początkowo wylew objął 20 x 20 mm mózgu. Na chwilę obecną płyn pochłonął 62 x 37 x 42 mm tkanki mózgowej, wg rezonansu i USG. USG główki robił ordynator. Patrząc od góry główki na oko 80% to płyn - czarna dziura... bardzo przygnębiający widok. Trochę tkanki pozostało z przodu a po bokach 2 mm... I ta półkula przemieściła się nieco na prawą stronę. Główka jest powiększona. Dzisiaj zgłosiłam, że główka znowu się powiększyła. Zmierzono i jutro USG... Średnio rośnie 1cm na tydzień.
W serduszku przepływy międzykomorowe i delikatna niedomykalność zastawki.
Zosie czeka na oddziale kilka konsultacji i badań. Dostaliśmy plik skierowań do specjalistów.
Neurologicznie pani dr mówiła, że jest lepiej niż mówi obraz USG. Zosia śpi non stop, nie podnosi główki z brzuszka czy będąc podnoszona za rączki. Nie wodzi wzrokiem za zabawką, ręką, nie patrzy na mnie czy za światłem latarki.
Ordynator powiedział, że medycznie jest źle. Dawno nie widział takiego rozległego ubytku. Nie wypowiada się co do przyszłości.
Mąż zamówił za uzdrowienie Zosieńki kolejną trzecią Mszę i akurat wypada w dzień terminu urodzin - 5 marca. Smaruje kruszynę codziennie olejem Św. Charbela. I... Nadal się gorąco modlimy za cud uzdrowienia Zosi Tylko czy Pan Bóg nie ma innych planów...
Zobacz załącznik 1241504Zobacz załącznik 1241505Zobacz załącznik 1241506Zobacz załącznik 1241507
netka.
Dziękuję kochane czterdziestki
Mam nadzieję, że nadejdzie ten czas dobrych wiadomości.
Kasiulek 77
Kochana cuda się zdarzają stoimy za wami murem i z otwartymi sercami, miłość, modlitwa i wiara czynią cuda, wierzę że Zosi się uda ma super rodzicówDziękuję kochane czterdziestki
reklama
Kasiulek 77
@kwiatek250 gratulacje zuch dziewczyna, dałas radę, teraz odpoczywaj a później tu zdawaj relacje
Podziel się: